Van Romulus en Remus tot een paard als senator. Jij gaat tekstverklaren, en dus ontdek je ook die spannende geschiedenis. In 28 lessen ben jij de expert. Latijn leren garandeert een enerverende ervaring waarbij je je ontwikkelt tot een Latijn aficionado. Direct beginnen dus, met die cursus Latijn!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 160 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Veni vidi vici!
Ik kwam, ik zag en ik overwon de cursus Latijn!

Verba volant; woorden vervliegen. De meeste tenminste. Maar de woorden op deze pagina, die blijven. Ofwel; scripta manent, het geschrevene blijft. Wist jij al wat deze woorden betekenen? Lekker bezig! Niet? Dan is een cursus Latijn iets voor jou. En met de Latijn cursus leer jij veel meer dan alleen een klassieke taal. Je leert ook van alles over de invloed van de Romeinen op ons hedendaags leven. Spannend toch? Cultuur, westerse talen en politiek: het oude Rome domineert onze beschaving. Daarom leer je met een taalcursus Latijn niet alleen over de Latijnse taal, maar ook over de Romeinen. Rome is niet in één dag gebouwd. Maar met de cursus Latijn voor beginners van BuddyWise weet jij binnen no time alles over dit machtige volk én hun taal.

Latijn leren; meer dan een taalcursus

Oké, toegegeven. Je zult niet snel iemand vinden waarmee je deze taal kunt spreken. Betekent niet dat je er niks aan hebt. Latijn leren begrijpen is juist super handig! Waarom? Een heleboel woorden die wij kennen, zijn van het Latijn afgeleid. Nota bene, idem dito, et cetera. Ja ook die laatste hoort erbij! Je gaat dus niet zomaar een paar woordjes leren! Je gaat ook verbanden zien die je eerder niet zag. Interessant toch? Leer je ook meteen hoe het Latijn onze taal heeft beïnvloed.

In de cursus Latijn maak je dus niet enkel kennis met een taal. Je maakt kennis met de geschiedenis. Latijn van 2000 voor Christus tot nu. Je leert dus eigenlijk gewoon een heleboel. Ook over de invloed van de Romeinen. Ja, Latijn leren is dus super spannend. Die invloed is namelijk gigantisch geweest. De westerse talen, culturen en beschavingen. Yep, allemaal dankzij die Romeinen. Maak een reis door de geschiedenis en dompel je onder in de cultuur van literatuur, filosofie, politiek en bellum (oorlog). Ja, de Romeinen waren soms geen lieverdjes. Maar dat maakt ze juist zo boeiend.

Ben jij klaar voor dit spannende avontuur? Start dan nu met de cursus Latijn van BuddyWise!

Cursus Latijn, maar waarom?

Carpe diem! Want met de cursus Latijn haal jij alles uit je dag! Je kunt de cursus namelijk inzetten in bijna alle vakgebieden! Juridische termen, wetenschappelijke namen van plant- en diersoorten, anatomie, pathologie en taalkunde. Yep, overal heeft het Latijn zijn sporen achter gelaten.

De Latijnse taal wordt meer gebruikt dan je denkt. Latijn leren is dus ontzettend handig. Ook als jij op vakantie gaat. Want hé, je raadt het al; Latijn is de basis voor veel Romaanse talen. Frans, Spaans, Italiaans, Roemeens en Portugees. Met kennis van de Latijnse taal kom jij een heel eind.

Word ook beter in andere talen

Ook andere talen leer je sneller na een cursus Latijn. Latijn is een taal die je analyseert. Jij ontleedt zinnen en ontdekt hoe de taal in elkaar steekt. Zo vergroot jij jouw talenskills en krijg je een breed inzicht in de taalkunde. Wanneer jij Latijn onder de knie hebt, wordt andere talen leren een stuk simpeler!

En wist je dat een cursus Latijn je ook je communicatievaardigheden sterker maakt? Jazeker! Jij krijgt tijdens de Latijn cursus een dieper inzicht in taal en de ware betekenis van woorden. Jij leert hoe je zinnen opbouwt en effectief je boodschap overbrengt. Allemaal automatisch. Gewoon door Latijn te leren. Dat is nog eens een mooie bonus!

Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met de online cursus Latijn!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Cursus Latijn? Boost je CV!

Ga jij voor een cursus Latijn? Goed bezig! Een Latijn cursus is namelijk niet alleen super voor jouw ontwikkeling, maar ook voor je CV (ook weer zo’n Latijns woord). Zeker als jij cum laude (yep: Latijn) slaagt. Sta jij nog in dubio (yes weer een) of de Latijn cursus iets voor jou is? Dan probeer je toch gewoon de gratis proefles? Ad fundum! Dit keer niet je glas, maar deze cursus. Wel even bij de les blijven hé.

Stand out met een tweede taal op je CV. Met een cursus Latijn laat jij aan jouw toekomstige werkgever zien dat jij leergierig en gedisciplineerd bent. Latijn is de taal van brede interesses en nieuwsgierigheid. Een geweldige boost voor je CV dus!

Plus, Latijn leren vergroot je denkvermogen en probleemoplossend inzicht. Kritische denkvaardigheden en probleemoplossend vermogen zijn skills waar werkgevers altijd naar op zoek zijn. Train je hersenen en bouw waardevolle vaardigheden op met de cursus Latijn van BuddyWise. Hoe? Easy! Gewoon door Latijn te leren. Jouw brein doet de rest!

Dus, waar wacht je nog op? Schrijf je nu in voor de cursus Latijn zelfstudie van BuddyWise en leer deze praktische en prachtige taal. En no worries: Latijn leren is voor iedereen. Jij volgt de taalcursus Latijn online op je eigen tempo. Waar en wanneer je maar wilt. Easy does it!

Wat leer je

Studieprogramma Cursus Latijn

In de cursus Latijn maak jij niet alleen kennis met deze boeiende taal naar ook met de super interessante geschiedenis. In slechts 28 lessen leer jij alles wat je moet weten voor een stevige basis. Heb je een lesje afgerond? Top! Dan controleer je met een oefenopgave gewoon zelf of jij de stof helemaal onder de knie hebt. Na de cursus kun jij teksten in het Latijn lezen, maar je kunt ze ook in hun historische context plaatsen. Wel zo handig.
In de cursus Latijn leer jij volop over deze onderwerpen;

 • grammatica;
 • geschiedenis van de Romeinse cultuur;
 • tekstverklaring;
 • vocabulaire/woordenschat.
Repetitio iuvat! Herhaling helpt! Dus, oefenen, oefenen, oefenen. Zo zorg jij ervoor dat je cum laude dat diploma binnen sleept. Start jij vandaag nog met de cursus Latijn van BuddyWise? Nice!
Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Latijn staat een studietijd van 160 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 10 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Latijn

Papieren studiemateriaal + online
€127,-
of 
5 x €28,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€88,-
of 
4 x €24,25
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen