Driekwart van de mensen twijfelt over het aangaan van zakelijke relaties met iemand die spel- en schrijffouten maakt, blijkt uit onderzoek. Dat risico ga jij niet lopen, toch? En dus leer jij correcte, doeltreffende en overtuigende boodschappen schrijven met een cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands van BuddyWise. Easy, in maar 20 lessen!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Erkend diploma
 • Studietijd: 80 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Krachtiger communiceren?
Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands

Goed schriftelijk communiceren: Voor de een is het easy, voor de ander is het een martelgang. Schrijf je een brief en ben je een uur kwijt aan de eerste zin? Of worstel je met de juiste woordkeuze, de spelling, grammatica en al die andere zaken waar je rekening mee moet houden? No worries. Volg de BuddyWise cursus Zakelijk Nederlands.

Van brieven tot offertes, memo's, verslagen en andere officiële documenten, ze hebben één ding gemeen: correct en passend taalgebruik is van cruciaal belang. Het komt professioneel over en vergroot je kansen op succes.

In de BuddyWise cursus Zakelijk Nederlands leer je hoe je optimaal schriftelijk communiceert en zakelijk schrijft. In het Nederlands, uiteraard.

Leer overtuigen, verkopen, klagen en solliciteren in de cursus Zakelijk Nederlands.

Zakelijk, doeltreffend en overtuigend schrijven betekent dat je met jouw woordenschat een boodschap zo goed mogelijk overbrengt. Je vult je woordenschat aan met zakelijke woorden en je frist je kennis van grammatica en spelling op. Leestekens, apostrofs, vaktermen en eigennamen? Allemaal geen probleem meer voor jou na deze cursus. Zakelijk Nederlands wordt jouw tweede taal!

Ook leer je hoe de correspondentie zakelijk houdt, afhankelijk van het doel van je boodschap. Leer bijvoorbeeld schriftelijk overtuigen, verkopen, klagen en solliciteren. Allemaal in tiptop zakelijk taalgebruik.

Ook afspraken bevestigen, offertes schrijven en betalingsherinneringen opstellen komen aan bod in de cursus Zakelijk Nederlands. Allemaal met duidelijke, praktische voorbeelden

Liever niet-zakelijk Nederlands leren?

Wil je je Nederlandse talenkennis in het algemeen opfrissen? Dat kun je beter de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken even checken. Tijdens deze cursus ga je aan de slag met spelling, grammatica, stijl, teksten en communicatie.  

Voor wie is deze cursus Zakelijk Nederlands?

Simpel. Voor iedereen die te maken krijgt met geschreven zakelijke communicatie in het Nederlands. Tegenwoordig kan veel geautomatiseerd worden, maar zakelijke correspondentie is here to stay. Van ingewikkelde offertes tot een eenvoudige bevestiging van een telefonische afspraak: De cursus zakelijke correspondentie Nederlands biedt houvast.

Erkend diploma

Tijdens de cursus Zakelijke Correspondentie bereid je jezelf voor op het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Jouw door het bedrijfsleven erkende diploma is gegarandeerd waardevol en waardevast.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

STUDIEPROGRAMMA ZAKELIJKE CORRESPONDENTIE NEDERLANDS

E-mails en brieven zijn belangrijke visitekaartjes voor bedrijven en organisaties. In de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leer je hoe je:

 • een e-mail of brief opstelt;
 • de inhoud van de boodschap bepaalt;
 • een logische indeling maakt;
 • een zakelijke stijl aanhoudt;
 • de juiste, overtuigende toon treft;
 • taal-, spel- en stijlfouten vermijdt.

Met deze praktische BuddyWise cursus Zakelijk Nederlands leer je doeltreffende, overtuigende boodschappen schrijven. De correspondentieopdrachten zorgen ervoor dat je praktisch oefent met de materie. Jouw zakelijke woordenschat breid je uit je frist je kennis op van grammatica.

Een praktische inleiding tot Zakelijke Correspondentie Nederlands

Je gaat aan de slag met een praktische inleiding tot strategisch communiceren. Ook komen grammatica-, spelling- en stijloefeningen aan bod. Verder bevat de cursus correspondentievoorbeelden om:

 • afspraken te bevestigen
 • offertes te schrijven
 • circulaires op te stellen
 • vragen te stellen
 • te overtuigen en te verkopen
 • betalingsherinneringen te sturen
 • te klagen en klachten te beantwoorden
 • te solliciteren
Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen bij Associatie voor Examinering.

Je examen wordt per computer afgenomen en je kiest zelf wanneer je het examen wilt maken. Nice! De examenplaatsen van Associatie voor Examinering liggen verspreid over Nederland. Kies een plaats bij jou in de buurt.

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor het examen via:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230

3800 AP Amersfoort

Telefoon: 033-4612159

Internet: www.associatie.nl 

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Nederlands - zakelijke Correspondentie staat een studietijd van 80 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 5 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Nederlands - zakelijke Correspondentie

Papieren studiemateriaal + online
€147,-
of 
5 x €32,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€98,-
of 
4 x €27,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen