Is werken met dieren jouw droomjob? Of heb je deze droombaan misschien al? Know how over dierenverzorging is dan onmisbaar. Met modules over gedrag, leefomgeving, gezondheid en regelgeving, leer jij het allemaal in de cursus Dierenverzorging! Van A(ap) tot Z(eehond): Over 6 maanden ben jij de expert. Dus start vandaag nog!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Vergroot je know-how over DIEREN MET DE OPLEIDING DIERENVERZORGING 

Je werkt beroepsmatig met dieren? Nice. Na de cursus Dierenverzorging weet jij als geen ander hoe je verantwoord met dieren kunt én moet omgaan.

De hond, de kat, de cavia of zelfs de goudvis. Ze horen bij het gezin. Maar daar ontbreekt het vaak aan kennis over hun extra gezinslid. 

Waarom spint poes Minoes? Mag Spike met de pot mee-eten? Is een vierkante vissenkom wel goed voor Bluppie de goudvis?

Kortom, hoe houd je een (huis)dier happy en healthy? Jij weet het, met een Dierenverzorging opleiding.

Van hond tot cavia

Honden, katten, paarden, konijnen, cavia´s, vogels, schildpadden, schapen, kippen, vissen, you name it. In de cursus Dierenverzorging komen alle populaire (huis)dieren uitgebreid aan bod. Afwisseling genoeg. Jij groeit uit tot een echte dierenkenner. Move over Freek.

Of je nu werkt bij een dierenarts, dierenwinkel, dierenpension, dierentuin of kinderboerderij. De opleiding Dierenverzorging levert jou een schat aan praktische informatie op.

Oh, en als je je dierendroombaan nog niet in de pocket hebt? Geen probleem. Met de cursus Dierenverzorging op je CV heb je zeker een streepje voor.

Dierenverzorging; opleiding in lichaamstaal

Hoe zie jij of een parkiet kierewiet is? Of een golden retriever depressiever? Jij kijkt naar de lichaamstaal en begrijpt hun gedrag. Want ook bij dieren zegt body language alles. Ook de leefomgeving is belangrijk. Waar let je op? Hoe houd je hokken, manden en kooien schoon? Vragen... De antwoorden geef je zelf in de cursus.

Ziektes herkennen

In de opleiding Dierenverzorging leer jij alles over de verzorging van het gezonde dier. De huid, vacht en veren. Het gebit en de nagels. Maar je herkent ook of een dier ziek is en hoe je het dan optimaal verzorgt.

Werk je bij een kinderboerderij, een asiel, de dierenbescherming of een dierenwinkel? Dan is kennis over wet- en regelgeving een must. De opleiding Dierenverzorging geeft jou alle kennis die je nodig hebt.

Cursus dierenverzorging; een beestachtige carrière

De Dierenverzorging opleiding zo compleet als maar zijn kan. Alles wat je hier leert komt van pas in de rest van jouw loopbaan. Na deze cursus zorg jij nog beter voor dieren. 


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Dierenverzorging

Gedrag

Elke diersoort is anders. Na de cursus Dierenverzorging heb jij meer know-how over het gedrag, de bouw en herkomst van gezelschapsdieren. Omdat jij weet hoe je de lichaamstaal van dieren interpreteert, begrijpen mens en dier elkaar beter.

Leefomgeving en huisvesting

There’s no place like home. Dat geldt ook voor een huisdier. Als het gaat om hun huisvesting zou ieder ander keuzestress krijgen: choices choices.

En jij? Jij bent de rust zelve. Je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van materialen:

 • Is alles wel hygiënisch?
 • Hoeveel dieren mogen er in een hok?
 • Hoe richt je een hok, kooi of mand het beste in?

Gezondheid

Happy en healthy huisdieren verdienen goede verzorging om dat zo te houden. Hun huid, vacht en veren. Het gebit en de nagels. Jij weet hier straks alles van. Jij weet hoe je een verzorgingsplan maakt, zodat belangrijke zaken de aandacht krijgen die ze verdienen.

Voorbeeldje doen? Pitbull Fluffy heeft knikkers ingeslikt of de kat Graaf Dracula heeft last van zijn maag. Jij ziet het meteen als een dier ziek is. In de opleiding Dierenverzorging leer jij over alle ziekten, ziekteoorzaken en ziektepreventie.

Regels en wetten binnen dierenverzorging

Jij werkt in een dierentuin, dierenwinkel, kinderboerderij of asiel? Hoe dan ook: je hebt de juiste inzichten nodig in regels en wetgeving. En over organisaties die zich ontfermen over dieren. Dieren optimaal verzorgen, dat is waar jij voor op de wereld bent. Check.

Dit is slechts een greep uit de onderwerpen van deze verrijkende cursus. Of het nu voor werk is of voor je hobby: de Dierenverzorging opleiding geeft jou alle vereiste know-how.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Dierenverzorging staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Dierenverzorging

Papieren studiemateriaal + online
€137,-
of 
5 x €30,25
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€98,-
of 
4 x €27,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen