Van Romulus en Remus tot een paard als senator. Jij gaat tekstverklaren, en dus ontdek je ook die spannende geschiedenis. In 28 lessen ben jij de expert. Direct beginnen dus, met die cursus Latijn!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 160 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Geen leraar. Dus voordeliger
 • Online leren. Samen met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit. Krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Veni vidi vici!
Ik kwam, ik zag en ik overwon de cursus Latijn!

Verba volant; woorden vervliegen. De meeste tenminste. Maar de woorden op deze pagina, die blijven. Ofwel; scripta manent, het geschrevene blijft. Wist jij al wat deze woorden betekenen? Lekker bezig! Niet? Dan is een cursus Latijn iets voor jou. En met de Latijn cursus leer jij veel meer dan alleen een klassieke taal. Je leert ook vanalles over de invloed van de Romeinse jongens op ons hedendaagjes leventje. Spannend toch?

Latijn leren; meer dan een taalcursus

Okee, toegegeven. Je zult niet snel iemand vinden waarmee je deze taal kunt spreken. Betekent niet dat je er niks aan hebt. Latijn leren begrijpen is juist super handig! Waarom? Nou gewoon. Een heleboel woorden die wij kennen zijn van het Latijn afgeleid. Nota bene, idem dito, et cetera. Ja ook die laatste hoort erbij hoor! Je gaat dus niet zomaar een paar woordjes leren! Je gaat ook verbanden zien die je eerder niet zag. Interessant toch? Leer je ook meteen hoe het Latijns onze taal heeft beïnvloed.

In de cursus latijn maak je dus niet alleen maar kennis met een taal. Je maakt kennis met de geschiedenis. Latijn van 2000 voor Christus tot nu. Je leert dus eigenlijk gewoon een heleboel. Ook over de invloed van de Romeinen. Ja, Latijn leren is dus best spannend. Die invloed is namelijk super groot geweest. De westerse talen, culturen en beschavingen. Yep, allemaal dankzij die Romeinen. Sympathieke jongens waren het toch.

Van taal tot taalkunde

Carpe diem! Want met de Latijn cursus haal jij alles uit je dag! Je kunt de cursus namelijk inzetten in bijna alle vakgebieden! Juridische termen, wetenschappelijke namen van plant- en diersoorten, anatomie, pathologie en taalkunde. Yep, overal heeft het Latijn zijn sporen achter gelaten.

Je ontkomt er niet aan. De Latijnse taal wordt meer gebruikt dan je denkt. Tja, Latijn leren is dus best wel handig. Ook als jij op vakantie gaat. Want hé, je raadt het al; Latijn is de basis voor veel Romaanse talen. Frans, Spaans, Italiaans, Roemeens en Portugees. Met kennis van de Latijnse taal kom jij een heel eind. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met de cursus Latijn!

Cursus Latijn? Boost je CV!

Ga jij voor een cursus Latijn? Nice! Goed bezig. Een cursus Latijn is namelijk niet alleen super voor jouw ontwikkeling, maar ook voor je CV (ook weer zo’n Latijns woord). Zeker als jij cum laude (ja ook een uit het Latijns) slaagt. Sta jij nog in dubio (yes weer een) of de Latijn cursus iets voor jou is? Dan probeer je toch gewoon de gratis proefles? Ad fundum! Dit keer niet je glas maar deze cursus. Wel even bij de les blijven he.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Cursus Latijn

In de cursus Latijn maak jij niet alleen kennis met deze boeiende taal naar ook met de super interessante geschiedenis. In slechts 28 lessen leer jij alles wat je moet weten voor een stevige basis. Heb je een lesje afgerond? Top! Dan controleer je met een oefenopgave gewoon zelf of jij de stof helemaal onder de knie hebt. Na de cursus kun jij teksten in het Latijn lezen, maar je kunt ze ook in hun historische context plaatsen. Wel zo handig.
In de cursus Latijn leer jij volop over deze onderwerpen;

 • grammatica;
 • geschiedenis van de Romeinse cultuur;
 • tekstverklaring;
 • vocabulaire/woordenschat.
Repetitio iuvat! Herhaling helpt! Dus, oefenen, oefenen, oefenen. Zo zorg jij ervoor dat je cum laude dat diploma binnen sleept. Start jij vandaag nog met de cursus Latijn van BuddyWise? Nice!
Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Latijn staat een studietijd van 160 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 10 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Latijn

Papieren studiemateriaal + online
182,- €127,-
of 
5 x €28,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
126,- €88,-
of 
4 x €24,25
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Geen leraar. Dus voordeliger
 • Online leren. Samen met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit. Krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen