Eigen huis en puin? Niet als het aan jou ligt. Na de cursus interieurstylist weet jij namelijk preciés hoe jij elk interieur omtovert tot een paleisje. Als legit interieurstylist, met een erkend diploma. Maar deze cursus is natuurlijk ook leuk voor jezelf, als je je eigen huis een make-over gaat geven. Vandaag nog starten? Ja hoor, dat kan gewoon! Let's go!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Erkend diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Opleiding Interieurstylist: Creëer droominterieurs

Ben jij ook zo'n bloedfanatieke woonprogrammaliefhebber, en denk je: dat wil ik ook? Van een vintage wandkleed aan de muur tot een unieke mix & match van kleuren, stijlen en patronen. Jazeker, jij creëert straks droominterieurs volgens de laatste trends. Volg de BuddyWise cursus Interieurstylist en word zelf interieurgoeroe.

Welke kleuren passen goed bij elkaar? Welke materialen combineren goed? Hoe verwerk je de wensen van klanten in een uniek droominterieur? Laat je creativiteit de vrije loop en ontwikkel interieurstyling skills met de BuddyWise opleiding interieurstylist. Leer hoe verschillende stijlen tot uiting komen, hoe je een ruimte optimaal indeelt en hoe je sfeer creëert.

Inrichten als een baas

Elke ruimte is anders, maar met de juiste skills richt jij ze allemaal zonder problemen in. In de Interieurstylist opleiding ga je aan de slag met de theoretische basis om algemene kennis op te doen. Al vanaf de eerste les breng je het geleerde in praktijk. Je maakt moodboards, stelt stylingplannen op en tekent gedetailleerde plattegronden. Net als in al die leuke woonprogramma's.

Alle vaardigheden die je nodig hebt als interieurstylist, ontwikkel je in deze cursus. Ook ga je dieper in op specifieke onderwerpen zoals kleuren, verf, raamdecoratie, verlichting en textiel.
Heb je de interieurstylist opleiding afgerond? Mooi. Dan kun je een theoretisch en mondeling examen afleggen. Je ontvangt dan een erkend EHCB diploma. Daar mag je dan klanten mee werven op je website.

Opleiding Interieurstylist, then what?

Na de interieurstyling opleiding van BuddyWise ben jij zelfstandig interieurstylist. Adviseer en maak styling plannen voor particulieren. En natuurlijk ook voor zakelijke klanten: denk aan hotels, restaurants, winkels, kantoren en scholen.

Jouw eigen business, of toch in loondienst?

Overal en nergens zorg jij voor de juiste sfeer met een passend interieur.In je eigen huis, of zelfs in loondienst. Want jij bent een aanwinst voor (grote) woonwinkels na deze opleiding. Interieurstyling zit in jouw DNA aan het eind van de rit.

Na de opleiding tot interieurstylist weet jij straks als geen ander hoe je specifieke wensen en behoeften van klanten vertaalt naar een uniek en passend interieur.

Creabea all the way

Een groot onderdeel van je toekomstige werkzaamheden is interieurstyling-advies geven. Tijdens de opleiding Interieurstylist leer je hoe je een advies opstelt en overbrengt. Je gaat aan de slag met alle aspecten van het interieur: van vloeren tot wanden en van grote meubels tot accessoires.

Alles moet optimaal aansluiten en één geheel vormen. Uiteraard houd je bij alles rekening met het budget van je klant. Die kan het geld maar een keer uitgeven.
Uiteindelijk maak je van jouw advies een visueel aantrekkelijk plan, zodat de klant weet wat hem of haar te wachten staat. Spannend...

Interieurstylist opleiding; Voor wie?

Voor creatievelingen met lef en de ambitie om als interieurstylist aan de slag te gaan. Heb je interesse in interieurstyling en wil je jouw kennis op dit gebied uitbreiden? Dan is de Interieurstylist opleiding perfect voor jou. Na deze cursus kun je aan de slag als gediplomeerd stylist en richt je woon- en werkruimtes mooi, functioneel en stijlvol in.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma opleiding Interieurstylist

Praktijkgericht is dé basis van deze BuddyWise cursus. Je past het theoretische dus meteen toe in de praktijk, want een interieur inrichten is een echte doe-job. Logisch. Zo komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod;

 • Je leert een mindmap maken en een woonstijl visualiseren met een moodboard
 • Je leert hoe kleuren overkomen op mensen, hoe je kleuren het beste combineert (hoofdkleuren en accentkleuren) en hoe je een colorkey maakt
 • Je leert alles over de praktische eigenschappen én effecten van diverse soorten vloeren, wandbekledingen en raambekledingen
 • Je leert alles over verlichting. Welk effect heeft licht op het interieur en hoe maak je een lichtplan?
 • Je leert over accessoires en wat bepaalde snuisterijen toevoegen aan een ruimte. Denk aan geurkaarsen en dergelijke
 • Je ontwikkelt complete concepten, leert ruimtes inrichten en hoe je dit allemaal visualiseert
 • Je maakt plattegronden en werkt deze uit in kleur
 • Je begint met het maken - en vullen - van een portfolio. Onmisbaar als je future prospects straks een kijkje wilt geven in je kennis en kunde.


Challenge accepted

Aan het eind van het lesprogramma voer je twee projecten uit. Zie het als een meesterproef van bekwaamheid. Je maakt een compleet interieuradvies voor zowel een particuliere als een zakelijke klant. Heb je de cursus Interieurstylist afgerond? Dan kun jij je een échte interieurstylist noemen!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen bij het het examenbureau EHCB. Nice! EHCB is een erkend, onafhankelijk en landelijk opererend examenbureau dat examens afneemt en diploma’s uitreikt op het gebied van de creatieve beroepen.


Diploma EHCB

Het examen van examenbureau EHCB bestaat uit een mondeling en een schriftelijk deel. 

De eindopdracht omvat het uitwerken van twee stylingplannen. In het mondelinge deel presenteer je deze stylingplannen. Het schriftelijke deel bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.


Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
EHCB
Postbus 422
7000 AK Doetinchem
Telefoon: 06-37 44 80 94
E-mail: [email protected]
Internet: www.ehcb.nl 

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Interieurstylist staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Interieurstylist

Papieren studiemateriaal + online
€229,-
of 
7 x €36,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€199,-
of 
6 x €36,50
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen