Als secretaresse sta jij niet voor het pleasen van de manager. Jij staat voor versterking, verbinding en empowerment. En je leert hoe je dat doet met de Secretaresse opleiding van BuddyWise. Snel typen, Office, notuleren, zakelijke correspondentie. In 9 maanden word jij gevormd tot ultieme duizendpoot.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studietijd: 144 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

WORD DE CORE OF THE COMPANY MET DE SECRETARESSE OPLEIDING

Koffie serveren, de telefoon opnemen en de manager pleasen? Secretaresse zijn is meer dan dat. Jouw core-business? Je bent de steun en toeverlaat van de top van het bedrijf. Je bent een versterker, een verbinder. Weten waar de zwakke plekken liggen, structuur aanbrengen, ondersteunen. En dat leer je met de Secretaresse opleiding van BuddyWise.

Wat je tijdens de Secretaresse opleiding leert? Alles wat jij nodig hebt. Achter de schermen zorg jij er voor dat alles op rolletjes loopt. Belangrijke beslissingen, het leiden van de afdeling, begeleiden van projecten. Zonder jou komt er niks van.. Jij bent de spil van het bedrijf! The core of the company. Die cursus Secretaresse blijft niet eeuwig wachten hoor. Starten dus!

Opleiding Secretaresse = future proof

Ga jij voor een opleiding Secretaresse? Dan ben je future proof. Want met deze opleiding heb jij een streepje voor. Waar een manager is, is een secretaresse. Jij bent dus altijd nodig!

Als secretaresse kun jij gedachten lezen. Okee, misschien niet letterlijk. Maar jij weet precies wat jouw baas nodig heeft. Nog voor hij er zelf achter komt. Want jij verdiept je in anderen, zakelijk én privé. Je bent een waar organisatietalent. Scherpzinnig, doortastend en empathisch dat je bent. De ultieme sparringpartner. En onmogelijke problemen? Die bestaan niet. Want thinking outside of the box is what you do best.

En doorgroeimogelijkheden? Die zijn er na de opleiding Secretaresse genoeg. Misschien zit jij volgend jaar al op de stoel van de directiesecretaresse. Who knows..


Secretaresse, de duizendpoot

Als secretaresse ben jij de kern van het bedrijf. Alle ins en outs, daarvoor komen mensen naar jou. Want jij, jij weet alles. Niet alleen de juicy gossip, maar vooral de belangrijke dingen. Onderwerpen, standpunten en besluiten. Jij houdt het allemaal bij. Want ook notuleren is part of your job.

En dat leer je gewoon allemaal in de Secretaresse opleiding. Net als een heleboel andere dingen. Het bijhouden van een super strakke agenda, want agendabeheer is key. Het organiseren van bijeenkomsten en evenementen. En natuurlijk snel typen; 100 aanslagen per minuut is niks! No worries. Ook snel typen is onderdeel van deze Secretaresse cursus.


Zonder taalfoutjes

Spel- en grammaticafoutjes zijn not done in de secretaressewereld. Duidelijk, en vooral correct kunnen schrijven is de basis van het vak. No worries. Je taalvaardigheid oefen jij gewoon tijdens de Secretaresse cursus.
Jij leert;

 • Correct Nederlands schrijven
 • Sterke e-mails en brieven opstellen
 • Ingewikkelde onderwerpen duidelijk uitwerken

 
Praktijkgerichte cursus

Theorie? Yep, die is natuurlijk belangrijk. Maar in deze cursus Secretaresse focussen we ook op de praktijk. Office-programma’s, postbehandelingen en documenten archiveren. Dat soort dingen. Jij leert het allemaal in deze opleiding. Secretaresse worden, was nog nooit zo simpel! Door de praktijkgerichte lesstof ontdek jij alle geheimen. Zo ben jij straks helemaal klaar voor je nieuwe baan. 


Aan de studie met een Secretaresse opleiding

Start jij met een Secretaresse opleiding? Nice! Goed bezig! Je vergroot namelijk niet alleen je kennis maar geeft ook je CV een boost. Jij hebt niet 1, maar 2 streepjes voor!

Heb je alle onderdelen onder de knie? Exam time! En deze Secretaresse opleiding sluit je niet af met 1, niet 2, maar met 3 erkende diploma's! Need I say more?


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Secretaresse Cursus

Enthousiast om te beginnen met deze Secretaresse opleiding? Dan wil je natuurlijk wel graag weten wat jij allemaal gaat leren;


Snel Typen

Een snelheid van 100 aanslagen per minuut? Een foutmarge van 0,75%? Met een Secretaresse opleiding is het binnen handbereik. Want tijdens de lessen leer jij blind typen met 10 vingers.


Office

Office skills zijn tegenwoordig onmisbaar. Zeker als jij als secretaresse aan de slag gaat. De programma’s worden immers voor allerlei kantoortoepassingen gebruikt. Gelukkig komen alle programma’s in de opleiding uitgebreid aan bod in deze opleiding. Als secretaresse ben jij de Office hero! Word? Makkie! Powerpoint? Eitje! Excel? Jij bent de spreadsheet king/queen. Outlook en OneNote? Ook die blijven niet achter.


Secretariaatspraktijk

De cursus secretaresse leert jou eigenlijk gewoon alle onmisbare vaardigheden die je nodig hebt om de ideale secretaresse te worden; agendabeheer, het organiseren van bijeenkomsten/evenementen/-reizen, postbehandeling, archiveren en het ontvangen van bezoekers.


Notuleren

Kennis van notuleren? Onmisbaar voor een secretaresse. Tijdens de opleiding leer jij hoe je een vergadering kort samenvat. Met andere woorden, jij leert; grammaticaal foutloos schrijven, hoofd- en bijzaken scheiden en opmerkingen objectief samenvatten.


Zakelijke correspondentie Nederlands

Ook de universele regels van zakelijke correspondentie komen aan bod tijdens de opleiding. Als secretaresse moet jij spelling en grammatica top notch zijn! Ze worden daarom duidelijke behandeld zodat jij aan de slag kan met het opstellen van diverse soorten brieven. Ook redigeren doe jij voortaan foutloos!


Vrijstelling in de Secretaresse opleiding

Heb je een onderdeel van deze opleiding al met succes hebben afgerond? Dan kun je hier vrijstelling voor krijgen. Geen onnodige lesstof dus! Je krijgt bij inschrijving de complete opleiding toegezonden, maar het betreffende onderdeel sla je gewoon over. Bespaar je tijd en heb je eerder je diploma in the pocket!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examens doen. Voor het onderdeel  Zakelijke Correspondentie Nederlands doe je dit bij Associatie voor Examinering. Daarnaast doe je de volgende twee examens via BuddyWise:

- Notuleren, Office en Secretariaatspraktijk
- Snel Typen

Het examen van de Associatie wordt per computer afgenomen en je kiest zelf wanneer je het examen wilt maken. Nice! De examenplaatsen van Associatie voor Examinering liggen verspreid over Nederland. Kies een plaats bij jou in de buurt.

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor het examen via:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230

3800 AP Amersfoort

Telefoon: 033-4612159

Internet: www.associatie.nl 

BuddyWise examen

De onderdelen Notuleren, Office, Secretariaatspraktijk en Snel Typen rond je af met twee BuddyWise examen. Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. 

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 29,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Alle drie de examens succesvol afgerond?  Verzilver deze dan voor het BuddyWise diploma Secretaresse en het BuddyWise Typediploma.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Secretaresse staat een studietijd van 144 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 9 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Secretaresse

Papieren studiemateriaal + online
€229,-
of 
7 x €36,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€199,-
of 
6 x €36,50
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen