Bobby ziek? Minoes gewond? Jij doet er iets aan. Als dierenartsassistent help jij alle soorten dieren weer op te lappen: van honden tot schildpadden tot de occasional wilde duif die wordt binnengebracht. Start vandaag nog met de Dierenartsassistent opleiding en go get that dream job! Dan sta je over 12 maanden langs de dierenarts in de praktijk!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Hou je van dieren?
VOLG DE DIERENARTSASSISTENT OPLEIDING

Wil jij een boeiende job met veel variatie? En houd je van dieren? Dan is dierenartsassistent het ultieme beroep voor jou. Een echte droombaan voor velen! De opleiding Dierenartsassistent bereidt jou daar in 12 maanden goed op voor.

Een kater steriliseren. Een puppy inenten. Een konijn met gebitsproblemen. Jij leert er alles over in de opleiding. Dierenartsassistent zijn, betekent dat jij er voor alle dieren bent. In de dierenartspraktijk dan. Waar elke dag anders is. Jij bent de rechterhand van de dierenarts. Jouw taken variëren van afspraken plannen tot assisteren in de operatiekamer.

Bloed afnemen

Hoe werken dierenlichamen? Hoe herken je ziektes? Hoe moet je een dier vasthouden? Hoe werkt een urineonderzoek? En hoe wordt er bloed afgenomen? Easy peasy? Alleen als je weet hoe het werkt. Na de Dierenartsassistent opleiding ken jij alle kanten van het beroep.

Dierenartsassistent; Opleiding omgaan met mensen

Als Buster of Minoes ziek is, weet jij de tips en tricks over voeding en verzorging. Maar naast een ziek dier staat ook vaak een gestresst baasje. In de Dierenartsassistent opleiding leer je daarom ook de nodige people skills.

Is er een klacht? No problem, jij regelt het. Moet jij slecht nieuws geven aan een eigenaar? Ook daar draai jij je hand niet meer voor om na deze opleiding. Dierenartsassistent worden, betekent dat jij een spin in het web wordt. Een manusje van alles. Je weet dat jouw aandacht nodig is. Je weet wat je moet doen.

Belangrijk werk

Na een opleiding Dierenartsassistent weet jij wat er nodig is om de dierenarts te assisteren. Bij behandelingen en operaties. Zelf ga jij dieren wegen. Je houdt ze vast. Je bereidt operaties voor en steriliseert instrumenten. Na een operatie verzorg je het dier en monitor je zijn gezondheid. Belangrijk werk. In dit vak gaat het niet alleen om geld verdienen, maar ook karmapunten. Je redt namelijk dierenlevens. Baas én dier zullen blij met je zijn. Je doet goed werk.

De Dierenartsassistent opleiding geeft jou alle know how en skills die je nodig hebt om dit waardevolle beroep te kunnen uitoefenen.

Praktijkgerichte opleiding Dierenartsassistent

Werk jij graag met dieren? Zie je jezelf al in een dierenartspraktijk werken? Kies voor de opleiding Dierenartsassistent. Zet de eerste stap naar deze veelzijdige job.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Dierenartsassistent

In de opleiding Dierenartsassistent ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Hoe dierenlichamen werken

Waar zit het hart bij een hond? Hoe werkt het spijsverteringsstelsel van een konijn? En van een paard? Hoe ziet het skelet van een kat eruit? Je leert het allemaal in de Dierenartsassistent opleiding.

Zieke dieren herkennen

Pijn geeft sacherijn. Geldt voor dieren ook. Ze kunnen geïrriteerd of agressief zijn. Je krijgt uitgebreide lessen over ziekteleer. Over bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Jij herkent zieke dieren in no time.

Technieken toepassen

Je weet alles over de behandelinstrumenten. Je ziet technieken voor bloed afnemen, urineonderzoek en röntgenfotografie zodat je weet wat je moet doen als de dierenarts deze technieken toepast in de praktijk. 

Veilig en hygiënisch werken

Jij komt als dierenartsassistent dagelijks in aanraking met bacteriën. Klinkt vies. Is het niet. Want jij weet hoe je met de gesteriliseerde instrumenten en apparaten in het lab moet omgaan. 

Medicijnen

Jij beheert de interne apotheek. Een belangrijke taak van de dierenartsassistent, want: safety first. Je weet hoe je veilig werkt met medicijnen, welke medicijnwetgeving geldt en hoe je de voorraad goed beheert.

Voeding

Het ene dier is het andere niet. Ook als het om voeding gaat. In de Dierenartsassistent opleiding leer jij alles over voeding voor de verschillende diersoorten. 

Met de eigenaren van de dieren omgaan

Een dierenartsassistent werkt niet alleen met dieren, maar ook met hun baasjes. En dat leer je dus ook in de opleiding. Dierenartsassistenten zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten. Jij geeft ze advies. Jij weet hoe je klanten telefonisch te woord staat. Ook als ze boos zijn. En soms moet het: slecht nieuws brengen. Dit is part of the job, maar jij weet straks hoe je dit het beste kunt doen.

Verzorg je graag dieren en geeft jou dat energie? Heb je het in je om eigenaars van dieren gerust te stellen? Go for it. Ontdek de wereld van dierenverzorging met de opleiding Dierenartsassistent.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Dierenartsassistent staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Dierenartsassistent

Papieren studiemateriaal + online
€389,-
of 
11 x €38,90
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€349,-
of 
10 x €38,40
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen