Altijd al willen werken in de financiële dienstverlening? Dan is deze cursus WFT Basis echt iets voor jou! In 13 lessen leer jij alles over de Wet Financiële Toezicht. Jij kan iedereen vertellen over hypotheken, verzekeringen en belastingen. Én je mag na het behalen van de cursus WFT Basis klanten van een financiële instelling adviseren en informeren. Hoe cool is dat!?


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Erkend diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Jij vindt de weg in het oerwoud van regel- en wetgeving

Deze cursus WFT Basis is iets voor de echte diehards. Zij die de weg weten te vinden door het oerwoud van regel- en wetgeving. Zij die het avontuur aan durven gaan! Are you up to it? Dan is de WFT Basis cursus precies waarnaar jij op zoek bent!

Baan je een weg door de jungle en leer alles over de Wet Financiële Toezicht (WFT). Ontdek de geheimen achter verzekeringen, hypotheken en spaarrekeningen. En met de door jou opgedane kennis tijdens de WFT Basis opleiding kun jij weer andere mensen adviseren. Nice!


Jij gaat mensen verder helpen met deze opleiding WFT Basis

‘Kan ik beter een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek afsluiten in mijn situatie?’ Say what? En welke rentes en kosten zijn aftrekbaar in box 1 van de inkomstenbelasting? Prudentieel toezicht? EVA-toets? Whoa there! Misschien dat je nu nog niet weet wat dit allemaal inhoudt, maar na het volgen van deze opleiding WFT Basis kun jij met gemak hier alles over vertellen. Piece of cake!

Jij gaat je vrienden wel even uitleggen welke spaarvormen er zijn, waar die mysterieuze box 2 toch voor staat en wat zekerheidsrechten zijn.

Maar niet alleen je vrienden kun je helpen. Wanneer jij je WFT Basis opleiding succesvol hebt afgerond, dan ben jij er klaar voor om de financiële wereld in te stappen. Jij mag klanten gaan informeren en adviseren. En dat mag niet iedereen zomaar! Maar jij wel! Tenminste als je klaar bent met deze WFT Basis cursus.


Vertel je ouders alles over erfbelasting en schenkbelasting

Er zijn twee zekerheden in het leven: death and taxes. De dood en belastingen dus. De dood is one big mystery, die man met de zeis wil maar niets loslaten.. Maar over belastingen kun je alles leren. En het is altijd handig om mensen te kunnen adviseren over erfbelasting en schenkbelasting. Je ouders bijvoorbeeld. Deze WFT Basis opleiding van BuddyWise will tell you all about it!

Erfbelasting en schenkbelasting zijn een doorn in het oog van veel mensen. Maar er zijn manieren om toch voordeliger uit te zijn. Really? Maar hoe dan? Dat ga jij leren tijdens deze WFT Basis cursus!

Wat zullen mensen blij met je zijn als jij hen kan helpen met deze materie. En je ouders voorlichten dat ze nu al belastingvrij een bedrag aan jou kunnen schenken, zodat jij hierover straks geen erfbelasting hoeft te betalen, is mooi meegenomen. Maar dat is natuurlijk niet de reden waarom je deze cursus WFT Basis volgt. Dat weten wij ook wel.


Voor wie is de WFT Basis cursus geschikt?

Deze WFT Basis cursus is ontzettend handig als je graag in de financiële wereld wilt gaan werken. Maar ook als je je kennis wilt verbreden over belastingen, verzekeringen en alles daaromheen dan is deze cursus WFT Basis echt iets voor jou!

Deze opleiding WFT Basis is voor iedereen geschikt. Je begint namelijk bij de absolute basis. Op een begrijpelijke manier word je door de materie meegenomen. Binnen no-time weet jij wat prudentieel toezicht is en wat die box 2 toch inhoudt.


Aan de slag in de financiële dienstverlening met het diploma WFT Basis

Na het afronden van de opleiding WFT Basis gaan er heel wat financiële deuren voor je open. Jij bent klaargestoomd voor een carrière binnen de financiële dienstverlening. Alleen met specifieke basiskennis mag jij mensen adviseren en informeren over financiële diensten. Dat is zo vastgelegd in de Wet Financieel Toezicht. Dus go ahead! Stuur die sollicitatiebrief en schep op met je kennis die je hebt opgedaan tijdens de WFT Basis opleiding van BuddyWise. Show ze jouw diploma en bereid je alvast voor op een afwisselende, well payed job in de financiële dienstverlening.

Er zijn meerdere WFT diploma’s te behalen, maar deze cursus richt zich op de WFT Basis. De meeste financiële instellingen vragen het WFT Basis diploma om er te kunnen werken, dus na afronding van deze cursus ben jij good to go!


Help yourself, help others

Are you ready? Na het succesvol afronden van de cursus WFT Basis ben jij in staat om andere mensen te helpen om belangrijke financiële beslissingen te nemen. Maar deze opleiding WFT Basis is er niet alleen voor anderen! Ook jezelf kun je ermee helpen! Niet alleen qua ontwikkeling op de arbeidsmarkt, maar ook in je privé leven. Want jij weet straks alles over verzekeringen, hypotheken en spaarrekeningen. Dus na het afronden van de WFT Basis cursus weet jij je weg wel te vinden!


Samen de WFT Basis opleiding volgen = more fun!

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar you can do it! Velen zijn jou al voorgegaan en zijn geslaagd voor hun cursus WFT Basis. En ook jij kan het! Maar samen leren is natuurlijk altijd leuker. Start daarom samen met je friends de cursus WFT Basis en ontvang beiden een mooie korting! And you know what?! Ook al wil je buddy liever een andere opleiding volgen (huh waarom?!), dan nog krijgen jullie allebei korting wanneer jullie beiden een opleiding van BuddyWise kiezen. How cool is that?!


Eigen tijd, eigen tempo

Meer een einzelgänger? En studeer je liever alleen? No worries! Ook dat is mogelijk wanneer je kiest voor een WFT Basis opleiding van BuddyWise. Leer in je eigen tijd en in je eigen tempo. Met vragen kun je altijd terecht bij je buddies. Dit zijn mensen die dezelfde cursus als jij volgen. In dit geval dus de WFT Basis opleiding. Learn from each other! Stel vragen en daag elkaar uit. Samen sta je sterker. Samen studeren is more fun!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus WFT Basis

Benieuwd wat jij allemaal gaat leren tijdens de cursus WFT Basis? Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

 

 • Financieel plannen

De eerste les is meteen zeer uitgebreid. Je leert alles over financieel plannen en het doel hiervan. Alles wat bij financieel plannen komt kijken, komt in deze les aan bod.

 • Belastingen

       Alles over verschillende soorten belastingen. Van loonbelasting tot schenkbelasting.

 • Inleiding recht

       Je leert de grondbeginselen van ons rechtssysteem begrijpen. En je kunt de regels op het gebied van financiële dienstverlening daarin plaatsen.

 • Sparen en beleggen

        Op welke manieren kun je sparen en beleggen? En hoe kun je een klant behoeden voor hoge risico’s?

 • Consumptief krediet

        Consumptief krediet betreft roodstand op betaalrekeningen, doorlopende kredieten en persoonlijke leningen. Maar ook de fiscale regels en de wettelijke bescherming komen aan bod.

 • Hypothecair krediet

        Leer alles over de NHG, starterslening en de verschillende hypotheekvormen. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de fiscale regels.

 • Verzekeringen

        Drie uitgebreide lessen nemen je dieper mee in de wereld van de verzekeringen.

 • Professioneel gedrag

        Medewerkers in de financiële dienstverlening moeten niet alleen deskundig zijn, ze moeten volgens het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen (Bgfo) ook vakbekwaam zijn. 

 

En als je klaar bent met de cursus?

Wanneer je de cursus WFT Basis succesvol hebt afgerond dan ben jij klaar om aan de slag te gaan in de financiële dienstverlening. Jij mag met je WFT Basis diploma aan de slag bij (grote) instellingen en klanten gaan informeren en adviseren over financiële diensten. Met jouw hulp weten mensen de juiste keuze te maken op financieel gebied.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen bij Associatie voor Examinering.

Je examen wordt per computer afgenomen en je kiest zelf wanneer je het examen wilt maken. Nice! De examenplaatsen van Associatie voor Examinering liggen verspreid over Nederland. Kies een plaats bij jou in de buurt.

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor het examen via:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230

3800 AP Amersfoort

Telefoon: 033-4612159

Internet: www.associatie.nl 

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus WFT Basis staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus WFT Basis

Papieren studiemateriaal + online
€199,-
of 
6 x €36,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€149,-
of 
5 x €32,80
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen