Managen vereist skills. Bepaalde knowhow. Niet alleen van leidinggeven, maar ook van bijvoorbeeld personeel en marketing. En wat dacht je van bedrijfseconomie? Hoort er allemaal bij. En dus zorg jij dat je die kennis opdoet. Gewoon, in 8 maanden. Met de Basiskennis Management opleiding natuurlijk!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Erkend diploma
 • Studietijd: 128 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

AMBITIEUS MANAGER?
VOLG DE BASISKENNIS MANAGEMENT OPLEIDING

Leidinggeven aan mensen? Een afdeling of een bedrijf managen? Dat vereist vaardigheden. Bereid je goed voor en leer de ins en outs van management. Volg de Basiskennis Management Opleiding.

Een goede manager weet hoe dingen in goede banen moeten verlopen. Je zet alles weer op de rails als alles verkeerd gaat en uitwerpselen de ventilator raken. Je kent de uitdrukking. Je kent ook de business. Met vertrouwen staar jij het beest in de ogen en doe je wat nodig is. Het volgen van deze Management opleiding!

Bedrijfseconomie. Marketing. Personeelsbeleid. Organisatiecultuur. Zomaar wat onderwerpen waar je als manager in thuis moet zijn. Ben jij dat nog niet? Relax. Na de Basiskennis Management cursus ben je dat wel en manage je de sterren van de hemel.


Organisatievormen

Organisatievormen: je struikelt er over. Lijnorganisatie, matrixorganisatie, staforganisatie en meer van dat soort. Er komen steeds meer vormen bij. En als een bedrijf een platte organisatiestructuur kiest, klinkt dat top. Want: lekker democratisch. Maar is het dat ook? Jij ontdekt het. In de Basiskennis Management opleiding. Where else?


Basiskennis Management; cursus leidinggeven

Leidinggeven aan medewerkers: daar gaat het uiteindelijk om. Hoe stuur je een team aan? Hoe voorkom je dat medewerkers jouw auto bekrassen als je een beslissing neemt die niet zo goed valt? Met welke beïnvloedingstechnieken haal jij het beste uit je team? Motiveren, delegeren en plannen. Jij leert het allemaal in deze cursus. Basiskennis van management? Jij bent de expert!


What’s your style?

Je ontdekt de verschillende leiderschapsstijlen in de Basiskennis Management cursus. Na de opleiding doe je een examen. Daarmee haal jij het officieel erkende NEMAS-diploma Basiskennis Management.


Doorgroeien met een Management opleiding

Doorgroeien naar een leidinggevende functie? CEO worden van je eigen imperium? Leer alles wat je moet weten. Upgrade jouw managementskills. Volg de Basiskennis Management opleiding.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Basiskennis Management

In de Basiskennis Management opleiding ga je aan de slag met de volgende onderdelen:

Bedrijfsoriëntatie

In dit onderdeel leer je meer over de opbouw van een organisatie. Welke organisatievormen bestaan er? Wat zijn de voor- en nadelen van een organisatievorm? Jij gaat de diepte in en bestudeert de structuur van een bedrijf.

Leidinggeven

In dit onderdeel leer jij alles over leidinggeven. In een serie sophisticated lessen leer jij meer over communicatie en leiderschapsstijlen. Werk aan je gesprekstechnieken en leer instructies geven. Ook plannen, motiveren, controleren, delegeren en omgaan met conflicten komt aan bod. Kortom: alle basisvaardigheden van de moderne manager komen aan bod.

Personeelsbeleid

Een steady personeelsbeleid hoort bij een modern bedrijf. Je gaat aan de slag met interessante onderwerpen zoals werving en selectie, personeelsplanning en functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Marketing

Hoe beoordeel je de omzet en het marktaandeel? Hoe onderscheid je de verschillende goederensoorten? Hoe zet je de P's uit de marketingmix in? Lijkt ingewikkeld. En dat is het zeker. Maar je mixt de materie met de beste praktijkvoorbeelden en zo leer jij de basis van marketing.

Bedrijfseconomie

Klinkt als droge kost. Maar bedrijfseconomie is cruciale business. Want jij berekent straks de kostprijzen, je kiest financieringsmogelijkheden en weet het een en ander over de boekhouding. Rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit? Jij bent op de hoogte.
Face it. De Basiskennis Management opleiding opent deuren. Bevalt deze cursus? Dan stroom je zo door naar de opleiding Middle Management. Die sluit perfect aan zodat de next step a whistle of a cent is.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen voor het officieel erkende NEMAS-diploma Basiskennis management. 

Het examen wordt door de 
Associatie voor Examinering afgenomen namens: Nederlandse Management Stichting (NEMAS). 

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230
3800 AP Amersfoort
Telefoon: (033) 461 21 59
Internet: www.associatie.nl

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Basiskennis Management staat een studietijd van 128 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 8 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Basiskennis Management

Papieren studiemateriaal + online
€167,-
of 
6 x €30,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€118,-
of 
5 x €26,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen