The best way to make children good, is to make them happy. En daar kunnen ze soms wel wat hulp bij gebruiken. En daarom leer jij in de Kindercoach opleiding alles over coaching, ontwikkeling en opvoeding. Misschien run jij straks zelfs je eigen praktijk. Dus start vandaag nog!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 144 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Kinderen begeleiden bij hun ontwikkeling? 
Volg de kindercoach opleiding

Kinderen en ontwikkeling: meestal gaat het goed, maar niet altijd. Soms hebben kinderen en ouders begeleiding nodig. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van een kind. Is dat jouw cup of tea? Nice. Dan is de opleiding Kindercoach een match. In negen maanden leiden we je op tot zelfstandig kindercoach.

Kinderen motiveren en aanzetten tot gedragsverandering? Het kan. Echt. Ouders ondersteunen bij opvoedproblemen en gedragsproblematiek? Ook. En jij doet het. Met een cursus Kindercoach bied jij professionele ondersteuning aan kinderen en hun ouders.

Coaching

Wat zijn effectieve attitudes? Hoe begeleid en motiveer je kinderen en jongeren? Jij leert alles over coachingskills. Bijvoorbeeld over psychologische gespreksvoering. Over de psychologische ontwikkeling van het kind. Je leert hoe je kinderen ondersteunt bij hun ontwikkeling. En je krijgt tips over het adviseren van ouders. Binnen de kortste keren ben je een echte lifesaver met deze Kindercoach opleiding.

Opleiding kindercoach; verdiep je in gedragsproblematiek

Wat zijn gedragsproblemen? Hoe ontstaan ze? Hoe kunnen ouders en opvoeders ermee omgaan? In deze Kindercoach opleiding leer je wat nodig is. Ook ga je aan de slag met specifieke situaties zoals een echtscheiding, armoede of mishandeling. 

Eigen coachingspraktijk starten

Aan de slag als zelfstandige kindercoach? In de cursus leer je wat nodig is om te starten. En hoe je een succesvolle praktijk opbouwt. Follow that dream en ga voor een eigen onderneming als kindercoach. De opleiding Kindercoach is de ideale eerste stap.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Kindercoach opleiding

In de cursus Kindercoach volg je vijf modules. In elke module ga je aan de slag met een andere invalshoek van kindercoaching.

Coachen algemeen

Kinderen coachen. Ga er maar aan staan. Het is een vak. Een roeping misschien. In de eerste drie lessen van deze Kindercoach opleiding ligt de focus op attitudes. En op jouw vaardigheden als coach.

Psychologische gespreksvoering

In de tweede module gaan we verder de diepte in. Je volgt acht lessen psychologische gespreksvoering, gericht op coaching in de opvoeding. Dit geeft inzicht in verschillende technieken om kinderen en jongeren blijvend te motiveren. En om ouders zo goed mogelijk te begeleiden bij de opvoeding.

Ontwikkeling van het kind

Kennis over de ontwikkeling van het kind mag natuurlijk niet ontbreken. In de module ‘Ontwikkeling van het kind’ leer jij in vier lessen meer over de psychologische en cognitieve ontwikkeling van het kind. Kinderen stimuleren. Daar draait het hier om. Je leert hoe je de normale ontwikkeling goed ondersteunt. Deze cursus Kindercoach biedt jou alle skills en knowhow die je nodig hebt.

Opvoedings- en ontwikkelingsproblemen

Daarnaast leer je in de opleiding Kindercoach alles over opvoedings- en ontwikkelingsproblemen. Welk kind ontwikkelt zich immers volgens de gemiddelden? Elk kind is anders. Als kindercoach ondersteun jij kinderen en ouders maximaal. Zeker de kinderen met problemen binnen of buiten het gezin. Want hun ontwikkeling is in het geding.

Wat kunnen de oorzaken zijn van een afwijkende ontwikkeling? Wat zijn gedragsproblemen? Hoe ontstaan ze? Hoe gaan we ermee om? In de module opvoedings- en ontwikkelingsproblemen leer je hierover.

Een echtscheiding of armoede. Dat zijn big issues. Situaties die impact hebben op de ontwikkeling van een kind. In sommige gevallen heb je te maken met ernstige bedreiging van de ontwikkeling. Bijvoorbeeld door mishandeling. Ook dat onderwerp gaan we niet uit de weg.

Eigen coachingspraktijk starten

Je eigen coachingspraktijk runnen? Check. Want ook dat kan met de opleiding Kindercoach. De tien lessen in deze module stomen je klaar voor deze stap. Tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, een goede website, promotie, marktonderzoek en een ondernemingsplan. Je leert het allemaal.

Wil jij geen eigen praktijk starten? Zeker weten? Ook dan zijn de onderwerpen in deze module to the point en zeker nuttig voor jou. Je vergroot je kennis en inzicht. En je ontwikkelt een visie op ondernemen. Way to go.

Korting op eigen domeinnaam en webhosting met de Kindercoach opleiding

Start jij voor, tijdens of na de opleiding jouw eigen bedrijf? Daar hoort ook een website bij. Wij werken samen met Mijndomein.nl. Vraag webruimte en een domeinnaam aan. Als cursist bij BuddyWise krijg je korting. Sweet deal. Now or never.

Reviews
 • (5/5)
2021-01-18

Ik ben zeer tevreden met de cursus kindercoach. De cursus is duidelijk geschreven, en erg leerzaam. Een echte aanrader voor iedereen die zich wil ontwikkelen in dit vakgebied.

-------

 • (5/5)
2021-01-15

Top

-------

 • (4/5)
2021-01-13

Zeer leerzame cursus, veel geleerd en super leuk om weer te studeren.

-------

 • (4/5)
2021-01-11

Kwaliteit v/h lesmateriaal goed

-------

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Kindercoach staat een studietijd van 144 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 9 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Kindercoach

Papieren studiemateriaal + online
€379,-
of 
10 x €41,70
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€329,-
of 
9 x €40,25
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
 • (5/5)

Ik ben zeer tevreden met de cursus kindercoach. De cursus is duidelijk geschreven, en erg leerzaam. Een echte aanrader voor iedereen die zich wil ontwikkelen in dit vakgebied.

Lees meer