Overzicht is key. Zeker in (grote) projecten. Leer projecten managen als een master met de cursus Projectmanagement van BuddyWise. Van projectplanning tot -uitvoering. In 3 maanden leer jij hoe je targets zet en crusht! Altijd handig. En dus start jij vandaag nog! Let’s go.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 48 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Targets crushen en doelstellingen halen. Hoe? Volg de cursus Projectmanagement

Je targets halen. En goed ook. Als het niet linksom kan, dan moet het soms toch linksom. Projectmanagement is allesbehalve a piece of cake. Zeker niet als je het overzicht over grote en complexe projecten bewaart. Leer alles over stakeholders, resources en WBS. Word een held in plannen, organiseren en afstemmen. Volg de cursus projectmanagement.

Here we go. Iemand heeft een idee. Een nieuw initiatief. En in no time is het een ‘project’. Maar wanneer ís iets eigenlijk echt een project? Daar begint de opleiding Projectmanagement mee.

Het overzicht verliezen. Het is een standaard projectvalkuil. Nog zo een: gewoon door blijven gaan op de ingeslagen weg. Tunnelvisie. Voor je het weet is het project een vast bedrijfsonderdeel. Maar dan onofficieel en loopt alles nog steeds in de soep.

Na de cursus Projectmanagement weet je alles over de valkuilen en ga jij daar met een grote boog omheen. Ook ben je voorzien van de broodnodige tips and tricks.

Managementtheorieën

Dream big. De vraag is: hoe zorg je dat je jouw doelen haalt? En dan ook nog binnen de gestelde tijd? En binnen budget? Dat is waar de cursus Projectmanagement om draait. Je leert meer over verschillende managementtheorieën. Elke theorie heeft zijn specifieke kenmerken. En elk project is anders. Daarom gaan we ook in op welke theorie je toepast in verschillende situaties.

Vliegende start met de opleiding Projectmanagement

Een steady voorbereiding van een project is goud waard. Daarmee staat of valt jouw succes. Het bepaalt of jij je targets haalt. Binnen het timeframe en binnen budget.

Maak jij als projectmanager een vliegende start? Zorg jij dat een project slaagt? En hoe meet je dat? It’s all in the game. En wat doe jij als jouw team wel hard rent, maar niet op tijd de finish haalt? Hoe stuur je bij? Hoe krijg jij de boel back on track? Dat leer je dus in de opleiding Projectmanagement.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Projectmanagement

Na de cursus Projectmanagement begrijp jij projectmanagement. Je weet hoe je het toepast.
Hoe complex ook, elk project heeft een duidelijke en logische opbouw. Jij kent de verschillende projectfasen en hun onderlinge samenhang. Jij rondt projecten succesvol af. Succes is jouw middle name.

Inleiding projectmanagement

De term 'project' is voor jou helderder dan ooit na deze cursus. Projectmanagement leert jou namelijk hoe het managementproces eruitziet. Een project beschrijven? Daar draai jij je hand niet meer voor om. De andere kant is ook interessant. Je weet wat je doet, bijvoorbeeld met het 5-assen-model.

Organisaties en projectmanagement

Welke vorm van projectmanagement is nodig? Welke rollen en verantwoordelijkheden onderscheid je in jouw project? Dat hangt af van het type en de structuur van de organisatie. Jij weet hoe je zaken aanpakt.

Methoden en processen

Je gaat aan de slag met:

 • Welke projectmanagementmethoden bestaan er?
 • Wat zijn de voor- en nadelen?
 • Welke methode is het best toepasbaar voor welk project?

Het projectmanagementproces

Geen project zonder planning, budget en doel(en). Jij moet ze in de gaten houden. Jij hebt ook oog voor kwaliteit, tijd, kosten, organisatie en informatie. Tenminste, dat leer je in de opleiding Projectmanagement. Zodat jij straks weet waar de valkuilen zitten.

Projectinitiatief

Geen voorbereiding? Geen project. De opstartfase is key. Je analyseert de situatie en de behoeften van de stakeholders. Wij leren je hoe je een projectvoorstel maakt.

Projectplanning

Je gaat aan de slag met:

 • WBS (work breakdown structure)
 • Taken en tijdsplanning
 • Resources en werklastverdeling
 • Budget
 • Risico
 • Kwaliteitsborging
 • Communicatie
 • Projectplan en baseline

Projectuitvoering

Als projectmanager ben jij verantwoordelijk voor het opvolgen, controleren en bijsturen van de projectplanning. Als volleerd projectmanager sluit je het project vervolgens af. Met goede resultaten. En dus ga je in de cursus Projectmanagement volop aan de slag met projectuitvoering.

Iedere les sluiten we af met een samenvatting van de bestudeerde lesstof. En je krijgt oefenopgaven. Zo test je jouw kennis direct. En heb jij straks alle skills die een projectmanager nodig heeft. En dan sluiten we toch nog even af met één cliché: Dat allemaal dankzij jouw getting things done mentaliteit. Kom maar op met die cursus! Projectmanagement zit in jouw DNA!

Diploma

diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Projectmanagement staat een studietijd van 48 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 3 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Projectmanagement

Papieren studiemateriaal + online
€147,-
of 
5 x €32,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€98,-
of 
4 x €27,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen