‘halå’ (hallo)! Ja jij! Ook zo’n fan van die Zweedse gehaktballetjes? En dreunt de muziek van ABBA dagelijks door jouw speakers? Die liefde voor Zweden maak jij gewoon compleet met een cursus Zweeds. In 48 lessen vergroot je je woordenschat en leer je over de grammatica. Kun jij tenminste ook het gesprek aangaan met Wickie de Viking wanneer jij weer eens voet zet in dit iconische land.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Het IKEA namensysteem ontrafelen? Volg de cursus Zweeds!

Van knäckebröd tot Zweedse gehaktballetjes; yep we kennen ze allemaal. En naast heerlijk comfort food heeft Zweden een scala aan bloeiende bossen en schitterende meren te bieden. Een vakantie naar Zweden klinkt zo verkeerd nog niet. En wat het nog leuker maakt? Precies! Een cursus Zweeds. Voortaan spreek jij vloeiend de taal van dit iconische land.

Zweeds leren moeilijk? Helemaal niet! Eigenlijk is Zweeds leren juist de slimste keus als jij snel een vreemde taal onder de knie wil krijgen. Stiekem heeft deze Scandinavische taal namelijk best veel overeenkomsten met het Nederlands. Easy! Met de Zweeds cursus online van BuddyWise krijg jij deze prachtige taal snel onder de knie. Zo maak jij je gemakkelijk wegwijs in Zweden en babbel jij gezellig met de natives. Dus, waar wacht je nog op? Start vandaag nog met de taalcursus Zweeds!

Zweeds leren? Easy peasy gehaktballetje squeezy!

Een nieuwe taal leren is altijd een goed idee. Maar waarom een cursus Zweeds een goed idee is? Nou, omdat het de meest gesproken Scandinavische taal is. Niet alleen handig dus als jij naar Zweden op vakantie gaat. Ook in de buurlanden komt deze skill goed van pas. De Finnen spreken bijvoorbeeld ook goed Zweeds! En Zweeds leren is makkelijker dan je denkt. Zweeds is namelijk, net als Nederlands, onderdeel van de Germaanse taalfamilie. Ze hebben dus lekker veel overeenkomsten. Nice!

Oké, een cursus Zweeds is dus super handig als Zweden jouw favoriete vakantieland is. Maar de Zweedse taal leren heeft nog veel meer voordelen. Heeft jouw beroep veel met Zweden te maken? Of heb je Zweedse business partners? Wel zo handig als die communicatie soepel verloopt. Ja toch? En dus zet jij je beste beentje voor met een cursus Zweeds.

En de zangerige Zweedse taal staat ook nog eens super op je CV! Werkgevers vinden het interessant als jij een tweede taal in je repertoire hebt. Natuurlijk zijn de wereldtalen altijd een mooie toevoeging. Maar met een Zweeds cursus van BuddyWise trek jij meteen de aandacht. Want Zweeds makes you stand out. En dat terwijl het juist zo'n makkelijke taal is om te leren. Gewoon doen dus!

De cursus Zweeds; Van ‘halå’ (hallo) tot ‘adjö’ (tot ziens), en alles daartussenin

Zweden, het thuisland van Abba, de Zweedse gehaktballetje en vooral; IKEA! Grote kans dat die Billy-Boekenkast ook in jouw woonkamer staat. Hoewel je van een tripje naar de IKEA meestal thuiskomt met een heleboel spullen die je eigenlijk echt niet nodig had, is dat met de cursus Zweeds alles behalve het geval. Jij krijgt namelijk precies wat je nodig hebt om deze taal onder de knie te krijgen. Handig toch? En de kers op de taart; met het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM gaat Zweeds leren nog sneller!

Grammatica? Dat doen we alleen als het nodig is. Want de cursus Zweeds online is een super praktische cursus. Aan de hand van moderne en actuele onderwerpen krijg jij deze taal onder de knie. Die spreek- en luistervaardigheid vergroot jij binnen no time!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Cursus Zweeds op jouw niveau

Vandaag nog beginnen met Zweeds leren? Ja hoor! Dat kan gewoon. Want jij bent super enthousiast. En dat begrijpen we bij BuddyWise helemaal. Dus schrijf je in of begin de gratis proefles!

Ga jij nog een stapje verder? Goed bezig! Dan kies je voor de cursus Zweeds voor beginners en gevorderden. In slechts een paar maanden extra leer jij nog veel meer Zweeds. Zo spreek jij met deze Zweeds cursus vloeiend over politiek en leer jij Zweedse muziek. Jij dompelt je helemaal onder in de Zweedse cultuur met de taalcursus Zweeds van BuddyWise!

Samen Zweeds leren met de cursus Zweeds online

Ga jij de uitdaging aan? Start dan nu met de cursus Zweeds online van BuddyWise! Want jij leert waar en wanneer jij maar wilt. Gewoon online. Een tweede taal leren saai? Zeker niet! Want BuddyWise maakt Zweeds leren fun! Leer samen met jouw study buddies in de levendige online community. Zo kun je in het echt oefenen met je nieuwe taal. En ken jij iemand die ook wel Zweeds wil leren? Of een andere skill? Nodig jouw friend, zus of collega uit om samen met jou dit avontuur aan te gaan en krijg allebei korting! Nice!

Check nu de gratis proefles en schrijf je in voor de Zweeds cursus van BuddyWise. Is Zweeds toch niet helemaal jouw ding? Dan bedenk je je de eerste 15 dagen gratis.

Wat leer je

Cursus Zweeds studieprogramma

Zweeds voor beginners

Begin jij net met Zweeds leren? No worries! Voor jou hebben we namelijk de cursus Zweeds voor beginners. En wat je daar leert? Alles wat jij nodig hebt om je te redden in herkenbare en alledaagse situaties (in Zweden). Gewoon. Aan de hand van onderwerpen die jou aanspreken. Jij leert meer over;

 • Jezelf voorstellen en vertellen waar je vandaan komt
 • Op feestjes
 • Hoe laat is het?
 • Beschrijf je dag
 • Familie
 • Telefoneren
 • De weg vragen 
 • Op het vliegveld
 • ... en meer

Natuurlijk ga jij volop je woordenschat verbreden. En grammatica? Ja, ook dat komt aan bod. Binnen no time til jij je luister- en spreekvaardigheden naar een hoger niveau.

                                 
Zweeds voor gevorderden

Ken jij wel al een paar woordjes Zweeds? Nice! Goed bezig! dan hebben we voor jou de cursus Zweeds voor gevorderden. Kun jij nóg beter Zweeds leren. Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen;

 • Muziek 
 • De krant lezen
 • Politiek
 • Kanovaren in Zweden
 • Zweedse feesten en gebruiken
 • De glasfabrieken in Småland
 • ... en meer

Natuurlijk blijven je spreek- en luistervaardigheid niet achter. En jouw woordenschat, die krijgt een boost. Ook met jouw grammaticale inzicht gaan we aan de slag.

Beginners + gevorderden = Nice Buddy Price

Nog helemaal nieuw in de Zweedse taal maar weet jij wel al zeker dat je als een echte pro Zweeds wilt kunnen? No problem! Dan ga je gewoon voor de combi cursus Zweeds voor beginners én gevorderden. Dat is pas studeren voor een Buddy Price.

Praktische Cursus

Zweeds leren is leuk en aardig, maar wel zo handig als je deze taal ook écht kunt gebruiken. En daarom is de cursus Zweeds is een super praktische cursus. Kun jij direct je talenkennis inzetten in alledaagse situaties. Ga jij op vakantie naar Zweden? Of heb je de taal nodig om zaken te doen. De cursus Zweeds is the way to go. Binnen enkele maanden spreek jij moeiteloos Zweeds! Nice!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Zweeds staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Zweeds voor Beginners

Papieren studiemateriaal + online
€137,-
of 
5 x €30,25
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€98,-
of 
4 x €27,-
Schrijf je nu in!

Cursus Zweeds voor Beginners + Gevorderden

Papieren studiemateriaal + online
€187,-
of 
6 x €34,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€148,-
of 
5 x €32,75
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen