Wijn is áltijd een goed idee. En jij weet precies welk wijntje lekker is. Want na een cursus Wijnkennis gaat jouw wijnkennis de hele wereld over! Jij leert alles over wijnbereiding, wijnbouw en wijnstijlen. Maar nog belangrijker, je leert proeven! Extra leuk om samen te doen dus! Kom maar op met dat erkende diploma SDEN3!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Erkend diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Meer weten over wijn?
Doe de cursus Wijnkennis

Wijnen, wijnen, wijnen... Denk jij bij wijn aan de knusse winteravonden bij de kachel? Of juist aan de gezellige zomerse middagen op het terras? Hoe dan ook, genieten van je wijntje doe jij sowieso! Maar met wijnkennis geniet jij nog een beetje extra. Wil je Wijnkenner worden? Dat kan. Met de cursus Wijnkennis.

Werk je in de horeca? Dan komt wijnkennis altijd van pas. Jouw klanten ontvangen voortaan uitstekend advies. Ben je hobbykok? Ook dan zit je goed met deze cursus. Wijn die goed match met jouw menu maakt de gerechten nog specialer.

Wijnkennis? Daarvoor reis jij de wereld over. Figuurlijk dan. Wijnlanden. Druivensoorten. De beginselen van de wijnbouw. Na de cursus Wijnkennis weet jij er alles van. Je begrijpt de wereld van wijn beter. En: je geniet er nóg meer van. Enjoy. Santé. Proost. En de rest. Zorg wel voor een Bob die jou veilig thuisbrengt.

Professioneel advies

Deze wijncursus maakt van jou een wijnkenner. Je voorziet je gasten van professioneel wijnadvies. Inclusief slurpen. Het klinkt misschien niet erg chic. Maar ja, het hoort erbij.

Heb jij niet beroepsmatig te maken met wijn? Ook dan is deze wijncursus een aanrader. Kun je die wijnkaart in een restaurant eindelijk eens serieus screenen en indruk maken op je date. Wijnkennis komt altijd van pas.

Proeven en keuren met een cursus wijnkennis

Bekende en onbekende wijnlanden. Soorten wijnen. Je leert het allemaal in deze cursus. Wijnkennis doe je pas echt op door het proeven. Je gaat ook proeven. Keuren. Geuren herkennen. En smaken waarderen. Bring it on, heb je al dorst? Nee, serieus, bij wijn gaat het niet om de hoeveelheid. Het gaat om kwaliteit.

De professionele opzet van deze wijncursus is gebaseerd op de exameneisen SDEN3 (Stichting Wijnexamens Nederland). Stap voor stap leer je alles wat nodig is. Rode wijnen. Champagne. Mousserende wijnen of roséwijn: jij weet hoe wijn... wijnt. Nieuwe woorden maken is toegestaan in de wijnwereld.

Wijncursus? Genieten!

Jij houdt van wijn. Nice. Maar geloof het of niet: na deze cursus Wijnkennis geniet jij nóg meer van wijn. Een borrel, diner of verjaardag? Met jouw wijnkennis maak jij indruk. Jij weet hoe je wijn schenkt en proeft. Je benoemt feilloos alle smaken en herkent wijnlanden. You are the expert.

Cursus wijnkennis in de horeca

Met jouw ruime wijnkennis ben je een horecamedewerker met een goed verhaal. Of een gast op feesten en diners die de drankshow steelt.

Zie je het gebeuren? Wil je een echte wijnwizard worden? Volg de cursus Wijnkennis.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Wijnkennis

De wijnbouw, de wijnbereiding en de diverse wijnstijlen. In een heuse wijngaard maak jij kennis met deze onderwerpen. Op naar Brussel. Want er is ook regelgeving. Op Europees niveau. Knappe koppen bij de EU stellen de regels vast. Goed om te weten. Dat leer je allemaal in de cursus Wijnkennis.


Wijncursus voor beginners

Goed dat we daarna overgaan tot het belangrijkste: wijn proeven. Waar moet je aan denken? Waar moet je rekening mee houden? Wat is toch een kwispedoor? Afdronk. Tannine. Body. Balans. De dagen van je wijnwoordenboek zijn geteld. Parate kennis boven alles.

Na de lessen heb je een goede basis wijnkennis. Tijd om de reis te beginnen en van start te gaan. Die start vraagt om een feestje: we ontkurken de feestwijn der feestwijnen: een champagne. Bubbelzzzzzz....

Cursus Wijnkennis over de wereld

Je begint je wijnreis in Frankrijk. Natuurlijk. Maar proefde jij ooit een wijn uit Libanon? Of een wijn uit China? Je maakt kennis met wijngebieden van over de hele wereld tijdens de cursus. Wijnkennis komt immer van over de hele wereld. 

Italië komt ook aan de beurt in deze wijncursus. Portugal. En Spanje uiteraard. Maar ook Oostenrijk en onze buren: België, Luxemburg en Duitsland. We overspoelen je. Met facts en figures. Niet met wijn. Zou zonde zijn.

Ook onze westerburen in Engeland produceren wijn. En niet de minste. Onlangs heeft een mousserende wijn uit Engeland alle bekende champagnes verslagen op een wijnconcours. Deze wijnen mogen dus zeker niet ontbreken in de cursus Wijnkennis. 

Stierenbloed uit Hongarije? Ooit van gehoord? De wijnbouw in de landen van Oost-Europa gaat al eeuwen terug. Ook die komen aan bod in deze wijncursus.

Na de landen van Oost-Europa bekijken wij de landen in het Middellandse Zeegebied. Next up: de Verenigde Staten. Chili. Argentinië. Australië. Nieuw-Zeeland. Zuid-Afrika. Jouw wijnkennis gaat de hele wereld over.

Upcoming landen zoals China en India zullen we zeker niet skippen. Wat kunnen we verwachten van deze landen en hoe organiseert men daar de wijnbouw?

Lang verhaal kort: heb je iets met wijn, dan heeft wijn iets met jou. Wat? Dat leer je in deze cursus Wijnkennis.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Je kunt meerdere keren per jaar examen doen voor het officieel erkende diploma SDEN3 van de wijnacademie in Maarn (Utrecht). Nice! Het examen bestaat uit een schriftelijk onderdeel en een praktijkdeel. 

 

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Wijnkennis staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Wijnkennis

Papieren studiemateriaal + online
€279,-
of 
8 x €38,40
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€249,-
of 
7 x €39,15
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen