Show you the money? Inderdaad! Duik in de wereld van loonadministratie. Met de Basiskennis Loonadministratie opleiding weet jij straks alles over loonheffingen en loonberekeningen. Jij wordt the money man / woman. En dat carrière pad start hier. Vandaag nog. Want jij kunt direct starten! Laat dat erkende diploma niet eeuwig wachten.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studietijd: 64 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Cursus loonadministratie basiskennis

Medewerkers belonen met een kreukelig envelopje inclusief inhoud? Dat kan alleen als je ruzie wilt met Uncle Sam, oftewel de belastingdienst. Nee, een beetje bedrijf heeft een goede salarisadministratie. Zodat je voldoet aan alle eisen en alle medewerkers op tijd het juiste bedrag uitbetaald krijgen. Met de Basiskennis Loonadministratie opleiding zet je de eerste stap richting salarisadministrateur worden. 

Bruto, netto, premies, verzekeringen en heffingen... het lijkt allemaal ingewikkeld. Valt best mee. Als je weet hoe het werkt tenminste. Volg de Basiskennis Loonadministratie (BKL) opleiding, een perfect startpunt voor beginnende salarisadministrateurs of assistenten op de afdeling loonadministratie. 

Ontdek wat er allemaal onder de motorkap gebeurt bij de salarisadministratie. In deze cursus Loonadministratie doe je waardevolle achtergrondkennis op. Kennis waar je een leven lang plezier van hebt. En niet alleen omdat je dan voor al je vrienden en kennissen hét aanspreekpunt bent voor al hun vragen over hun loonstrookje. Nee, vooral ook omdat je met een cursus Loonadministratie waardevoller bent op de werkvloer.

Missing link

Wil jij de missing link zijn in een bedrijf? In behoorlijk wat organisaties is er volop vraag naar (assistent) loonadministrateurs of administratieve allround krachten met extra kennis van salarisadministratie. Met deze Basiskennis Loonadministratie opleiding heb jij een streepje voor!


Werk je nu al op een administratieve afdeling? Nice. Vergroot je slagkracht en zorg ervoor dat je alles weet over lonen, belastingen, arbeidsrecht, sociale verzekeringen en alles wat daarbij komt kijken! De Basiskennis Loonadministratie, a small step for you... A giant leap for your... werkgever. 
Met het officieel erkende BKL diploma werk je op een personeelsafdeling, een accountantskantoor of een afdeling salarisadministratie.

Heb je nog geen gerichte vooropleiding afgerond? Relax. De cursus Loonadministratie start bij het begin en sluit perfect aan op de vervolgopleiding Praktijkdiploma loonadministratie (PDL). Het BKL-diploma is bij bedrijven een goede basis om mee te beginnen. 

Time to study; Basiskennis Loonadministratie

De Basiskennis Loonadministratie opleiding voldoet volledig aan de eisen van de Associatie voor Examinering. En het sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. Na de cursus is het payday. Je krijgt loon naar werken en bent volledig voorbereid op een functie als (assistent) salarisadministrateur.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Loonadministratie Basiskennis

De cursus Basiskennis Loonadministratie (BKL) voldoet aan de eisen van de Associatie voor Examinering. Deze cursus sluit naadloos aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is altijd up-to-date. Je weet zeker dat je alle examenstof behandelt voordat je je examen ingaat. Dat is prettig!
Tijdens de BKL opleiding werk je aan de volgende onderwerpen:

 • loonheffingen, dienstbetrekking en loonaangifte
 • loonberekening en loonstaat
 • belastingen, premies en sociale voorzieningen
 • verplichtingen werkgever en heffingskortingen
 • belastingschijven, tabellen, premies werknemersverzekeringen
 • aanslagen
 • arbeidsovereenkomst en CAO
 • wetten, sociale zekerheid; arbeidsongeschiktheid, re-integratie
 • arbeidsomstandigheden en -tijden, Arbowet en werkloosheid

That's it. Waar wacht je nog op? Take a dive in de wereld van loonadministratie en pluk de vruchten van jouw investering.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen bij Associatie voor Examinering.

De examens Loonheffing niveau 3 en Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 3 worden per computer afgenomen en je kiest zelf wanneer je de examens wilt maken. Nice! De examenplaatsen van Associatie voor Examinering liggen verspreid over Nederland. Kies een plaats bij jou in de buurt.

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor de examens via:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230

3800 AP Amersfoort

Telefoon: 033-4612159

Internet: www.associatie.nl 

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Basiskennis Loonadministratie staat een studietijd van 64 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 4 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Basiskennis Loonadministratie

Papieren studiemateriaal + online
€77,-
of 
3 x €28,25
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€48,-
of 
2 x €26,50
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen