Boekhouden? Uhmm… Iets met cijfers? Juist! Een heleboel met cijfers. Want daar ligt jouw passie. En dus ook bij de cursus Praktijkdiploma Boekhouden. Want zo laat jij aan de hele wereld zien dat jij verstand hebt van bedrijfsadministratie, kostencalculatie en financiering. Gewoon, met een erkend diploma!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Erkend diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) behalen? Cursus boekhouden volgen!

Gevoel voor cijfers? Understatement! Een passie waar jij je beroep van wil maken? Daar sla je de spijker mee op de kop! En dus ga jij aan de slag met de cursus Praktijkdiploma Boekhouden. Want cijfertjes zijn jouw leven. En met een erkend diploma deel je die passie met de rest van de wereld.

Wie boekhouden stoffig en saai noemt, die heeft het niet begrepen. Nope, boekhouden is juist super belangrijk. Een zaak van leven of dood, that is. Voor een bedrijf dan. Want inzicht in het wel en wee van de organisatie, daarmee behaal je doelen. En dus zorg jij dat die financiële zaakjes op rolletjes lopen. Inkomsten, uitgaven, ontvangsten, betalingen. Dat soort dingen. Jij hebt er verstand van. Of dat krijg je met de cursus Praktijkdiploma Boekhouden!

Upgrade je boekhoudskills met een PDB opleiding

Een goede boekhouder worden? Daar heb je een opleiding voor nodig. En die opleiding vind je bij BuddyWise. Deze cursus Praktijkdiploma Boekhouden is gebaseerd op de exameneisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Zo leer je precies wat jij nodig hebt in 3 modules;  bedrijfsadministratie, kostencalculatie en financiering. Een compacte opleiding dus. Efficiënt leren, that is. Houden we van! En jouw studietempo bepaal je zelf. Gewoon stap voor stap. Alleen, of samen met je boekhoudbuddies.

Wat je precies gaat leren in deze cursus boekhouden? Grootboekrekeningen maken, kostprijsberekeningen, kolommenbalansen. Dat soort dingen. Vind je allemaal terug in het studieprogramma!

Wil je zeker weten dat jij fluitend door deze PDB opleiding huppelt? Dan is basiskennis van boekhouden aan te bevelen.

Cursus Praktijkdiploma Boekhouden?

Of je klaar bent voor jouw examen, dat bepaal je zelf! Wil je zeker weten dat je alle stof goed beheerst? No problem! We got you! Oefen examens kun je namelijk gewoon downloaden. Weet je meteen hoe het er bij zo’n examen aan toe gaat. Maar goed ook, want voor elke module leg jij een apart examen af.

Ready? Dan rond je jouw opleiding PDB af met een erkend diploma!

Meer weten?

Cursus Praktijkdiploma Boekhouden afgerond? Nice! Dan heb jij de smaak te pakken! En dus ga jij lekker door met studeren. Want met deze opleiding PDB leg jij de perfecte basis voor een cursus MBA!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Jij gaat aan de studie met de cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Goed bezig! Voor je begint wil je natuurlijk wel nog eerst weten wat jij precies gaat leren in deze cursus Boekhouden. En die informatie vind je hier;

Deze PDB opleiding bestaat uit 3 modules; bedrijfsadministratie, kostencalculatie en financiering:

Bedrijfsadministratie (niveau 4)

In de eerste module van deze PDB opleiding ga je aan de slag met bedrijfsadministratie. Je leert berekeningen te maken ten behoeven van de financiële administratie van een onderneming. Daarnaast leer je meer over grootboekrekeningen en kolommenbalansen.

Kostencalculatie (niveau 4)

Vervolgens ga je aan de slag met kostencalculatie. Wat is de kostprijs en hoe verhoudt zich deze tot de verkoopprijs? Je leert het in deze cursus. Boekhouden is namelijk meer dan een paar cijfertjes onder elkaar zetten. En dus ontdek jij hoe je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe je het resultaat van productie en verkoop berekent.

Financiering (niveau 4)

In de laatste module van de cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) leer je onder andere over de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Periodeafsluiting en kengetallen? Jij kent het als je broekzak na het volgen van deze PDB opleiding!

Erkend diploma PDB

Na het volgen van de cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) leg jij 3 examens af. Een voor elke module die je hebt gevolgd. Omdat deze PDB opleiding is samengesteld aan de hand van de nieuwste exameneisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering, leer jij precies wat je nodig hebt. Lekker efficient. En net zo efficient sleep jij dat erkende diploma PDB binnen!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen bij Associatie voor Examinering.

De examens worden per computer afgenomen en je kiest zelf wanneer je de examens wilt maken. Nice! De examenplaatsen van Associatie voor Examinering liggen verspreid over Nederland. Kies een plaats bij jou in de buurt.

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor de examens via:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230

3800 AP Amersfoort

Telefoon: 033-4612159

Internet: www.associatie.nl 

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Papieren studiemateriaal + online
€217,-
of 
6 x €39,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€168,-
of 
5 x €37,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen