Tautologie? Contaminatie? Tante betje? Weet jij al precies waar we het over hebben of vraag je je af wie tante betje ook alweer is? Taalvirtuoos of niet, een foutje zit in een klein hoekje. Met een cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken, leer je in 24 lessen alles over spelling, grammatica, stijl, teksten, correspondentie en communicatie. Hoef jij nooit meer naar je woorden te zoeken.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Tien voor taal?
Volg de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Loop je de hele dag lekker op insta te zitten chillen? Of twijfel je tussen wat er gebeurt of gebeurd? Heel goed. Je weet wat het belang is van foutloos schrijven en spreken. Correct Nederlands is belangrijker als... pardon, belangrijker dan gangbare spreektaal waarmee je andere mensen misschien onbewust de verkeerde indruk geeft. En dus ga jij voor een cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken.

Thuis of op je werk wil je dat mensen serieus met je communiceren. Het klinkt triviaal, een onschuldige spelfout of verspreking kan er zomaar voor zorgen dat de ander afhaakd. Met een t natuurlijk. Ben je er nog?

Taalvaardig zijn, betekent overigens niet dat je de hele dag als een soort van taalpolitie anderen de maat neemt. Integendeel. Relax. Het gaat erom dat je met zelfvertrouwen zorgvuldig jouw mails opstelt, formulieren invult en gesprekken voert. That is it. En dat leer je allemaal in de cursus. Nederlands foutloos schrijven en spreken wordt voor jou een eitje.

Nederlands rules

Regels, regels en nog eens regels... Is taal zeg maar nog niet helemaal jouw ding? Krijg je chronisch jeuk van al die spelregels? Geen zorgen. Hier is de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken. To the rescue. In goed Nederlands: red jezelf met deze BuddyWise cursus. En ja, 'red' is zonder een t omdat het een gebiedende wijs betreft. Net als 'spring in de plomp' of 'loop naar de pomp'... met je t's en d's. Wat taal betreft is de Engelse taal toch veel makkelijker dan Nederlands. Bummer.

Lang verhaal kort: leer foutloos communiceren met een cursus Nederlands en er gaat een wereld voor je open. No sweat, zweten doe je maar in de sportschool.

Serieus aan de bak?
In de cursus Nederlands leer je hoe je een brief schrijft, bijvoorbeeld een sollicitatie- of klachtenbrief. De juiste woorden vinden als je een sollicitatiegesprek voert? Ook dat leer je.
Krijg je al de shakes als je voor een groep moet presenteren? Ook dat komt goed. Je verbetert je mondelinge, pardon, verbale taalvaardigheid met deze cursus. Elk onderdeel bestaat uit vier lessen en elke les sluit je af met opdrachten én een samenvatting.

Foutloos schrijven en spreken met een cursus Nederlands

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken is bij uitstek de cursus waar je echt direct de voordelen van ervaart. Ideaal voor werkenden en werkzoekenden, ambtenaren en ondernemers, jong, oud en je opoe die nog steeds dingen zegt als 'reeds' en 'allengs'. Speciale vooropleiding? Niet nodig. Just dive in.

Concreet: na deze cursus Nederlands sta je sterker in je schoenen. Schriftelijk en verbaal. Vol zelfvertrouwen schrijf je brieven, lees je artikelen en spreek je mensen toe. Als dat geen mooi vooruitzicht is, schrijft dan voortaan schrijf zonder t als je het werkwoord schrijven vervoegd. Vervoegt. Ja, dat dus. En als je wilt oefenen, dan doe je dat natuurlijk samen met je studie buddy. Aan elkaar of los geschreven? Geen idee. Wat jij wil. Of: wilt.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken bestaat uit de volgende 6 onderdelen: Teksten, Grammatica, Spelling, Stijl, Schrijven en Spreken.

Teksten

Tijdens de cursus Nederlands leer omgaan met begrippen die het lezen van artikelen in kranten en tijdschriften vergemakkelijken. Denk aan tekstdoel, onderwerp, thema, alinea's, tekststructuur en samenvatten.

Grammatica

Basisschool flashback naar zaken als zinsbouw, onderwerp en persoonsvorm. Deze kennis heb je nodig om werkwoorden correct te spellen.

Spelling

Hoe schrijf je de voltooid verleden tijd van updaten? Geüpdatet. Lekker dan. Not. Wie verzint toch dit soort grappen? Anyway, in de cursus Nederlands ga je aan de slag met de werkwoordspelling (ook van veelvuldig in het Nederlands voorkomende Engelse werkwoorden), meervoudsvormen van zelfstandige naamwoorden en de interpunctieregels. Punt, komma.

Stijl

Ooit weleens tekst gezien die 'besmettelijk' is. Soms contamineren mensen erop los met 'tante betjes'. Feestelijk. Dat gaat over die tante die volgende week gaat afkicken en nu al te veel sherry drinkt. Vermijd veelvoorkomende stijlfouten en leer stijlfiguren doelgericht en effectief toepassen.

Correspondentie

In de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken leer hoe je een sollicitatiebrief schrijft en daarbij snurkerige, foutieve zinnen vermijdt als 'hierbij doe ik uw me kurrikulum vitee toe komen'. Of hoe je een klachtenbrief schrijft zonder antieke krachttermen als 'potverdikkie nog eens aan toe' en andere, meer moderne equivalenten.

Communicatie

Onder de noemer Communicatie maak je korte metten met spreekangst. Spreekbeurten en presentaties? Ja, ook die horen erbij in de cursus Nederlands Foutloos schrijven en spreken. Geen zorgen, die nail je gewoon zonder dat jouw nagels het moeten ontgelden. Als je bedoelt wat wij begrijpen. Pffff...

Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen. De hele cursus Nederlands telt 24 lessen met praktische opdrachten die telkens volgen na de theoretische uitleg. Elke les sluit je af met een samenvatting. Daarnaast vind je aan het einde van elke les de antwoorden op de door jou gemaakte oefenopdrachten. Worstel je met de materie? Worstel dan samen. Daar is BuddyWise voor.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Papieren studiemateriaal + online
€107,-
of 
4 x €29,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€78,-
of 
3 x €28,75
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
 • (4/5)

Goed en met duidelijke uitleg .leuke manier om het te leren

Lees meer