Say cheese! Is het jouw droom om als fotograaf geld te verdienen? Volg dan deze cursus Beroepsfotograaf en maak je dromen waar! In 20 lessen leer jij de kneepjes van het vak. Na het volgen van deze fotografie opleiding ben jij in staat de allermooiste foto’s te maken. Van landschappen tot trouwfotografie. You are the pro! Laat je droom niet wegglippen en wordt beroepsfotograaf!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Word een gewilde beroepsfotograaf met deze opleiding tot fotograaf

Deze uitgebreide fotografie opleiding van BuddyWise neemt je mee in de fascinerende wereld van de fotografie. Diafragma’s, ISO-waarde en sluitertijd. Jij kunt er straks over meepraten. Better yet, jij weet er straks alles vanaf en kunt je camera als een echte pro gebruiken.

Alle soorten fotografie komen aan bod in deze uitgebreide Beroepsfotograaf opleiding. Van reisfotografie tot trouwfotografie. En dat gaat van jou een echte all round fotograaf maken. Ontdek waar je talenten liggen en specialiseer je vervolgens daar verder in. Of blijf een all rounder en schiet van alles en iedereen het perfecte plaatje. The choice is up to you.


Onze fotografie opleiding start bij de basis

Say what? Horen we je nu zeggen dat je al blij bent als je de camera überhaupt aan krijgt? Laat staan dat je beroepsfotograaf kunt worden? No worries! Deze fotografie opleiding begint bij de absolute basis. Dus ook als je problemen hebt met het vinden van de aan-knop, dan kun jij beginnen aan deze opleiding tot fotograaf.

Geen excuus dus om het niet te doen! Wat je niveau in fotografie ook is, deze cursus tot Beroepsfotograaf is echt voor iedereen geschikt. Je leert waar al die vreemd uitziende knopjes voor dienen. Maar ook hoe je de perfecte compositie maakt. Van de start tot de absolute top!


Helder, duidelijk en overzichtelijke lessen

Deze cursus Beroepsfotografie is opgesteld door professionele fotografen met jarenlange ervaring. Je krijgt ontzettend veel tips en inside information. Dit maakt deze opleiding tot fotograaf een schitterend naslagwerk waar je ontzettend veel aan hebt.

Alle aspecten van professionele fotografie worden beschreven. 20 Heldere, duidelijke en overzichtelijke lessen nemen je mee in de prachtige wereld van de fotografie. Je leert alles wat je moet weten om een echte pro te worden. Dat maakt deze fotografie opleiding ontzettend waardevol. Of je nu aan de start staat van je carrière als beroepsfotograaf of dat je al enige ervaring hebt, deze cursus Beroepsfotograaf helpt je (verder) op weg.


Jouw foto’s worden haarscherp en uniek

Ben jij een echte pixelpeeper? En klaag je al als er één pixel niet volledig aan jouw strenge eisen voldoet? Dat gaat tot de verleden tijd behoren, want na het volgen van deze opleiding tot beroepsfotograaf worden jouw foto’s haarscherp. Dat is niet langer meer geluk, maar dat is een vaardigheid die jij onder de knie hebt. Je hoeft dus niet meer oneindig in te zoomen op je foto’s. Ze zijn haarscherp. Gewoon, omdat jij zo ontzettend goed bent geworden. Yeah!


Leer foto’s bewerken voor het perfecte resultaat

Jij weet unieke composities te creëren. En dat levert schitterende foto’s op die iedereen aan de muur wilt hebben. En mocht je foto toch nog één enkele onscherpe pixel bevatten… No stress! Deze opleiding tot beroepsfotograaf leert je ook te werken met een fotobewerkingsprogramma om je foto’s alsnog perfect te maken.


Van trouwfotografie tot sportfotografie: alles komt aan bod

‘Dan mag u nu de bruid kussen’. Ja! Dat is hét moment dat je wilt vereeuwigen. Niets is er mooier dan een romantische bruiloft. En jij gaat leren hoe je deze mooiste dag uit iemands leven perfect vastlegt. Het bruidspaar zal je eeuwig dankbaar zijn en regelmatig terugkijken naar de beeldschone foto’s die jij van hen hebt gemaakt.

Trouwfotografie komt uitgebreid aan bod tijdens deze Beroepsfotograaf opleiding. Maar alle andere soorten fotografie worden uiteraard niet overgeslagen. Schoolfotografie, bedrijfsfotografie, modefotografie, portretten.. you name it, we got it! En dat maakt deze Beroepsfotograaf opleiding helemaal compleet.


Gratis ‘Start je eigen bedrijf’ cursus bij deze opleiding tot fotograaf!

We gaven het al aan: deze opleiding tot fotograaf is ontzettend uitgebreid. Maar wat deze fotografie opleiding nóg unieker maakt, is dat je er gratis de cursus ‘Start je eigen bedrijf’ bij krijgt! Wow! Veel beroepsfotografen werken als ZZP’er. Heerlijk je eigen baas zijn. Love it!

Hoe je als freelance fotograaf een razende start maakt, dat leer je in de gratis extra cursus ‘Start je eigen bedrijf’. Van de financiering tot de marketing, alles komt aan bod. Niets staat een vliegende start als beroepsfotograaf nog in de weg als je kiest voor deze cursus Beroepsfotograaf van BuddyWise!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Beroepsfotograaf

Benieuwd hoe de cursus Beroepsfotograaf eruit ziet? Of course! Een droomwereld gaat voor je open vanaf de eerste les. Heerlijk wegduiken in deze uitgebreide cursus Beroepsfotografie waarin alle aspecten aan bod komen die je als echte pro moet weten. Heldere en overzichtelijke lessen maken deze cursus ontzettend leuk om te volgen. Je kunt op iedere niveau instappen. Dus all aboard the photography train!

Onder andere de volgende aspecten komen aan bod tijdens deze cursus:

 • Fotografie als beroep

Maak van je hobby je werk. Hoe kun je geld verdienen met fotografie?

 • Hoe maak je professionele foto’s

Talloze waardevolle tips om je foto’s er professioneel uit te laten zien.

 • Reisfotografie

Leer hoe je schitterende vakantiefoto’s maakt. En ontdek hoe je wellicht aan gratis vakanties kunt komen.

 • Portretten

Gezinnen zijn er dol op, portretfotografie. Alles over deze vorm van fotografie. Van het opzetten van een fotosessie en het kiezen van de juiste pose tot omgaan met lastige kinderen en het verkrijgen van (nieuwe) opdrachten.

 • Het bewerken van foto’s

Rode ogen verwijderen, de helderheid verbeteren en het contrast veranderen. Je leert het allemaal in deze les. Niet iedere foto kan meteen perfect zijn, maar dat weet jij op te lossen.

 • In de buitenlucht

Natuurfotografie is een vak. Van uitgestrekte landschappen tot de pracht van een wild dier. De schoonheid van de natuur is een gift om vast te leggen.

 • Trouwfotografie

Maar liefst 3 lessen worden er besteed aan deze bijzondere vorm van fotografie. Een ware eer als jij de mooiste dag van iemands leven mag vastleggen.

 • Modellenfotografie

De mooiste mannen en vrouwen voor je camera. Een droom van menig fotograaf. Maar hoe leg je deze schoonheid op de perfecte manier vast?

 • Fotojournalist

Het eerste waar iemand naar kijkt in de krant of in een tijdschrift zijn de foto’s. Dat maakt de fotojournalist ontzettend belangrijk. Leer hoe je goede foto’s maakt die een verhaal versterken.

 • Schoolfotografie

Van goede pasfoto’s tot prachtige spontane klassenfoto’s maken. Daarnaast leer je in deze les hoe je het beste om kunt gaan met lastige personen in een groep en hoe je als schoolfotograaf aan werk kunt komen.

 • Advertentiefotografie

Word een echte expert op het gebied van advertentiefotografie. Voedsel, auto’s, productfotografie, het komt allemaal aan bod.

 • Sportfotografie

Zit bij je favoriete sportwedstrijd op de eerste rij en maak de allerbeste sportfoto’s met de ontzettende waardevolle tips van professionele fotografen.

 • Bedrijfsfotografie

Ieder bedrijf wilt professionele foto’s voor op de website. Foto’s van het gebouw, maar ook van het personeel en de werkzaamheden. Jij gaat leren hoe je bedrijfsfotografie het beste aanpakt.

 • Modefotografie

Een droom van velen: (top)modellen fotograferen op de catwalk van een modeshow in Milaan. Jij gaat leren hoe je de beste foto’s van prachtige modellen neemt. Maar ook hoe je op de juiste plaats terechtkomt en hoe je je zelf als modefotograaf uit.

 • Eigen fotobedrijf beginnen

Van een businessplan schrijven tot het aantrekken van nieuwe klanten.

 • Een baan vinden als fotograaf

Geef je de voorkeur om te werken voor een baas? Dan hebben we een heel aantal tips voor het vinden van een betaalde baan in de fotografie.

 

Extra: gratis ‘Start je eigen bedrijf’ cursus!

De meeste beroepsfotografen werken als zelfstandige. Heerlijk je eigen opdrachten kiezen en je eigen tijd indelen. Wil jij dat ook? Good! Want wanneer je kiest voor de cursus Beroepsfotograaf van BuddyWise, dan krijg je er geheel gratis de cursus ‘Start je eigen bedrijf’ bij! Wow! Jij weet na het afronden van deze fotografie opleiding niet alleen hoe je de allerbeste foto’s maakt, maar ook hoe je succesvol voor jezelf kunt beginnen.

Deze combinatie laat jou een vliegende start maken in de wereld van fotografie. Dus kies voor deze cursus Beroepsfotograaf en er gaat een wereld voor je open.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Beroepsfotograaf

Papieren studiemateriaal + online
€449,-
of 
6 x €82,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€399,-
of 
5 x €87,80
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen