De man met de hamer ooit tegengekomen? Die je zo genadeloos onderuit mept dat het daglicht uit je ogen verdwijnt? Na de cursus Sport & Voeding weet je preciés wat een sporter moet eten om optimaal te presteren. Jij leert alles over het menselijk lichaam, voeding én sport. Gewoon, zonder voorkennis. Die man met de hamer geef jij voortaan lachend de middelvinger.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

DE OPLEIDING SPORT EN VOEDING;
DIE EET JIJ ALS ONTBIJT

Een marathon rennen op chocoladerepen. Goed idee of slecht idee? Een pot bier vóór de voetbalwedstrijd. Goed idee of slecht idee? Deze vragen kun je waarschijnlijk nu al beantwoorden. Bier kun je beter voor de derde helft bewaren. En chocola is inderdaad niet de beste keuze om de motor draaiende te houden tijdens inspanning. Maar wat dan wel? Dat leer je dus in de cursus Sport & Voeding. Kennis van sportvoeding is ideaal voor als je zelf sport, maar ook wanneer je als coach of voedingsdeskundige aan de slag wil met sporters.

De oppergod van sportvoeding

Of je nu topsporters gaat begeleiden naar hun Olympische droom, of al coachend langs de lijn staat bij de plaatselijke F’jes van de voetbalvereniging. Sportvoeding is het verschil tussen winst en verlies. Tussen de dood en de gladiolen. You get my point. Met de bult kennis die je opdoet in deze opleiding Sport en Voeding, word jij oppermachtig op het gebied van sportvoeding. Denk je dat het plafond qua presteren is bereikt? Think again. Met de juiste voeding kun je nóg verder!

Cursus sport en voeding; kennis waar je echt iets aan hebt

Als je een teamsporter laat eten wat een krachtsporter eet, dan gaat ‘ie niet gelukkig zijn. Nadat jij als een ware schoonspringer in de lesstof bent gedoken, weet jij precies wat het verschil is. Je adviseert iedereen die het maar horen wil over de sportvoedingspiramide. Je voert bio-impedantiemetingen uit alsof je nooit anders gedaan hebt. Je weet precies welke vitamientjes het lichaam nodig heeft na deze opleiding. Sport en voeding gaan perfect samen, en jij weet het.

Eiwitten, koolhydraten, vetten, vocht, mineralen… alles in de mix. De sportvoeding mix. Voor optimaal presteren. Want daar doe je het voor. Dát is nog eens kennis waar je écht iets aan hebt

Van zero naar sportieve hero met sportvoeding

Sport jij zelf de sterren van de hemel, of ben jij meer iemand die langs de zijlijn staat? Either way: deze cursus Sport & Voeding is wat jij zoekt. Verbeter je eigen sportprestaties óf die van anderen. Je hebt straks alle kennis in huis.

De man met de hamer? Who? Nee hoor, die gaan we niet meer tegenkomen. Dus schrijf je vandaag nog in en slurp die kennis op als een marathonloper die na 42,2km z’n isotone sportdrankjes, eiwitten en koolhydraten verslindt. Ja, ook daar begrijp jij het nut van na deze opleiding Sport en Voeding.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Cursusprogramma Sport & Voeding

In de opleiding Sport & Voeding spring je als een ware atleet in drie hoofdthema’s.

Thema 1: Het menselijk lichaam

Als je niet weet hoe de motor werkt, kun je er ook niet de juiste brandstof voor samenstellen. In de opleiding Sport  en Voeding begin je dus bij de werking van het menselijk lichaam: de motor. Denk aan spieren en energiesystemen. Ook de energiebehoefte komt aan bod. Interesting!

Thema 2: Voeding

Eiwitten, koolhydraten, vetten. En natuurlijk vitamientjes, mineralen en vocht. Je ontdekt het allemaal in de cursus. Sport en voeding bieden namelijk de onmisbare bouwstenen voor een atleet. Ook ga je aan de slag met de sportvoedingspiramide (belangrijk!). En wat dacht je van sportvoeding voor vegetariërs? En ouderen? Kinderen?

Oh, natuurlijk komen ook mogelijke gezondheidsproblemen aan bod, want daar moet je voor waken.

Thema 3: Sport 

Leuk, al dat gepraat over sportvoeding. Maar hoe zit het met triatleten? Volleyballers? Hardlopers? Atleten? Voetballers? Krachtsporters? Gewichtsklassesporters? No worries: komt allemaal voorbij in de laatste hoofdstukken van de opleiding Sport en Voeding. Sportvoeding, maar dan specifiek voor duursport, krachtsport, teamsport én gewichtsklassesport. Handig!

 

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Sport & Voeding staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Sport & Voeding

Papieren studiemateriaal + online
€299,-
of 
9 x €36,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€269,-
of 
8 x €37,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen