Je kennis verbreden? Dat doe je gewoon met een cursus Grieks. Want je vergroot niet alleen je woordenschat, zodat je op vakantie tzatziki, raki en souvlaki kunt bestellen. Je leert ook het Griekse alfabet en ontdekt de rijke geschiedenis. Yamas!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

GRIEKS LEREN MET MEDUSA EN DE MINOTAURUS;
ONTDEK DEZE FASCINERENDE HISTORIE MET DE CURSUS (NIEUW)GRIEKS

Van Kreta en Kos naar Lesbos en Rhodos. Eilandhoppen, dat doe je gewoon lekker in eeuwenoud Griekenland. Van witte kubushuisjes en bounty stranden tot een oase aan olijfbomen. Kortom, een paradijsje op aarde. En tijdens je vakantie wil jij natuurlijk niets liever dan de locals in hun eigen taal aanspreken. Hoe je dat doet? Heel simpel! Met een cursus (Nieuw)grieks van BuddyWise.

Losbandigheid, wapengekletter, triomfen en tragedies. De geschiedenis van Griekenland is een onuitputtelijke bron van bloedstollende spanning. The Bold and the Beautiful is er niks bij. De heldhaftige heldendichten, meeslepende mythen en treurige tragedies. It’s not just entertainment. Ga jij Grieks leren? Nice! Voortaan weet jij hoe de Grieken de merkwaardige dingen des levens verklaren met deze intrigerende verhalen.

Open Pandora’s (of eigenlijk Buddy’s) doos van de cursus Grieks en ontdek welke geheimen de Griekse taal voor jou verborgen houdt.

Grieks leren; van Alfa tot Omega

In de cursus Grieks online begin je natuurlijk bij het begin: het alfabet. Van A tot Z, dat kennen de Grieken niet. Een nieuw alfabet leren moeilijk? Helemaal niet. Grote kans dat jij zelfs al een lettertje of twee kent. Wat dacht je van Π? Of je nou al een beetje Grieks kent, of het is blijven hangen van al die wiskunde lessen. Pi, die steek je alvast in je zak.

Staan alle tekentjes in je brein gebeiteld? Dan begin je met je eerste woordjes. En ja, ook Grieks heeft invloed gehad op de Nederlandse taal. Mythologie, wetenschap, politiek en sport. Ze zijn allemaal gevallen voor de charmes van deze prachtige taal. Wedden dat jij ook al enkele van deze woorden kent? Zoals mysterie, dit komt van het Griekse woord mysterion (μυστήριον). Logisch toch? Of eigenlijk logos (λόγος). Zelfs het woord alfabet komt van alfa en beta, de eerste twee letters van het Griekse alfabet. Grieks leren? Easy peasy lemon squeezy! Voor je het weet, lees en spreek jij vloeiend Grieks met de cursus Grieks spreken van BuddyWise.

Je woordenschat vergoten. De uitspraken oefenen. Zo gezegd, zo gedaan met de thuisstudie Grieks. Heb je de Grieks cursus succesvol afgerond? Dan proost je op jouw succes met een heerlijke raki. Yamas!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Nieuwgrieks leren is New Business

In de cursus Grieks online leer jij de omgangstaal. Met andere woorden, je gaat Nieuwgrieks leren. Inderdaad, Grieks kent een oude en een nieuwe taal. Don’t worry. Het alfabet blijft haast hetzelfde. Maar wil jij je verstaanbaar maken in Griekenland? Dan zul je met Oudgrieks niet ver komen. Daarom leer jij met de taalcursus Grieks de omgangstaal van het huidige Griekenland. Dit is de taal die verreweg de meeste Grieken spreken. Jij maakt je dus gemakkelijk verstaanbaar in het prachtige Griekenland. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is de Grieks cursus van BuddyWise!

Dat een cursus Grieks the way to go is als jij op reis gaat naar dit ultieme vakantieland is inmiddels wel duidelijk. Maar daar blijft het niet bij. Je geeft namelijk ook je CV een enorme boost met deze nieuwe skill. Zaken doen met Griekse bedrijven? No problem. Het contact met internationale klanten of business partners regel jij wel even. Easy!

Start nu met de cursus Grieks voor beginners én gevorderden

Klinkt het Nieuwgrieks jou als muziek in de oren? Dan leer jij deze prachtige taal met de cursus Grieks spreken van BuddyWise. Helemaal vanaf het begin. Het Griekse alfabet, begroetingen, eten en drinken bestellen en de grammatica komen allemaal aan bod. Je hebt dus helemaal geen voorkennis nodig. Easy does it!

Spat jij van het enthousiasme? Wil jij een stap verder gaan en je helemaal onderdompelen in de Griekse taal en cultuur? Goed bezig! Kies dan voor de cursus Grieks voor beginners én gevorderden. Jij gaat dieper in op de grammatica en leert vloeiend Grieks spreken in nog meer praktische situaties. Nice!

Dus, waar wacht je nog op? Start vandaag nog met de cursus Grieks online van BuddyWise. Met de Grieks cursus van BuddyWise leer jij waar en wanneer jij maar wilt. Geheel in je eigen tempo. Weet je nog niet helemaal zeker of de taalcursus Grieks bij jou past? No problem! Check dan eerst even de gratis proefles. Plus, de eerste 15 dagen kun je je kosteloos bedenken. Het kan dus niet misgaan! Start vandaag nog en ontvang een leuk cadeautje!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Grieks (Nieuwgrieks)

Grieks leren voor beginners

Ga jij voor de cursus Grieks voor beginners? Nice! Dan leer jij alles over de volgende onderwerpen;

 • het Griekse alfabet;
 • begroeten;
 • grammatica;
 • eten en drinken;
 • in de winkel.

Grieks (Nieuwgrieks) voor gevorderden

Grieks leren voor beginners? Check! Til jij jouw Grieks naar een hoger niveau? Go for it! Met de cursus Grieks voor gevorderden van BuddyWise leer jij de fijne kneepjes. Je woordenschat uitbreiden, je uitspraak verbeteren en je grammatica bijspijkeren. Dat soort dingen. Een gesprek voeren in het Grieks? Dat doe jij wel even. No problem! Want met de cursus Grieks voor gevorderden leer jij alles over;

 • in het hotel;
 • in de winkel;
 • grammatica;
 • het openbaar vervoer;
 • Athene;
 • het dorp;
 • de kerk.

Combi cursus Grieks (Nieuwgrieks): Beginners + gevorderden

Is jouw kennis van Grieks nul? Maar ben je super enthousiast en ga jij tot het gaatje? Dan is een combi cursus iets voor jou! Schrijf jij je in voor “beginners + gevorderden” samen? Goed bezig! Want zo spaar jij een heel bedrag uit en kost het maar 3 maanden extra. Hoe dat kan? Er zit een kleine overlap tussen de twee cursussen. Je leert dus net zo veel. Goed voor de portemonnee en je vrije tijd. En met het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM gaat Grieks leren als een speer.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Grieks (Nieuwgrieks) staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor Beginners

Papieren studiemateriaal + online
€148,-
of 
5 x €32,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€118,-
of 
4 x €32,50
Schrijf je nu in!

Cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor Beginners + Gevorderden

Papieren studiemateriaal + online
€189,-
of 
6 x €34,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€168,-
of 
5 x €37,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen