Allesbehalve een hondenbaan: honden trimmen. Overweeg je een carrièreswitch? Of wil je gewoon geld besparen en je eigen viervoeter van een strak kapsel voorzien? De cursus hondentrimmen is jouw startpunt! Van verzorging van huid en vacht tot EHBO. Jij weet straks precies hoe je te werk gaat in de trimsalon. Waar wacht je op? Schrijf je in en start vandaag nog!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

GEK OP HONDEN VERZORGEN? Volg de opleiding HONDENTRIMMER

Honden zijn al jaren onze trouwe metgezel. Wil jij werken met honden en misschien wel je eigen bedrijfje beginnen als hondentrimmer? Of wil je je eigen doggo goed kunnen groomen? Met de cursus Hondentrimmen van BuddyWise maak je een vliegende start.

Jij zet jouw trouwe viervoeter in de schijnwerpers met zijn nieuwe kapsel. Want jij weet straks alles over modelleertechnieken. Maar je leert in deze cursus meer dan alleen knippen en trimmen. Je controleert ook de gezondheid van honden. En je hebt de skills en de know-how die nodig is voor een verzorgende behandeling van onze kwispelende metgezel.Tenminste wel na de opleiding Hondentrimmen.

Cursus Hondentrimmen; alles rondom verzorgen

In zes maanden leer je alles over honden trimmen. Praktische kennis van de rassen. De anatomie van de hond. Huid- en vachtkenmerken. Hygiëne en lichaamstaal van honden. Alles zit in deze opleiding Hondentrimmen. Check.

De focus, die ligt op trimmen. Je past verschillende trimtechnieken toe. Maar er is meer. Je weet ook hoe je Brutus z’n vachtje klitvrij krijgt. En daarmee voorkom jij toch mooi huidirritaties en bewegingsproblemen. Beter toch?

Aandacht die ze verdienen

Heeft Brutus z’n baasje zorgen over de gezondheid van zijn trouwe verharende metgezel? Dan adviseer jij en zorg jij voor een verwijzing naar de dierenarts als dat nodig is.

De cursus Hondentrimmen is ideaal voor iedereen die zijn eigen hondentrim business wil starten. Maar ook voor liefhebbers van honden. Hoe dan ook: jij wil goed voor honden zorgen. En Brutus, Buster, Bello en Balou de aandacht geven die ze verdienen. Nice. Iedereen happy.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Hondentrimmen

Na de opleiding Hondentrimmen weet jij hoe je een knip- en verzorgingsbehandeling combineert met een grondige gezondheidscheck van onze trouwste vrienden.

Je leert trimtechnieken. Je leert trimmaterialen te gebruiken. En je weet hoe je een hondenvacht klitvrij maakt. Want niemand wil dat Brutus z’n huid geïrriteerd raakt of dat hij bewegingsproblemen krijgt. Maar jij kan als hondentrimmer nog veel meer: nagels knippen, oren reinigen, ogen schoonmaken, teken en vlooien verwijderen en de tanden controleren. Noem maar op. Jij draait er je hand niet voor om. Met de cursus Hondentrimmen leer je het allemaal.

En maak jij je zorgen over de gezondheid van een hond, dan adviseer jij en geef je een verwijzing naar de dierenarts.

Je werkt praktijkgericht en gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • anatomie van de hond en rassenkennis
 • kenmerken en verzorging van huid en vacht
 • veelvoorkomende ziekten en aandoeningen herkennen
 • eerste hulp verlenen in een trimsalon
 • trimtechnieken en -materialen gebruiken
 • kammen en borstelen
 • netjes en hygiënisch werken in een trimsalon
 • herkennen van en op de juiste manier omgaan met lichaamstaal en gedrag van honden
 • andere dieren in de trimsalon

Ervoor zorgen dat een hond zich goed gedraagt op de trimtafel. Honden modelleren. Ze goed verzorgen en ontdoen van onhebbelijkheden. Ook dat leer je in de cursus Hondentrimmen. Jij leert de technieken en mogelijkheden voor de perfecte hondentrimbehandeling. Elke hond is weer helemaal fit en spiffy na een behandeling van jou.

Na deze cursus van 6 maanden kun jij aan de slag in een trimsalon. Of als je de cursus als hobby volgt, dan hoef je je hond juist nooit meer naar de trimsalon te brengen. Want jouw eigen Brutus, die knip je dan lekker zelf. Gewoon beginnen dus, met die opleiding Hondentrimmen!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Hondentrimmen staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Hondentrimmen

Papieren studiemateriaal + online
€429,-
of 
12 x €39,35
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€389,-
of 
11 x €38,90
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
 • (5/5)

Ik vind het fantastisch om op deze manier te leren, op mijn eigen tempo..

Lees meer