De meest gesproken taal ter wereld… Engels? Nope. Spaans dan? Nee, ook niet. Chinees! Wereldwijd spreken meer dan een miljard mensen een aardig woordje Chinees. En jij ook, na de cursus Chinees van BuddyWise. In 48 lessen leer jij alles van Chinese karakters tot grammatica en spreekvaardigheid. Nǐ hǎo!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Geen leraar. Dus voordeliger
 • Online leren. Samen met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit. Krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Chinees leren?
VAN HALLO NAAR NǏ HǍO met DE CURSUS CHINEES

Ziet 你好 er nu nog uit als een random gerecht op de menukaart van de lokale Chinees? No worries, straks weet je precies wat hier staat. Bij BuddyWise volg je namelijk een cursus Chinees voor een prikkie. Waarom je dat zou doen? Simpel. In China woont ruim 1/5de van de hele wereldbevolking. Lekker druk. Maar dat maakt Chinees leren dus wel erg efficiënt. Na de cursus kun je ineens met 20% van de wereld een gesprek voeren. Handig.

China: not your average vakantieland

China is groot. Heel groot. Dus zeker een goede keuze om eens op vakantie te gaan. Nou ja ‘eens’: Je hebt wel een flink aantal maanden nodig om het hele land te zien. Maar Chinees leren spreken is dan wel een goede voorbereiding. Je wilt je natuurlijk wel een beetje verstaanbaar kunnen maken. Toch?

Of kies je een cursus Chinees om je cv een fijne upgrade te geven? Kan ook. Want China is big in terms of business. Elk bedrijf van een beetje formaat wil wel zaken doen met China. En dan hebben ze Chinees-sprekende mensen nodig. Jij dus.

En laten we niet vergeten: een nieuwe taal leren is sowieso goed voor je. Daag die grijze massa uit. Bouw aan jouw toekomst. Leer Chinees.

Cursus Chinees zonder voorkennis

Chinees leren is niet heel gemakkelijk, dat geven we toe. Al die vreemde karakters en tekentjes zijn nu eenmaal geen onderdeel van ons huidige dagelijks leven. Oh, en dan is het ook nog zo dat woorden een andere betekenis krijgen wanneer je ze op een andere toon uitspreekt. Laten we het vooral nog wat lastiger maken…

Maar BuddyWise zou BuddyWise niet zijn als we het niet behapbaar en zo easy mogelijk zouden maken. Je leert een aantal veel voorkomende karakters, maar gaat verder vooral aan de slag met het Chinees in ons reguliere alfabet. En natuurlijk begint de lesstof bij het ultieme begin. Dus zonder enige voorkennis zet jij met de cursus Chinees je eerste stappen in deze fantastische taal. Nice.

Chinees leren: wijsheid in your pocket

Chinezen, dat zijn wijze mensen. Jij wordt straks wegwijs in hun wijsheden. Zoals 不作不死, wat je letterlijk vertaalt naar niet doen, niet doodgaan. Oftewel: doe geen domme dingen, dan voorkom je ellende. Lekker simpel en to the point. Houden we van. Met Chinees leren krijg je dus meer dan kennis van een taal.

Chinees is helemaal de taal van de toekomst. China is niet voor niets een van de wereldmachten op het gebied van business. En een funky en uniek vakantieland. En een land met een superlekkere keuken. Kortom: een Cursus Chinees is een prima keuze. Dus chop chop, inschrijven!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Programma Cursus Chinees

Benieuwd wat je allemaal gaat leren in de cursus Chinees? Dat vertellen we je graag. Je start met simpele onderwerpen hoor, no worries:

 • Chinese karakters
 • Groeten & kennismaken
 • Familie & huisdieren
 • Hoeveelheden
 • Data & dagen
 • Klok kijken
 • Plaatsbepalingen
 • De weg vragen

Ook ga je Chinees leren om je in veel voorkomende specifieke situaties te redden. Altijd handig. Zo weet je precies hoe je moet handelen tijdens bijvoorbeeld een diner, in een restaurant, in het ziekenhuis, bij de apotheek, bij het postkantoor en meer van dat soort plekken.

Ga voor goud: Chinees leren voor Beginners en Gevorderden

Wat denk jij: ‘beginners is niet genoeg, ik wil meer’. Dan is dat exact wat je krijgt in de cursus Chinees voor Beginners en Gevorderden. Dan ga je, als aanvulling op al het bovenstaande, ook nog Chinees leren aan de hand van situaties zoals:

 • Gesprek met de buschauffeur
 • Een ontmoeting in de bus
 • Vrienden
 • Naar de winkel
 • Een afspraak maken
Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Chinees staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Chinees voor Beginners

Papieren studiemateriaal + online
212,- €148,-
of 
5 x €32,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
169,- €118,-
of 
4 x €32,50
Schrijf je nu in!

Cursus Chinees voor Beginners + Gevorderden

Papieren studiemateriaal + online
314,- €219,-
of 
6 x €40,15
Schrijf je nu in!
Alleen online 
242,- €169,-
of 
5 x €37,20
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Geen leraar. Dus voordeliger
 • Online leren. Samen met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit. Krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen