16 Juni 2021

Studeren doe je lekker samen. Maar met een drukke agenda is samen komen om te studeren niet altijd een optie. En dus gaan jullie latten. Learning Apart Together. Want zo studeren jullie toch samen. Apart van elkaar.

 

 

Maak van je LAT-relatie een succes

Een LAT-relatie heeft een heleboel voordeel. Maar natuurlijk ook nadelen. Om ervoor te zorgen dat jullie LAT-relatie een long-term relationship wordt, kun je wel wat tips gebruiken. En die hebben we bij BuddyWise volop. Want als we ergens verstand van hebben, dan is het van LAT-relaties. En cursussen natuurlijk.

 

1. Communication is key

De key to success van elke relatie. En dus ook van jullie LAT-relatie. Durf elkaar vragen te stellen. Praat je ruzies uit. Meningsverschillen horen erbij. Agree to disagree. Niet alles is zwart-wit. Niet alles is goed of fout.

 

 

2. Maak duidelijke afspraken

Next most important thing? Dat je op elkaar kunt bouwen. Ook als jullie elkaar niet elke dag zien. Maak dus afspraken. Dit voorkomt frustratie aan beide kanten. Stel bijvoorbeeld een deadline. Zo weet je precies wat je van elkaar kunt verwachten. En het motiveert ook nog om die cursus af te maken. Win-win!

 

 

3. Handle with care

Jullie relatie staat op 1. Jij weet het. Je buddy weet het. De hele wereld weet het. En daar hoeven jullie dus nooit aan te twijfelen. Jullie vertrouwen elkaar. Jullie komen afspraken na en staan altijd voor elkaar klaar. Zo komen jullie er wel.

 

 

4. #Independence

Groeien en ontwikkelen doet iedereen op zijn eigen manier. In zijn eigen tempo. Ook in een relatie. Naast die drukke agenda ook nog (samen) een cursus volgen? Dat kan best pittig zijn. En dus geef je elkaar tijd en ruimte. Tijd om aan de cursus te werken. Maar ook ruimte voor andere dingen.

 

 

5. Niet luisteren naar mensen die zeggen dat een LAT relatie niet werkt

Mensen die zeggen dat een LAT relatie niet werkt, die zijn er genoeg. Maar mensen die weten waar ze het over hebben….. En dus volgen jullie je eigen pad. Het is jullie relatie. Jij en je buddy kunnen de wereld aan. Samen. En toch apart.