Als ondernemer, medewerker of vrijwilliger werken in de horeca? Dan is de HACCP cursus onmisbaar voor jou. Want horecabedrijven moeten volgens de regels van de hygiënecode en HACCP werken. Dat is wettelijk verplicht. Laatste wat je wilt is dat je gedoe krijgt.
Roet in het eten. In de soep lopen. Waar mensen met voedingsmiddelen werken, daar kunnen dingen fout gaan. En dat wil je natuurlijk voorkomen.Hoe je dat doet? Simpel! Met een cursus HACCP!
Horeca-ondernemers moeten ervoor zorgen dat iedereen binnen hun bedrijf volgens de Hygiënecode en de HACCP-regels werkt. Althans, iedereen die voedingsmiddelen bereidt, verwerkt en verkoopt.
Met de HACCP cursus zorg jij ervoor dat jij alle ins en outs kent van de HACCP-regels en de Hygiënecode.
De Hygiënecode is speciaal opgesteld voor de horeca en goedgekeurd door de NVWA. Wat zijn de regels en hoe pas je ze toe binnen jouw bedrijf? Voor jou is het straks appeltje eitje.
Voedselveiligheid
Het productie- en bereidingsproces van voedsel bestaat uit fases. In elk van die fases zijn er risico’s. Van bacteriën tot glas… het zou zo maar in het eten terecht kunnen komen. En dat is natuurlijk een no go. Na de HACCP cursus weet jij de ins en outs over deze risico’s, en hoe je ze kunt minimaliseren.
Jij leert ook schrijven tijdens deze cursus. Een HACCP-plan voor jouw bedrijf, that is. Per fase stel jij de mogelijke risico’s voor de voedselveiligheid vast. Vervolgens beschrijf jij hoe je deze risico’s beheerst. De NVWA beoordeelt jouw plan. Jij weet straks alles over de risico’s die de veiligheid van etenswaren in gevaar brengen. Dat leer jij allemaal in de cursus. HACCP? Let's go!
Voedselovergevoeligheid
Gluten. Koemelk. Pinda’s. En zo zijn er nog tig ingrediënten waar iemand allergisch voor kan zijn. Met serieuze gevolgen als het fout gaat. Rekening houden met de voedselovergevoeligheden van jouw gasten is cruciaal. Allergenen, voedselintoleranties en voedselallergieën. Voor jou is het niet langer rocket science na deze cursus. HACCP regels staan bij jou voorop. In jouw bedrijf zijn jouw gasten safe.
Waarom de cursus HACCP?
No worries als de NVWA bij jouw bedrijf komt controleren. Want na deze cursus toon jij aan dat je op de hoogte bent van de Hygiënecode en de HACCP-regels. Jij kent de risico’s. De do’s en dont’s.
Maar waar het natuurlijk echt om draait is... jouw gasten. En hoe zij de hygiëne in jouw horeca-bedrijf ervaren. Dat bepaalt hoe zij jouw horecazaak als geheel ervaren.
Meer kennis opdoen of de Hygiënecode en HACCP-regels opfrissen? Dan is de HACCP cursus dé cursus voor jou!