Last van stress? Take it easy! Met deze cursus Omgaan met Stress ben jij al snel weer in control. 18 Stressloze lessen helpen jou ervan af te komen. Leer de rust te bewaren en ontdek hoe je stress in de hand kunt houden. Of je het nu voor jezelf volgt, of om te leren omgaan met al die gestreste mensen om je heen. Na het volgen van deze cursus kun jij rust in de tent brengen. Wel zo fijn voor jou én je omgeving.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Krijg grip op spanning met deze stress training

Ben jij ook helemaal klaar met die stress? Die everlasting spanning in je lijf? Way to go! De eerste stap heb je gemaakt door de stress te herkennen én er iets tegen te willen doen. Wij zijn trots op je! Maar nu stap twee. What? Yes, stap twee! En dat is iets dóen tegen die stress. Relax! Hier hoef je echt niet van te gaan stressen. Deze Stress training van BuddyWise leert je namelijk op een laagdrempelige manier kennis maken met deze vervelende vijand van ons. Don’t let the demon take control en ga de strijd vandaag nog aan!


Laat stress niet langer je leven beheersen, maar doe er iets aan.

Wees als Herman op een terras in de zon. Geniet (weer) van het leven en laat spanning en stress niet langer alles overnemen. Met de cursus Stressmanagement leer je omgaan met kort- en langdurende stressfactoren. Op humoristische wijze word je meegenomen in de wereld van stress. En dat is niet stressvol! On the contrary! Dat betekent ‘integendeel’.. Na het volgen van deze cursus Omgaan met Stress weet jij de symptomen (op tijd) te herkennen en leer je wat je moet doen om deze om te zetten naar iets positiefs.

Even rustig ademhalen. En voor je het weet regent het zonnestralen. En dat allemaal dankzij deze onwijs leuke én leerzame Stress training van BuddyWise.


In vijf stappen een gelukkiger en rustiger mens worden

Vijf stappen, that’s all you need. Van de herkenning van stress tot het aangaan van de strijd. Deze cursus Omgaan met Stress neemt je mee op een reis door de fascinerende wereld van een vervelende aandoening. We hebben allemaal last van stress, maar hoe je ermee omgaat bepaald voor een groot deel je gemoedsrust.

Een wereld gaat voor je open tijdens het volgen van deze cursus Stressmanagement. Stap voor stap leer jij jou leven minder stressvol te laten verlopen. En dat gaat van jou een gelukkiger en rustiger mens maken. Super relax stap jij door het leven na het volgen van de cursus Omgaan met Stress. Want jij weet iedere situatie te handelen. En je maakt niet langer van een badeend een draak. Of van een mug een olifant… Whatever.


Leer omgaan met die gestreste buurman

Heb jij net de pech dat je zit opgescheept met een overstresste buurman? Zo’n vervelende kerel die zijn stress op jou afreageert en klaagt als er één grassprietje onder zijn perfecte schutting uitkomt? En o wee als er één blaadje van je boom in zijn tuin waait. Relax dude!

Deze cursus Omgaan met Stress leert je niet alleen omgaan met je eigen stress, maar je leert ook hoe je omgaat met andermans stress. Die van je buurman bijvoorbeeld. Sommige dingen zijn nu eenmaal niet te veranderen. En hoe graag je je buurman ook ziet verhuizen na een oord far, far away, helaas zijn je wensen nog niet gehoord. Tot die tijd is het relax and take a deep breath. Oftewel trek je pinguïn t-shirt met ‘Smile and Wave’ aan (get it?) en leer omgaan met de stress van anderen.


Leer accepteren en relativeren

Geniet van het feit dat je je niet langer laat kennen door je buurman en je uiterst relax met zijn stress omgaat. Leer te accepteren wat je niet kunt veranderen en doe mee met de oefeningen voor een stressbestendige houding. But how? Dat lijkt nu natuurlijk nog onmogelijk, want die vervelende buurman haalt je het bloed onder je nagels vandaan. Maar na het volgen van deze Omgaan met Stress cursus kun je het aan. Jij leert omgaan met gestreste collega’s, partners of buurmannen. En dat maakt ook jou een stuk relaxter!


15 Dagen gratis op proef!

Herkenbare voorbeelden en begrijpelijke tips. Kun jij dat wel gebruiken? Kies dan vandaag nog voor deze uitgebreide Stress training van BuddyWise. Op een prettige manier word je ‘gedwongen’ tot nadenken over jezelf en realistisch in het leven te staan.

Ben jij een echte stresskip? En weet je niet zeker of deze Omgaan met Stress cursus zelfs jóu kan omtoveren tot een uiterst relaxte dude of chick? Goed nieuws! Want de cursus Omgaan met Stress mag jij 15 dagen gratis uitproberen!

En voor de échte stresskippen onder ons bieden wij een gratis proefles aan. Dus stop met stressen en hak die knoop door! Meld je aan voor de cursus Omgaan met Stress en verander je leven. You can do it!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Omgaan met Stress

Zo laat jij de stress van je afglijden

Klaar om de strijd aan te gaan? 5 stappen, 18 lessen, that’s all it takes. Na het succesvol afronden van de cursus Omgaan met Stress sta je anders in het leven. Jij laat je niet meer op de kast jagen en kent de kracht van relativeren. Zodat je niet gaat stressen over deze cursus (je hebt hem immers nog niet gevolgd) geven we je alvast een voorproefje wat je te wachten staat. Het volgende komt onder andere aan bod tijdens de cursus Stressmanagement van BuddyWise:

 • Psychologische definitie van stress

        Duik meteen in deze fascinerende wereld en ontdek op een leuke wijze de realiteit van stress.

 • Grip op stress

        Ga niet behoren tot de 13% van de mensen die een irreële angst of fobie ontwikkelt naar aanleiding van stress. Krijg grip op stress en laat je niet kennen.

 • Plan van aanpak voor ontstressen

        De start van een stressloos leven is about to begin.

 • Effectieve ontspanningsoefeningen

       Ga aan de slag met een aantal zeer goede ontspanningsoefeningen die weer rust in je lijf geven.

 • Stress in de thuissituatie en voedingsaspecten

       Een ontspannen thuissituatie is ontzettend belangrijk. Hier wordt dieper op ingegaan. Maar ook de relatie tussen stress en eten wordt onder de loep genomen.

 • Uitdagingen en hindernissen

        Je bent al zo ver gekomen. Don’t quit now! Een uitgebreide les over uitdagingen en hindernissen die op je pad kunnen komen.

 • Zelfwaardering en frustratie

       Minder kwetsbaarheid leidt tot meer weerbaarheid tegen kritiek. En hoe bied je frustraties het hoofd?

 • Werkstress en de stressbalans

        Stress op het werk, het komt steeds vaker voor. Hoe ga je hiermee om, wat kun je er tegen doen en hoe voorkom je het?

 • Assertiviteit en luistervaardigheden

       Een gebrek aan assertiviteit is voor velen een hardnekkige stressbron. Geen nee durven zeggen, geen boosheid durven uiten of niet durven op komen voor je mening kunnen veel invloed hebben op je stressniveau. Daarnaast wordt er gekeken naar luistervaardigheden en het belang hiervan.

Dit waren maar een aantal onderwerpen die aan bod komen in de zeer uitgebreide cursus Omgaan met Stress. Maar het geeft je al een goed idee wat je te wachten staat wanneer je de Omgaan met Stress cursus gaat volgen. En dat geeft al iets minder stress toch?

Na het afronden van de cursus Omgaan met stress

Wanneer je de cursus Omgaan met Stress succesvol hebt afgerond dan ben jij in staat om stress de baas te zijn. Je kunt zaken gemakkelijker van je af laten glijden en staat daardoor een stuk rustiger in het leven. Stress zal altijd op je pad komen, dat is helaas onvermijdelijk. Maar jij bent wel in staat de strijd aan te gaan én deze te winnen. Lach de stress weg en sta een stuk sterker in het leven. Heerlijk!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Omgaan met Stress staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Omgaan met Stress

Papieren studiemateriaal + online
€149,-
of 
4 x €41,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€99,-
of 
3 x €36,30
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen