14x23 is? Nu het antwoord! Niet? Dan is de cursus Basiskennis Calculatie (BKC) aan te raden voor jou. In 13 lessen vergroot jij je rekenvaardigheid. Van statistieken tot kostprijsberekeningen, jij draait er je hand niet voor om. Iedereen zal versteld staan. Jij bent ineens een ster in rekenen! Wie had dat gedacht?!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studietijd: 64 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Goed omgaan met cijfers leer je met een BKC opleiding

Heb jij zojuist een rekenmachinetje bij de hand genomen om bovenstaande som uit te rekenen? Of ben je zelfs helemaal niet begonnen en gaf je het al direct op? Niet liegen! Either way, jij bent uitermate geschikt om deze BKC opleiding te volgen. BKC? Ja! Dat staat niet voor een of andere crypto coin (alhoewel..), maar voor Basiskennis Calculatie.

BKC neemt je mee in de wereld van cijfers en laat je een ware tovenaar worden op dit gebied. Dus neem je wand alvast bij de hand, want de betoverende wereld van cijfers, statistieken en verhoudingen ligt op je te wachten.


Start bij de basis

Deze BKC opleiding start bij de absolute basis waardoor het voor iedereen te volgen is. No more excuses. Dus ook jij kunt met deze cursus Basiskennis Calculatie starten. Ja jij! Jij die daar snel wegduikt en zelfs weg wilt klikken van deze pagina. Stop! Ren niet weg voor je rekenproblemen. There is no shame! Ontzettend veel mensen hebben moeite met rekenen. Wat zeg je nou? Er bestaan toch rekenmachinetjes? Waarom zou je dan nog moeite nemen…?

Stop with the excuses! Niet in iedere situatie zal het rekenmachinetje je redden. En dat weet je zelf ook. Je kunt vast nog wel een aantal situaties herinneren waarin je rekenvaardigheden je in de steek liet. Je rekenmachinetje was nergens te bekennen en ook je smartphone ging je niet helpen. Deze cursus Basiskennis Calculatie, die gaat je wél helpen!


Perfect voor ZZP’ers en iedereen die met boekhouding te maken heeft

Rekenen is awesome! Ooit was je een nerd als je goed kon rekenen. Maar nu? Nu ben je gewoon hartstikke cool als je even uit je mouw schud wat integrale kostberekening betekent en hoeveel 6% van 300 is. De boekhouding wordt voor jou een koud kunstje en ook het voorraadbeheer gaat nooit meer mis. Want jij kunt rekenen als een pro.

Deze cursus Basiskennis Calculatie is daarmee onder andere zeer geschikt voor ZPP’ers. Deze harde werkers hebben al genoeg aan hun hoofd en dan moet je ook nog eens kunnen rekenen. Tja, uitbesteden kost ook veel geld. Daar hoef je niet voor te kunnen rekenen… Dus toch maar zelf aan de slag! En dan is deze cursus BKC een uitstekend begin.

Iedereen die met boekhouding te maken heeft, heeft baat bij deze uitgebreide en makkelijk te volgen BKC opleiding. Dus start vandaag nog en heb je boekhouding op orde!


“Wil je er 30 cent bij?”

Huh? Waarom zou ik dat willen? Als kassamedewerker krijg je soms vreemde vragen… “Nee, dank u” vervolgens loop je te struggelen met genoeg kleingeld in de kassa te vinden om exact het bedrag terug te geven dat de kassa aangeeft. En dan geeft die mevrouw er alsnog 30 cent bij. Waarom doen sommige klanten zo moeilijk? Nu kan je weer alles opnieuw uitrekenen en kan je niet meer uit gaan van wat het kassasysteem zegt…


Voor iedereen die wilt rekenen als een pro

Eigenlijk is deze cursus Basiskennis Calculatie voor iedereen met een commerciële functie erg geschikt. Sta nooit meer met je mond vol tanden als je wordt gevraagd een verhoudingstabel op te stellen. Weet precies hoeveel je aan kleingeld moet teruggeven wanneer iemand je € 10,60 geeft terwijl hij € 9,10 moet betalen. Nee, jij knippert nog niet eens met je ogen. Want jij hebt de BKC opleiding van BuddyWise gevolgd. Jij kan inmiddels rekenen als een pro.


Snel de korting berekenen

Wow! Daar staan ze dan. De schoenen van je dromen. En nog afgeprijsd ook. How lucky are you!? 15% op de aangegeven prijs. Dat moet een koopje zijn toch? Of valt dat wel mee…? Vanaf nu hoef jij je smartphone niet meer om raad te vragen wanneer je 15% van iets wilt weten. Nee. Na het volgen van deze cursus Basiskennis Calculatie (BKC) reken jij binnen no-time uit wat je droomschoenen nu kosten. Laat je girlfriends met open mond achter als jij direct het antwoord geeft.

Niet alleen voor je werk is deze BKC cursus dus geschikt. Ook als je gaat shoppen! Doe er je voordeel mee en laat nooit meer koopjes liggen. Of koop nooit meer sale artikelen die toch minder afgeprijsd waren dan jij dacht. Chill!


Gratis proefles!

Toch nog een beetje angstig dat je door al die cijfertjes geen oog meer dicht doet? Denk je dat jij toch nooit een rekenwonder wordt? Think again! Want deze cursus Basiskennis Calculatie laat je zien dat ook jij meer kan dan je denkt.

Om je op weg te helpen en wat angsten weg te nemen, kun je bij ons een gratis proefles volgen! Volg een les en bekijk direct hoe het bevalt. Valt het mee? Bestel dan direct de volledig cursus Basiskennis Calculatie. En sta nooit meer met je mond vol tanden bij een rekenvraag.

Gaat het na het aanvragen van de BKC opleiding je het toch duizelen? En krijg je ineens nachtmerries van al die cijfertjes, breuken en percentages? No worries! Deze cursus mag je 15 dagen op proef proberen. Dus schrijf je vandaag nog in voor de cursus Basiskennis Calculatie. Je moet wel een héél goed excuus hebben om het niet te doen!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Basiskennis Calculatie (BKC)

We begrijpen dat je graag wilt weten wat de cursus Basiskennis Calculatie (BKC) precies inhoudt voor je ermee begint. Goed met cijfers om kunnen gaan is een vak apart. En het leuke is: iedereen kan dit vak leren! Ja, dus ook jij. Je gaat onder andere aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Rekenkunde

We starten bij de basis. Optellen, aftrekken, delen en percentages. Geen excuus dus als je vind dat je écht slecht in rekenen bent.

 • Rekenkundige bewerkingen

Machtsverheffen, gemiddelden, verhoudingen.. begint het al te duizelen? Na het volgen van deze les niet meer!

 • Inleiding in bedrijfseconomie

Maak kennis met een aantal basisbegrippen van bedrijfseconomie. Maar ook andere onderdelen van bedrijfseconomie komen aan bod.

 • Kostenindelingen

Kosten, nooit leuk.. maar deze les is dat wel! In deze les wordt er aandacht besteed aan alle soorten kosten. Variabele kosten, constante kosten, kostprijsformule, bezettingsresultaten en meer.

 • Kostensoorten

Voor het bepalen van de kostprijs per product (goederen of diensten) is het handig om de gemaakte kosten in kostensoorten in te delen. Dit en meer komt in deze les aan bod.

 • Integrale kostprijsberekening bij een industriële onderneming

In deze les wordt er dieper ingegaan op de begrippen ‘kostprijs’ en ‘verkoopprijs’. Van integrale kostprijs tot het berekenen van het break-evenpoint.

 • Opslagmethode

Twee lessen worden besteed aan opslagmethode. Hierbij komt opslagmethode bij de industriële onderneming en opslagmethode bij de handelsonderneming aan bod.

 • Handel en wetgeving

Alles over zaken rondom de administratieve organisatie en de juridische aspecten van inkoop en verkoop.

 • Verzekeringen

Leer meer over verzekeringen en ontdek alle belangrijke zaken die hier bij komen kijken.

 • Statistieken

Statistieken. De één is er dol op, de ander moet er niets van weten. Na deze uitgebreide les over statistieken ga jij gegarandeerd bij één van deze groepen horen. De eerste groep uiteraard.

In totaal 13 lessen nemen je mee in deze fascinerende wereld van cijfers. Deze cursus BKC is zo opgesteld dat iedereen hem goed kan volgen. Duidelijk en overzichtelijk dus. Onze cursus is zonder poespas en ingewikkeld taalgebruik. Wat je niveau in rekenvaardigheid ook is, deze cursus BKC gaat je verder helpen. En dat op een laagdrempelige manier die voor iedereen geschikt is. Cool!

Na het volgen van de BKC opleiding

Wanneer je deze BKC opleiding succesvol hebt afgerond dan kan jij alles met cijfertjes. Cijfertjes zweven niet langer voor je ogen. Jij weet ze te plaatsen en de baas te zijn. Met een gerust hart kunnen mensen de kostprijs door jou laten berekenen en statistieken laten opstellen. Nooit meer hoef je bang te zijn voor onverwachte rekeningvragen waarbij het zweet je uitbreekt. Jij wordt een held in rekenen. En dat allemaal dankzij deze uitgebreide én leerzame BKC opleiding van BuddyWise.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen bij Associatie voor Examinering.

Je examen wordt per computer afgenomen en je kiest zelf wanneer je het examen wilt maken. Nice! De examenplaatsen van Associatie voor Examinering liggen verspreid over Nederland. Kies een plaats bij jou in de buurt.

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor het examen via:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230

3800 AP Amersfoort

Telefoon: 033-4612159

Internet: www.associatie.nl 

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Basiskennis Calculatie staat een studietijd van 64 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 4 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Basiskennis Calculatie

Papieren studiemateriaal + online
€99,-
of 
4 x €27,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€79,-
of 
3 x €29,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen