De laatste levensfase, die help jij vormgeven. Want een mooi afscheid, dat verdient iedereen. Ja toch? En daar draag jij graag aan bij. Hoe je dat doet? Heel simpel! Je volgt de cursus Stervensbegeleiding van BuddyWise. Jij leert in 9 maanden alles over stervensbegeleiding én hoe jij hiermee je eigen bedrijf start! Nice!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 144 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Geef mensen het afscheid dat ze verdienen met de Cursus Stervensbegeleiding

Het leven is eindig. Niet iets waar we graag over nadenken. Maar we kunnen er niet omheen. Grote kans dat het veel in je losmaakt als je geconfronteerd wordt met sterfelijkheid. Die van jezelf, maar ook die van anderen. Hulp is dan meer dan welkom. Begeleiding en steun om grip te krijgen op die achtbaan aan emoties. En dat is wat jij doet als stervensbegeleider.

In de cursus Stervensbegeleiding leer je omgaan met verlies. Maar natuurlijk ook de skills die je nodig hebt om anderen te helpen hiermee om te gaan. Een ernstig zieke vader die kinderen achterlaat. Of een oude mevrouw die specifieke wensen heeft voor haar afscheid. Jij leert hoe je dat aanpakt. Hoe je mensen voorbereidt op een naderend einde. Op het afscheid.

Jij leert hoe je mensen bijstaat. Praktisch, maar ook emotioneel. In elke situatie. Want een mooi afscheid, dat verdient iedereen. Ja toch? En daar draag jij aan bij.

Aan de slag als stervensbegeleider

Rust en structuur in de laatste levensfase. Dat is waar jij naar streeft. Laatste wensen inwilligen. Vormgeven van praktische zaken. Steun en suggesties bieden. Hoort er allemaal bij. Want omgaan met verlies. Dat kan ook mooi zijn. En daar kun jij voor zorgen.

Daarnaast help je ruimte te bieden voor emoties. Uithuilen, uitrazen, de pijn kunnen delen. Dat soort dingen. Gevoelens van verdriet, boosheid, teleurstelling. Hoe ga je daarmee om? Belangrijker nog; hoe gaat je cliënt daarmee om. Jij bent de rots in de branding. De steun en toeverlaat in een emotioneel moeilijke tijd.

Écht iets betekenen voor mensen

Een zinvolle en zielvolle manier. Dat is jouw doel. Want iedere situatie is anders. Iedere cliënt is uniek. En dat begrijp jij helemaal. Daarom bied jij de best passende ondersteuning. Voor de cliënt, maar ook voor de naasten. Om ze te geven wat ze verdienen. Om écht iets te betekenen voor mensen.

En na de opleiding start jij je eigen praktijk. Gewoon, met de kennis die jij hebt opgedaan. Geen ambitie om voor jezelf te beginnen? No problem! Met de cursus Stervensbegeleiding kun jij ook aan de slag als mantelzorger, of bij een hospice. Waar jij ook start, als Stervensbegeleider beoefen jij een dankbaar beroep.

Voor wie is deze opleiding Stervensbegeleiding geschikt?

De cursus Stervenbegeleiding is geschikt voor iedereen die meer wilt weten op het gebied van stervensbegeleiding. Voorkennis? Die heb je niet nodig. Alleen een berg gezonde motivatie en een goed hart. Want als Stervensbegeleider is het jouw doel om mensen een mooi afscheid te bieden. Geen ambitie om Stervensbegeleider te worden? Ook dan kan de cursus voor jou heel nuttig zijn. Je krijgt namelijk een heleboel informatie en voorbeelden. Heel handig als jij als vrijwilliger of mantelzorger werkt met mensen die in hun laatste levensfase zitten.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Programma Cursus Stervensbegeleiding

In de cursus Stervensbegeleiding leer jij natuurlijk een heleboel theorie. Die heb je ook nodig. Maar om écht te leren hoe je mensen begeleidt in hun laatste levensfase is praktijk net zo belangrijk. En daarom ga jij aan de slag met cases. Praktische cases gebaseerd op échte situaties. Van ouderdom tot ziekte en van ongelukken tot euthanasie. Je komt het allemaal tegen. 

Tijdens de cursus leer jij onder andere meer over de volgende onderwerpen;

 • Wat is stervensbegeleiding precies?
 • Wat zijn de verschillende stervensprocessen en welke begeleiding komt daar bij kijken?
 • Hoe zit het met euthanasie en palliatieve zorg?
 • Hoe verloopt het eerste contact met een nieuwe cliënt?
 • Welke gespreksonderwerpen kun je aanhalen? Hoe kun je het beste communiceren met cliënten?
 • Op welke manier kun je naasten het beste begeleiden en informeren?
 • Hoe ga je om met ethische dilemma’s?
 • Wat zijn de fasen van verlies en hoe kun je per fase de beste zorg en ondersteuning bieden?
 • De verschillende religies en levensbeschouwingen en hun tradities rondom de dood.
 • Hoe zorg je voor je eigen balans tijdens het werken als stervensbegeleider?

En om de cursus af te sluiten? Goede vraag! Als jij alle onderwerpen hebt doorlopen toetsen we jouw kennis, inzichten en vaardigheden aan de hand van een casus. No worries! Alleen als je er écht klaar voor bent. Zo kun jij laten zien wat je allemaal hebt geleerd tijdens de cursus.

Eigen bedrijf starten

Je krijgt niet alleen informatie over stervensbegeleiding. Je leert ook nog eens een hele hoop over het starten van een eigen bedrijf. In maar liefst 10 lessen leren we jou alles wat je moet weten om voor jezelf te beginnen! Nice!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Stervensbegeleiding staat een studietijd van 144 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 9 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Stervensbegeleiding

Papieren studiemateriaal + online
€427,-
of 
10 x €47,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€378,-
of 
9 x €46,25
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen