Geen medische achtergrond, maar wél bijdragen aan de gezondheid van anderen? Yess, dat kan! Gewoon. Met een opleiding Medische Secretaresse van BuddyWise. Correspondentie, administratie, terminologie en secretariële skills. Komt allemaal aan bod! Start jij vandaag nog? Dan leef jij binnen no time het leven van je favo Grey’s Anatomy personage.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Break a leg met de Opleiding Medisch Secretaresse

Zou je niets liever willen dan een dag ruilen met Meredith en McDreamy? Ben je dol op de spanning en de uitdaging van de gezondheidszorg? En nog belangrijker, heb jij hart voor de zorg? Nice! Dan is de opleiding Medisch secretaresse helemaal in jouw straatje. Na een jaar ben jij klaar voor je nieuwe baan. Ga je werken in een ziekenhuis? Een polikliniek? Of misschien een huisartsenpraktijk? Met de opleiding Medisch Secretaresse van BuddyWise liggen de kansen voor het oprapen.

Als medisch secretaresse werk jij in de gezondheidszorg. Maar wat je daar doet, dat staat nog helemaal open. Ga aan de slag als ondersteuning van de verpleeghuisarts. Start op het secretariaat van een universitair ziekenhuis. Of misschien sta jij straks wel achter de balie bij de huisartsenpost.


Opleiding Medisch Secretaresse
? Future proof!

Met de Medisch Secretaresse opleiding ben jij future proof. Want in de zorg, daar zijn ze altijd opzoek naar nieuw talent. En stilstaan, dat komt er niet van. Als medisch secretaresse doe jij alles. Jij bent een ware regelneef (of nicht natuurlijk). Een pietje- (of petra-) precies. De administratieve steun en toeverlaat van de afdeling.

Wat jij precies gaat doen? Patiënten ontvangen en verwijzen. Onderhouden van contacten. Plannen, voorbereiden en patiëntgegevens bijhouden. Dat soort dingen. En gesprekken met die lastige patiënten? Ja, ook daarmee moet jij kunnen dealen. Met andere woorden, je bent een duizendpoot. Een alleskunner. Een toptalent op administratief gebied. Een medisch secretaresse heeft gewoon verstand van álles. No worries. Dat leer je allemaal in deze opleiding. Medisch Secretaresse worden was nog nooit zo makkelijk!


Administratie; on point!

Kies jij voor de opleiding Medisch Secretaresse? Nice! Lekker bezig! Dan word jij medisch-administratief medewerker! Dat betekent dat jij je bezig gaat houden met;

 • de follow-up afspraak van meneer Janssen met de uroloog
 • alle mailtjes die binnenkomen op [email protected], en zorgen dat ze bij de juiste specialisten terecht komen
 • de patiëntadministratie, die er natuurlijk on point uitziet

Jij bent niet alleen een pietje-precies. Maar je beschikt ook over flinke portie basiskennis van anatomie en medische terminologie. Want ja, ook dat heb je nodig als medisch secretaresse.


Van A(neurysma) tot Z(enuwpijn); breid je kennis uit

Ja, met het bingewatchen van al die medische series kom je al best een eind. Medische terminologie is jouw niet volledig vreemd. Maar als medisch secretaresse moet jij ook weten wat er schuilgaat achter dit medische jargon. Een aneurysma? Mitrose? In dubio abstine? De termen zijn misschien afkomstig van het Latijn, maar met een opleiding Medisch secretaresse klinken ze voor gewoon als Nederlands.  

Van de uitspraak van hyperparathyreoïdie tot het verwerken van diagnose behandelcombinaties. Je ontdekt het allemaal met een cursus medisch secretaresse.


Opleiding Medisch Secretaresse
? Boost je CV!

Jouw perfectionisme combineren met je medische kennis? Dat kan! Hoe dan? Heel simpel. Je volgt de opleiding Medisch secretaresse en geeft je CV een boost. Want met een opleiding Medisch Secretaresse heb jij een streepje voor.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

PROGRAMMA OPLEIDING MEDISCH SECRETARESSE

Ga jij lekker aan de studie met de opleiding Medisch Secretaresse? Nice! Goed bezig. Dan ben jij natuurlijk super enthousiast. Daarom geeft Buddy jou alvast een voorproefje van wat jij gaat leren;


Secretariële skills

Boodschappen aannemen, afspraken inplannen, telefoontjes soepel laten verlopen. Dat is slechts een topje van jouw secretariële ijsberg. Jouw organisatorische en communicatieve skills zijn namelijk top notch. En jij weet precies hoe je die moet inzetten na deze opleiding. Medisch Secretaresse? Here i come!


Medische correspondentie

Niet alleen de algemene correspondentie komt aan bod. Ook van medische correspondentie leer je alle ins en outs in deze opleiding. Medisch Secretaresse worden betekent namelijk ook dat jij verstand moet hebben van brieven, verslagen en gegevens. Jij draait nergens meer je hand voor om. Dictaat uitwerken tot een medisch inhoudelijke correcte brief? Ook dat leer jij tot in de puntjes. Hoe? Door te oefenen, oefenen, oefenen.


Medische administratie

Administratieve rompslomp? Niet meer na de opleiding Medisch Secretaresse. Want jij leert alles over de administratieve processen in een artsenpraktijk en ziekenhuis. Routing en inschrijving van de patiënten. Medisch -elektronisch- dossier en archivering. Privacy en persoonsregistratie. You learn it all. Diagnose Behandel Combinaties en de verschillende geautomatiseerde systemen die gebruikt worden in de gezondheidszorg hebben geen geheimen meer voor jou. Ook wet- en regelgevingen en klachtenafhandeling brengen we aan het licht in deze opleiding. Als medisch secretaresse kun jij zelfs geven voorlichting aan een patiënt.


Medische terminologie

Kennis van de medische terminologie is een echte must. En dus leer je ook dat in deze Medisch Secretaresse opleiding. Ken jij het medische jargon van voor tot achter? Kun je alle aandoeningen opnoemen van A tot Z? Dan ben jij een échte medische secretaresse. Want met kennis van de medische terminologie kun jij makkelijk en professioneler communiceren. En je begrijpt alles ook nog eens sneller. Dat medische terminologie een belangrijk onderdeel is van deze opleiding is dus wel duidelijk. Hoe jij deze kennis ontwikkelt? Simpel. Met een uitgebreide woordenboekfunctie en luisteroefeningen schiet jij nooit meer tekort. Ook achteraf heb jij die termen zo gevonden. Quick and easy.

Naast de terminologie besteden we ook aandacht aan het functioneren van het menselijke lichaam en pathologie. Ja, ook jouw lichaam werkt op deze manier. Heb jij al een diploma Medische Terminologie? Top! Dan kun je vrijstelling aanvragen voor dit onderdeel.


Organisatie van de gezondheidszorg

De opleiding Medisch Secretaresse goed doorlopen? Alle onderdelen onder de knie? Dan spijkeren we jou ook nog even bij over de verschillende instanties en mogelijkheden voor zorgverlening zoals de overheid dit mogelijk maakt. Weet jij meteen waar je aan de slag kunt als jij je diploma Medisch secretaresse hebt binnen getikt.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Medisch Secretaresse staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Medisch Secretaresse

Papieren studiemateriaal + online
€489,-
of 
12 x €44,85
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€429,-
of 
12 x €39,35
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen