Ja hoor, met al die medische series kom je best ver. Alleen is de praktijk toch wat complexer. Lijkt het alsof al die witte jassen alleen nog maar Latijn spreken? Tijd voor een kennisboost met de cursus Medische Terminologie. Leer je alles over het menselijk lichaam, ziekteleer en diagnoses. En de Latijnse en/of Griekse termen natuurlijk! Gewoon, in 6 maanden. Dus schrijf je in en start meteen!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Grey's Anatomy bingewatchen of het echte werk?
Volg de cursus medische terminologie!

Jij hebt voor je werk of in je privésituatie regelmatig contact met een arts, verpleegkundige, fysiotherapeut, apotheker of Mensendiecktherapeut? Dan moet jij dealen met hun vakjargon. En dus komt een cursus Medische Terminologie van pas!

De taal van medici: het klinkt vaak als abracadabra. Jij ontdekt wat er schuilgaat achter de medische termen met deze cursus. Medische terminologie is makkelijker dan je denkt!

Kennismaken met medische terminologie

Een kijkje in het menselijk lichaam lijkt jou wel wat? Nice. Dat is wat deze cursus jou biedt. Je ontdekt hoe organen werken. En hoe belangrijke delen van het lichaam in het Latijn of Grieks heten.

Na de cursus Medische Terminologie zijn de basics uit de medische wetenschap voor jou een no-brainer.

Pathologie en diagnostiek

Wat is het verschil tussen een ziekte, aandoening en syndroom? Hoe komt een arts tot een diagnose? Mag een verpleegkundige ook diagnoses opstellen? Lijkt dit alles rocket science? Niet meer na deze cursus. Medische terminologie leert jou ook meer over Pathologie en Diagnostiek. En meer!

Medische Terminologie; cursus woordenschat

Met de cursus Medische Terminologie krijgen jouw Griekse en Latijnse woordenschat een flinke upgrade. Jij:

 • leest en begrijpt verwijsbrieven
 • volgt een gesprek met een arts
 • praat makkelijker mee met collega’s in het ziekenhuis of gezondheidscentrum
 • zoekt gerichter in Google wanneer je een medische vraag hebt
 • communiceert efficiënter met een behandelaar of therapeut

Ook handig. Verga jij van de oorpijn tijdens je vakantie in het buitenland? Dan komt die kennis van de medische terminologie ineens heel goed van pas. Toch handig dat jij de arts snel duidelijk kan maken dat je denkt aan een ‘Otitis media acuta’.

Verrijk je kennis met de cursus Medische Terminologie

Je medische vocabulaire uitbreiden en makkelijker communiceren met artsen en andere medische professionals, dat is precies wat jij zoekt. Nice! Volg snel de cursus Medische Terminologie.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Medische Terminologie

Stapsgewijs master je alle vaktaal. De cursus Medische Terminologie bestaat uit de onderdelen medische terminologie en pathologie. Daarin komen de volgende onderwerpen aan bod:

Het menselijk lichaam

• De bouw van het lichaam
• Het functioneren van de organen

Natuurlijk leer jij ook de Latijnse en/of Griekse medische termen die daarbij horen.

De ziekteleer

• Inleiding in de ziekteleer
• Beschrijving van de ziekteoorzaken
• Ziekteverschijnselen
• Aandoeningen en syndromen

Diagnose en therapieën

• Diagnostiek van aandoeningen
• Therapieën

Kom je zelf vaak bij de dokter of in het ziekenhuis? Ook dan is het fijn dat je de vaktaal volgt. Dat je een verwijskaart begrijpt en weet welke vragen je kunt stellen tijdens het volgende bezoek.

Bottom line: de cursus Medische Terminologie is een cursus waar jij wijzer van wordt. En als je het even niet weet. Dan raadpleeg je een buddy. Gewoon. Omdat het kan.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Medische Terminologie staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Medische Terminologie

Papieren studiemateriaal + online
€149,-
of 
5 x €32,80
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€119,-
of 
4 x €32,75
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen