Kies voor kennis. Basiskennis boekhouden in dit geval. In deze cursus BKB ga je aan de slag met de ins en outs van het vak. Inventaris, journaalposten, grootboeken. Dat soort dingen. Ideaal als eerste stap in de wereld van boekhouden. Of als opfriscursus! Boekhouden is onmisbaar binnen een bedrijf, en jij dus voortaan ook. Vandaag nog starten? Schrijf je direct in!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studietijd: 64 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Cursus boekhouden: master de basiskennis van boekhouden!

Boekhouden? Klinkt misschien stoffig en saai, is het juist helemaal niet. Het is een job waar je mensen blij mee maakt. Ga maar na: verwerk bedrijfsgegevens zo goed mogelijk in de boekhouding en de dankbaarheid ligt voor het oprapen. Overzicht is de sleutel. En dat overzicht krijg je met een cursus Basiskennis Boekhouden!

Nee, je hoeft geen spreadsheetsoldaat te zijn. Al werk je vast wel met cijfers. Een boekhoudkundige achtergrond is niet nodig. Je start met de basics in de cursus Boekhouden Basiskennis (BKB) van BuddyWise.

Skills voor boekhouders

Wat je leert met een cursus BKB? Correct omgaan met (boekhoudkundige) cijfers. Dat is voor een bedrijf van levensbelang. Je verwerkt uitgaven en inkomsten in de boeken. Datzelfde doe je ook met winst of verlies. Alles perfectly clear in een overzicht.

In de cursus Boekhouden Basiskennis leer je een balans en een verlies- en winstrekening ‘lezen’. Dit is echt onmisbaar als je een sleutelpositie hebt binnen een organisatie, bijvoorbeeld als je filiaalmanager, penningmeester of magazijnmanager bent.

De cursus boekhouden leidt je op voor het officieel erkende diploma Basiskennis Boekhouden van de Associatie voor Examinering. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland.

Het bedrijfsleven erkent dit BKB diploma volledig. Hiermee heb je aantoonbare meerwaarde voor je huidige of toekomstige werkgever. Nice.


Helemaal up to date met BKB

De BKB cursus voldoet aan de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit seamless (mooi woord) aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is volledig up-to-date en alle examenstof komt aan bod. Van inventaris tot balans, grootboek en mutaties: je leert over alle onderwerpen die met boekhouden te maken hebben.


Cursus Boekhouden
combineren? Dat kan.

Meer dan alleen boekhouden leren? Combineer net als anderen de cursus boekhouden met Basiskennis Calculatie. Heb je beide examens met goed gevolg afgerond, dan ontvang je (naast het BKB en BKC-diploma) ook het diploma Financial Assistant. Very nice.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Basiskennis Boekhouden (BKB)

De cursus Boekhouden (BKB) voldoet aan de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. Wat dat betekent? Actuele, volledige lesstof en je bent 100 procent voorbereid op het examen. No worries.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • inventaris
 • balans
 • dagboeken
 • journaalposten
 • grootboek
 • kolommenbalans
 • mutatielijsten
 • administratie van duurzame produktiemiddelen en meer... veel meer.

Vergroot jouw basiskennis van het boekhouden. Cursussen waar je alle kanten mee op kunt. Ook de verkeerde kant. Nee, jij niet. Witteboordencriminelen zijn zóóóó 2010. Jij bent legit. En dat kan ook niet anders als je een van de beste cursussen Basiskennis Boekhouden van Nederland volgt.


BKB combineren?

Naast de cursus boekhouden heb je tal van andere mogelijkheden om je te bekwamen. Go for it. Volg bijvoorbeeld een voordelige combinatiecursus Financial Assistant waarin je BKB combineert met BKC. Twee vliegen in een klap.

Diploma

DIPLOMA

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen bij Associatie voor Examinering.

Je examen wordt per computer afgenomen en je kiest zelf wanneer je het examen wilt maken. Nice! De examenplaatsen van Associatie voor Examinering liggen verspreid over Nederland. Kies een plaats bij jou in de buurt.

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor het examen via:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230

3800 AP Amersfoort

Telefoon: 033-4612159

Internet: www.associatie.nl 

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

ZO STUDEER JE

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

STUDIEDUUR

Voor de Cursus Boekhouden Basiskennis (BKB) staat een studietijd van 64 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 4 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Boekhouden Basiskennis (BKB)

Papieren studiemateriaal + online
€77,-
of 
3 x €28,25
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€48,-
of 
2 x €26,50
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen