Hygiënisch werken in de horeca… daar heb je een papiertje voor nodig. Good thing: deze HACCP cursus leert jou alles over voedselveiligheid en de regels van de hygiënecode. Gewoon vanaf de basis. Al in 3 maanden sleep jij dat diploma binnen! Dan staat niets jouw horeca-carrière nog in de weg…


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 48 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

LEER ALLE HYGIËNEREGELS VOOR DE HORECA: DOE DE HACCP CURSUS

Als ondernemer, medewerker of vrijwilliger werken in de horeca? Dan is de HACCP cursus onmisbaar voor jou. Want horecabedrijven moeten volgens de regels van de hygiënecode en HACCP werken. Dat is wettelijk verplicht. Laatste wat je wilt is dat je gedoe krijgt.

Roet in het eten. In de soep lopen. Waar mensen met voedingsmiddelen werken, daar kunnen dingen fout gaan. En dat wil je natuurlijk voorkomen.Hoe je dat doet? Simpel! Met een cursus HACCP!

Horeca-ondernemers moeten ervoor zorgen dat iedereen binnen hun bedrijf volgens de Hygiënecode en de HACCP-regels werkt. Althans, iedereen die voedingsmiddelen bereidt, verwerkt en verkoopt.

Met de HACCP cursus zorg jij ervoor dat jij alle ins en outs kent van de HACCP-regels en de Hygiënecode. 

De Hygiënecode is speciaal opgesteld voor de horeca en goedgekeurd door de NVWA. Wat zijn de regels en hoe pas je ze toe binnen jouw bedrijf? Voor jou is het straks appeltje eitje.

Voedselveiligheid

Het productie- en bereidingsproces van voedsel bestaat uit fases. In elk van die fases zijn er risico’s. Van bacteriën tot glas… het zou zo maar in het eten terecht kunnen komen. En dat is natuurlijk een no go. Na de HACCP cursus weet jij de ins en outs over deze risico’s, en hoe je ze kunt minimaliseren.

Jij leert ook schrijven tijdens deze cursus. Een HACCP-plan voor jouw bedrijf, that is. Per fase stel jij de mogelijke risico’s voor de voedselveiligheid vast. Vervolgens beschrijf jij hoe je deze risico’s beheerst. De NVWA beoordeelt jouw plan. Jij weet straks alles over de risico’s die de veiligheid van etenswaren in gevaar brengen. Dat leer jij allemaal in de cursus. HACCP? Let's go!

Voedselovergevoeligheid

Gluten. Koemelk. Pinda’s. En zo zijn er nog tig ingrediënten waar iemand allergisch voor kan zijn. Met serieuze gevolgen als het fout gaat. Rekening houden met de voedselovergevoeligheden van jouw gasten is cruciaal. Allergenen, voedselintoleranties en voedselallergieën. Voor jou is het niet langer rocket science na deze cursus. HACCP regels staan bij jou voorop. In jouw bedrijf zijn jouw gasten safe.

Waarom de cursus HACCP?

No worries als de NVWA bij jouw bedrijf komt controleren. Want na deze cursus toon jij aan dat je op de hoogte bent van de Hygiënecode en de HACCP-regels. Jij kent de risico’s. De do’s en dont’s.

Maar waar het natuurlijk echt om draait is... jouw gasten. En hoe zij de hygiëne in jouw horeca-bedrijf ervaren. Dat bepaalt hoe zij jouw horecazaak als geheel ervaren.

Meer kennis opdoen of de Hygiënecode en HACCP-regels opfrissen? Dan is de HACCP cursus dé cursus voor jou! 


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma HACCP

Je volgt de HACCP cursus in jouw eigen tempo. Je gaat aan de slag met verschillende onderwerpen:

 • goederenontvangst en opslag
 • registratie
 • kruisbesmetting
 • reinigen en desinfecteren
 • bereiden en presenteren
 • allergenen
 • voedselallergie en voedselintolerantie
 • ... meer.

De HACCP cursus start bij de absolute basis. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de cursus te starten.

Be smart, en wees de NVWA een stap voor. Want jij zorgt ervoor dat je al je zaken op orde hebt met deze cursus. HACCP regels en de Hygiënecode ken jij als je broekzak!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus HACCP staat een studietijd van 48 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 3 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus HACCP

Papieren studiemateriaal + online
€229,-
of 
7 x €36,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€199,-
of 
6 x €36,50
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen