Vol zelfvertrouwen de belangrijkste rol aan the front desk vervullen? Met de Receptionist(e) opleiding leer je in 9 maanden alle ins en outs van het vak. Van razendsnel typen tot werken aan je telefonische spreekvaardigheid. Na de opleiding is jouw Nederlands feilloos en zijn je Office skills jaloersmakend. Start jij vandaag of vandaag?


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 144 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Opleiding Receptionist(e): leer alle ins en outs van het vak

“Goedemiddag u spreekt met hét gezicht van de organisatie.” Als receptionist(e) ben jij het eerste aanspreekpunt van het bedrijf. Zowel in levenden lijve als via de telefoon.

Met de Receptionist(e) opleiding doe je alle kennis op die nodig is om goed te kunnen functioneren als receptionist. Van omgaan met de Office programma’s tot het kunnen uitvoeren van secretariële vaardigheden zoals agendabeheer of het organiseren van evenementen. Je leert het allemaal tijdens de opleiding Receptionist(e).

Mij niet bellen

Als receptionist(e) bestaat een groot deel van jouw werk uit telefoneren. Begin je een gesprek met goeeeeeeeedemiddag? Of sluit je een gesprek af met ‘houdoe’? Tijdens de Receptionsit(e) opleiding leer je de do’s en don’ts. Je leert hoe je een telefoongesprek correct afhandelt. Ook zaken als internationaal telefoneren en telefonisch vergaderen komen voorbij tijdens de opleiding Receptionist(e).

Don’t make me use my receptionist voice

Pretending to be polite is exhausting… Het niet altijd makkelijk om in iedere situatie vriendelijk te blijven. We got you! Tijdens de Receptionist(e) opleiding leer je namelijk ook de verschillende omgangsvormen herkennen in specifieke situaties. Je leert het verschil tussen ergernis, irritatie en frustratie en ontdekt hoe een conflict ontstaat en hoe je een conflict hanteert. Nice! Jij laat je niet gek maken en staat iedere klant gewoon vriendelijk te woord.

Kantoortechnologie in de Receptionist(e) opleiding 

Als receptionist(e) moet je natuurlijk ook met kantoortechnologie kunnen omgaan. Op de old school manier met pen en papier is niet meer gewenst tegenwoordig. Tijdens de Opleiding Receptionist(e) leer je daarom werken met de veel gebruikte Office programma’s. Je gaat aan de slag Excel, Word Powerpoint, Outlook en OneNote.

Vergroot óf fris je kennis op met de opleiding Receptionist(e). Na afronding weet jij de ins en outs van het vakgebied! Very Nice.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Receptionist(e)

Tijdens de Receptionist(e) opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • snel typen;
 • Office;
 • secretariaatspraktijk;
 • Nederlandse taal en correspondentie;
 • telefonische spreekvaardigheid;

That’s it. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Diploma

Diploma 

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie examens doen. 


BuddyWise examen

De onderdelen  Sneltypen, Office, Secretariaatspraktijk, Nederlandse Taal en Correspondentie en Telefonische Spreekvaardigheden  rond je af met twee BuddyWise examen. Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. 

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 29,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Alle twee de examens succesvol afgerond?  Verzilver deze dan voor het BuddyWise diploma Receptioniste en het BuddyWise Typediploma.

VOOROPLEIDING

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Receptionist(e) staat een studietijd van 144 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 9 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Receptionist(e)

Papieren studiemateriaal + online
€207,-
of 
7 x €32,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€158,-
of 
6 x €29,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen