Financiële fiasco’s? Not on your watch. Tenminste, niet met de cursus Financieel Administratief Medewerker. Jij weet straks álles wat er te weten valt van boekhouden, calculatie en loonadministratie. Want met die modules ga jij volop aan de slag. En een spoedcursus Office? Die hoort er gewoon bij! Jij bent de drie musketeers van de financiële afdeling in één!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Word een financiële alleskunner met de cursus Financieel Administratief Medewerker

Wanneer het over geld gaat in een bedrijf, ben jij the (wo)man? Als je financieel administratief medewerker bent wel. Wanneer financieel overzicht jouw kracht is, en je van nature leergierig en secuur bent, dan zit je helemaal goed in deze tak van sport. En de kennis? Die doe je dan op met een cursus. De cursus Financieel Administratief Medewerker van BuddyWise, om precies te zijn.

Wat doe jij als er een lading goederen binnenkomt? Hoe handel je dit financieel af? Die goederen moeten de boeken in. Niet letterlijk natuurlijk. Maar jij zorgt er wel voor dat de accountant happy is en dat alles financieel netjes wordt afgehandeld.

En hoe zit het met al die afkortingen waar een salarisstrookje helemaal bol van staat? LHK? Loonheffingskorting! Maar wat is dat? En hoe werkt het? Dat leer je dus in de cursus Financieel Administratief Medewerker.

De drie musketeers van de financiële afdeling… in één!

De cursus Financieel Administratief Medewerker bestaat niet uit één, niet uit twee, maar uit drie onmisbare disciplines. Je gaat aan de slag met boekhouden, basiskennis calculatie én loonheffingen.

En de vierde musketeer? Jawel. Office. Want goed om kunnen gaan met het Office pakket is onmisbaar in jouw functie als Financieel Administratief Medewerker. Van excellente Excel kennis tot wonderbaarlijk Word vaardigheden: na deze cursus ben jij the man. Of the woman, natuurlijk.

Dus duik vandaag nog in de cijfertjes, lonen, boekhouding en vergroot je kennis op het gebied van financiële administratie.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Cursusprogramma Financieel Administratief Medewerker

In deze cursus ga je aan de slag met vier onderdelen.

Boekhouden like a boss

Je start met niets minder dan Boekhouden Basiskennis. Want kennis van boekhouden is natuurlijk essentieel als Financieel Administratief Medewerker. Je leert over:

 • Journaalposten
 • Inventaris
 • Dagboeken
 • Grootboek
 • mutatielijsten

en méér

Next up? Calculatie!

En dan niet 1 + 1 = 2. Maar complete kostprijsberekeningen en verkoopprijsberekeningen. En je leert ook over handel, wetgeving, verzekeringen en statistiek. Jou maken ze niets meer wijs over calculatie, want deze basiskennis heb jij straks helemaal in the pocket.

Loonheffingen

Bruto = Netto? Dat mochten we willen. Nee, er komt toch heel wat meer bij kijken. En wát er precies bij komt kijken, dat leer je in deze module. Zo ga je aan de slag met onder andere:

 • De Belastingdienst
 • Loon, loonberekening en loonstaat
 • Werkkostenregeling
 • Heffingskortingen
 • Spaar- en pensioenregelingen

En nog meer.

Office

Tenslotte krijg je een spoedcursus Office. Want computerkennis is altijd key. En wij laten je natuurlijk niet zitten op dat gebied, dus ook daar ga je mee aan de slag. Je krijg de basis nog eens uitgelegd, maar er komen ook zeker wat functies voorbij waarvan je niet wist dat ze bestonden:

 • Je begint met het welbekende Word en Excel;
 • Vervolgens ga je werken in Publisher, Access en Powerpoint;
 • Tenslotte komen Outlook en OneNote nog aan bod.
Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen voor de onderdelen Basiskennis Boekhouden (BKB), Basiskennis Calculatie (BKC) en Loonheffingen (onderdeel van BKL) bij Associatie voor Praktijkexamens. Voor het onderdeel Office doe je examen via BuddyWise.

De examens van de Associatie worden per computer afgenomen en je kiest zelf wanneer je de examens wilt maken. Nice! De examenplaatsen van Associatie voor Examinering liggen verspreid over Nederland. Kies een plaats bij jou in de buurt.

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor de examens via:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230

3800 AP Amersfoort

Telefoon: 033-4612159

Internet: www.associatie.nl 

BuddyWise examen

Het examen van het onderdeel Office rond je af met een praktijkexamen van BuddyWise. Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. 

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Alle examens succesvol afgerond?  Verzilver deze dan bij BuddyWise voor je diploma!

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Financieel Administratief Medewerker staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Financieel Administratief Medewerker

Papieren studiemateriaal + online
€379,-
of 
10 x €41,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€319,-
of 
9 x €39,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen