Geld maakt niet gelukkig. Maar geen geld helaas ook niet. En op je rug, daar zul je het niet zien groeien. Tenminste.. niet bij de meesten. Heb jij je huishoudboekje op orde? Help dan anderen de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Financiele huishouding, schuldbemiddeling, dat soort dingen. Je leert het in de cursus Schuldhulpverlening. Allemaal in slechts 6 maanden. Nice!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

De opleiding Schuldhulpverlening, daar sla jij munt uit!

Zit jij tijdens “effe geen cent te makken” op het puntje van je stoel? En denk je bij “een dubbeltje op zijn kant”, dat kan ik beter? Dan heb jij vast je financiële zaakjes goed op orde. En blut raken, dat gebeurt jou niet. Wil jij anderen hiermee helpen? Dat kan! Met de cursus schuldhulpverlening bied jij een helpende hand aan gezinnen met financial troubles.

Geld moet rollen. Ja toch? Maar dit geldt (pun intended) niet voor iedereen. Aan een budget gebonden zitten, dat kennen we allemaal. Maar echte problematische schulden? Toch zit ruim 15 procent van alle huishoudens in deze situatie. En die kunnen jouw hulp goed gebruiken. Dus get to work! Want met de opleiding schuldhulpverlening ga jij leren budgetteren. En natuurlijk ook hoe je dit anderen leert.   

Eieren voor je geld of een cursus Schuldhulpverlening van BuddyWise

Natuurlijk ga jij meer leren dan budgetteren. Juridische zaken, het beheren van financiën en het regelen van schulden volgens de richtlijnen van de NVVK. Dat soort dingen. En nog veel meer natuurlijk. Betalingsregelingen treffen, berekeningen maken om een goed voorstel te kunnen doen, corresponderen met belanghebbenden en schuldeiser, het klaarmaken van de stukken voor een aanvraag bij de rechtbank. Yep, hoort allemaal bij die opleiding Schuldhulpverlening. No worries. Easy does it.

A penny saved is a penny earned

Geld, niet iets waar we graag openlijk over praten. Schulden al helemaal niet. Toch overkomt het de besten; scheiding, ontslag, een ongeluk of gewoon gebrek aan overzicht. Want met schulden beland je vaak al snel van de wal in de sloot. And that’s where you come in. Schuldhulpverlening to the rescue! Simpel, met een diploma van de Schuldhulpverlening opleiding op zak. 

Maar schuldhulpverlening, is dat niet iets van de gemeente? Klopt! Gemeenten, gemeentelijke kredietbanken, bewindvoerders. The whole bunch. Maar ook particuliere organisaties die in opdracht van gemeenten mensen te hulp schieten.

Okee, even voor de duidelijkheid; een schuldhulpverlener is geen miracle worker. Schulden die verdwijnen als sneeuw voor de zon? Not gonna happen. Integendeel, er komt juist heel veel bij kijken. Gesprekstechnieken, motiveren, samen de beste oplossing bedenken. Maar dat leer jij allemaal in de opleiding Schuldhulpverlening van BuddyWise. Gewoon. Stap voor stap.

En rekenen natuurlijk. Dat hoort er ook bij. Ben jij een luisterend oor? Niet vies van een administratief taakje hier en daar? En weet jij beter hoeveel twee maal drie is dan Pippi Langkous? Dan is de cursus Schuldhulpverlening jou op het lijf geschreven.

Praktijkgericht leren met de Schuldhulpverlening opleiding 

Theorie, daar red je het niet mee in de wereld van de schuldhulpverlening. En daarom kiezen wij voor praktijk. Hoe we dat doen? Simpel! In de Schuldhulpverlener opleiding van BuddyWise leer jij aan de hand van casuïstiek. Dat betekent dieper op de lesstof ingaan. Maar ook werken met dagelijkse situaties in de schuldhulpverlening. Handig toch?

Saving for a rainy day

Word jij schuldhulpverlener? Nice! Goed bezig! Je bent namelijk hard nodig. Geen gepieker, maar volop gemotiveerd aan de slag. Inspireren en motiveren, dat is wat jij gaat doen. Want met de cursus Schuldhulpverlening van BuddyWise investeer je in jezelf én in anderen!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma van de opleiding Schuldhulpverlening

Ga jij aan de slag als schuldhulpverlener? Nice! Goed bezig! Dan zit je met een cursus Schuldhulpverlening helemaal goed. Dan wil je vast ook wel een sneak peak wat jij allemaal gaat leren;

 • inschatten hoe schulden zijn ontstaan en bedenken wat er nodig is om mensen uit de schuld te krijgen;
 • hoe je de financiële huishouding van mensen op orde krijgt door inkomsten en uitgaven goed in kaart te brengen;
 • hoe je mensen bewuster met geld laat omgaan en tegelijkertijd voldoende oog hebt voor wat mensen echt nodig hebben;
 • een schuldbemiddelings- of saneringstraject opzetten volgens de richtlijnen van de NVVK.

 

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Schuldhulpverlening staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Schuldhulpverlening

Papieren studiemateriaal + online
€357,-
of 
11 x €35,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€308,-
of 
10 x €34,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen