Paleo en Atkins? Pioppi of Sonja Bakkeren? Afvallen, aankomen of gewoon een gezondere levensstijl. Wil jij vandaag nog duidelijkheid over wat voeding doet met onze gezondheid? No problem! In de cursus Voedingsleer leer jij daarom alle avocado's en avocadon'ts! Van voedingsstoffen tot het opstellen van een behandelplan. You are the expert!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 144 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

AvocaDO of avocaDON’t?
Kom erachter met de Voedingsleer Opleiding

You know what they say; an apple a day keeps the doctor away! Ben jij ook een echte foodlover? Dol op koken, eten, ruiken of gewoon kijken naar al die heerlijke gerechten? Snappen wij helemaal! Maar wil jij graag meer weten over voeding? Over vitaminen, koolhydraten, smaakversterkers? En over de effecten hiervan op je lichaam. Dat kan! Met de cursus Voedingsleer weet jij binnen no time alles en meer over gezonde voeding.

Werk jij als kok, voedingsassistent, welzijnsmedewerker, sportleraar of fitnessinstructeur? Dan heb jij waarschijnlijk regelmatig met eten te maken. Wel zo handig als jij weet wat gezonde voeding is dus. En dan bedoelen we niet dat jij het verschil ziet tussen appels en peren. Nee, échte kennis van gezonde voeding. En die kennis doe je op met een Voedingsleer opleiding.

Don’t bite of more than you can chew

Letterlijk én figuurlijk. Meer eten dan je op kunt is namelijk super slecht voor je. Gelukkig leer jij in deze cursus Voedingsleer alles over voedingswaarde van voedingsmiddelen en de menselijke stofwisseling. We cover all the bases. Van de opbouw van het menselijk lichaam tot wat we moeten eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. De schijf van vijf, die ken jij straks van binnen en buiten. Peachy! Ja ook die zit in de opleiding. Voedingsleer is voor jou appeltje eitje!

E330 of citroenzuur?

Dat gezonde voeding belangrijk is weten we allemaal. Ziektebeelden als overgewicht, ondergewicht, diabetes en voedselallergieën liggen om de hoek. Maar de oorzaken en gevolgen van verkeerde eetgewoonten? Die lijken vaak een ver-van-mijn-bed-show te zijn. Maar niet voor jou!

Na de Voedingsleer opleiding heb jij inzicht in de energiebehoefte en de werking van het lichaam. Jij leert niet alleen kritisch kijken naar voeding maar ook naar de etiketten op de verpakking. Welke informatie moet erop staan? Welke E-nummers zitten in het product? Zijn die E-nummers nou juist goed voor je, of schadelijk? Met andere woorden; jij weet hoe je de oorzaken en gevolgen van die eetgewoontes en ziektebeelden kan analyseren en behandelen na deze opleiding. Voedingsleer? Piece of cake! Of misschien beter een worteltje vandaag..

Van een cursus Voedingsleer tot een eigen praktijk

Een peuter heeft een ander voedingspatroon dan een sporter. Logisch toch? Maar waarom eigenlijk? En hoe ziet dat voedingspatroon er uit dan? Na de Voedingsleer opleiding zie jij niet alleen de relatie tussen voeding en gezondheid. Jij begrijpt ook hoe een voedingspatroon in elkaar zit.

Wil jij je kennis inzetten om mensen te helpen? Om ze te begeleiden bij het volgen van een dieet of om voedingsvoorlichting te geven? Spill those beans! Met de Voedingsleer opleiding breid jij je kennis uit. Misschien begin jij wel je eigen praktijk. Who knows..?

Aan de studie met de opleiding Voedingsleer.

Ga jij aan de studie? Souper! Met een cursus Voedingsleer leer jij alles over voedingswaarde van voedingsmiddelen en de processen van onze stofwisseling. Jij leert alles over energiebehoefte en het vinden van de juiste balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Na deze opleiding tot voedingsdeskundige kun jij direct aan de slag en adviseer jij cliënten voor een gezond gewicht. Lettuce learn!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Voedingsleer

Om lichamelijke inspanningen te kunnen doen hebben we energie nodig. In de Voedingsleer opleiding leer jij hoe het menselijk lichaam is opgebouwd en welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens.

Voedingsstoffen

Het voedsel dat wij dagelijks eten bevat een aantal voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten, mineralen en vitamines die ons lichaam energie leveren. Tijdens de cursus Voedingsleer leer je welke voedingsstoffen in voeding zitten en hoeveel energie het lichaam daarmee opneemt.

Water

Naast voedingsstoffen is ook water een belangrijk onderdeel van voeding. We bestaan namelijk voor ongeveer 70% uit water. De totale hoeveelheid vocht hangt af van leeftijd, geslacht, gewicht en lichaamssamenstelling. De functies van de waterhuishouding van ons lichaam en welke levensmiddelen bijdragen aan het bereiken van de aanbevolen hoeveelheden komen aan bod tijdens de cursus.

Behandelplan opstellen

De opleiding Voedingsleer leert jou daarnaast ook alles over energiebehoefte en de bouw van het lichaam. Met deze kennis leer je een behandelplan op te stellen zodat je een gezond eetpatroon kunt ontwikkelen. Hierdoor kun jij de oorzaken en gevolgen van verkeerde eetgewoonten of ziektebeelden als overgewicht, ondergewicht, diabetes, cholesterol of voedselallergie analyseren en behandel.

De schijf van vijf

De schijf van vijf? Ja ook die leer je tijdens de cursus Voedingsleer. Voedingsadviezen van het voedingscentrum, welke producten binnen elke schijf worden onderscheiden en wat de spelregels zijn van de schijf van vijf. Als voedingsdeskundige ben jij de expert.

Om meer inzicht te krijgen in de hoeveelheid voedingsstoffen en calorieën die iemand binnen krijgt, leer je tijdens de Voedingsleer opleiding ook werken met de Eetmeter. Dit is een handige online tool van het Voedingscentrum die hier een duidelijke kijk op kan geven.

Voeding voor jong en oud

Voeding en leeftijd? Ja, ook die hebben met elkaar te maken. Denk maar eens aan vrouwen die borstvoeding geven. Die hebben natuurlijk een heel ander voedingspatroon dan jonge kinderen. Tijdens de cursus leer jij welke hoeveelheden van voedingsmiddelen nodig zijn in specifieke situaties en levensfasen. Jij leert welke keuzes de juiste keuzes zijn. Ook het interpreteren van etiketten op levensmiddelen komt uitgebreid aan bod. Op vragen zoals “Welke informatie moet erop staan”, “welke hulpstoffen kom je tegen (E-nummers)” en “in hoeverre zijn deze goed of juist schadelijk” weet jij voortaan het antwoord.

Aan het einde van deze uitgebreide cursus Voedingsleer weet je precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Voedingsleer staat een studietijd van 144 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 9 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Voedingsleer

Papieren studiemateriaal + online
€229,-
of 
7 x €36,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€199,-
of 
6 x €36,50
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen