If you like it, put a ring on it. En dat moet natuurlijk een onvergetelijk feest worden. Helemaal jouw ding. En dus benut jij na de cursus Weddingplanner jouw organisatietalent optimaal. Jij fixt de mooiste trouwerijen in alle denkbare thema’s. En naast alle ins en outs over bruiloften leer jij ook hoe je als zelfstandig weddingplanner aan de slag kunt! Let's go!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 144 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Look at the bride side of life met de cursus Weddingplanner

De film The weddingplanner ken jij van voor tot achter. En bij My Big Fat American Gypsy Wedding zit jij op het puntje van je stoel. De grote jurken, vuurwerk, glitters, witte duiven en natuurlijk… prins charming op zijn witte paard. You can hear those wedding bells ring met de cursus Weddingplanner!

Love is all around you. Zeker als het jouw werk is om het elke dag te vieren. Maar van een bruiloft een memorable feest maken? Daarvoor heb je meer nodig dan creativiteit en organisatietalent. De ceremonie, de receptie, een draaiboek en de taart… Hoe zorg je ervoor dat het bruidspaar én alle gasten een onvergetelijke dag beleven? Geef jij je over aan de romantiek? Zet die bruiloftsmars maar in want de opleiding Weddingplanner is binnen handbereik!

Creativiteit en deadlines

En toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Tenminste, niet voor jou. Een bruiloft is hard werken. Maar daar deins jij niet voor terug toch? Tuurlijk niet! Want jij bent een echte doorzetter. Als weddingplanner ben jij niet alleen een waar organisatietalent. Jij hebt volop inlevingsvermogen. je bent een echte creabea. En deadlines? Die eet jij als ontbijt. Kortom, het organiseren van de droomdag vraagt kennis en ervaring. Maar daar maak jij wel chocola van. Of bonbons, als je toch bezig bent.

Bruidsparen willen dat hun bruiloft ‘de mooiste dag van hun leven’ wordt. En dus ben jij een echte perfectionist. Potentiële locaties bezoeken, contacten leggen met bruidsmodezaken en het bruidspaar adviseren op elk gebied. Hoort er allemaal bij. Na de cursus Weddingplanner is dit een piece of (wedding)cake.

Something old, something new; een opleiding Weddingplanner

Organiseren zit in je bloed? Nice! Daar kom je al een heel eind mee. Een beetje oog voor detail en wat creativiteit helpen zeker mee. En door te netwerken bouw jij relaties op. Maar wil jij succesvol weddingplanner worden? Dan is een opleiding pretty important! Met de Weddingplanner opleiding leer jij hoe je voor uiteenlopende budgetten die onvergetelijke dag kan organiseren. Thema en last-minuten-bruiloften? Here I come!

Zelfstandig Weddingplanner worden

Is deze cursus love at first sight voor jou? Mooi, want jij kunt direct beginnen. En als weddingplanner kun je ook als zelfstandige aan de slag. Daarom krijg je 10 lessen extra, helemaal over ondernemerschap. En hoe je dat als weddingplanner invult natuurlijk.

Maak jij van de liefde je beroep? Je zet de eerste stap met de cursus Weddingplanner van BuddyWise!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Weddingplanner

De cursus Weddingplanner opleiding is geschreven door experts. Jij leert dus alles wat je nodig hebt om weddingplanner te worden. In de opleiding leer je onder andere;

 • hoe je ceremonies organiseert
 • hoe je de juiste locaties uitkiest
 • hoe je een huwelijk in het buitenland regelt

Invulling van de dag

Natuurlijk komt er bij een huwelijk meer kijken dan alleen een locatie en de ceremonie. Je leert daarom alles over de invulling van deze droomdag;

 • de catering,
 • decoraties,
 • muziek en entertainment,
 • fotografie
 • ringen
 • zelfs het organiseren van vrijgezellenfeesten

Starten als zelfstandig weddingplanner

Naast alle ins en outs over de bruiloft leer je ook hoe jij je eigen bedrijf opzet. Hoe je jezelf voorbereidt op een ontmoeting met een klant, hoe je budgetten en planningen opstelt en hoe je de marketing en financiën voor jou bedrijf regelt komen aan bod. Ook het opstellen van contracten besteden we aandacht aan.

In de cursus nemen we een ook kijkje achter de schermen bij een huwelijk en bestuderen we de rollen van alle personen die betrokken zijn bij een huwelijk, zoals de getuigen, de bruidsmeisjes en de ceremoniemeester. Als Weddingplanner ben jij een mensenmensen. Je kunt met iedereen overweg. Natuurlijk besteden we ook nog even aandacht aan marketing: ook met een klein budget kun je adverteren en succes behalen!

Wie kan de cursus volgen?

 • mensen die al ervaring hebben met het organiseren van huwelijken en dit beroepsmatig willen gaan doen;
  • mensen die systematisch kunnen werken en oog hebben voor detail;
  • mensen die een eigen zaak willen runnen in een feestelijke, glamourrijke omgeving.

Korting op eigen domeinnaam en webhosting

Jij wordt Weddingplanner. Nice! Misschien heb je wel de ambitie om een eigen bedrijf te starten. Daar hoort natuurlijk een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist webruimte en een domeinnaam aanvragen tegen een super nice BuddyWise price!

Diploma

DIPLOMA

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Weddingplanner staat een studietijd van 144 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 9 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Weddingplanner

Papieren studiemateriaal + online
€217,-
of 
7 x €34,25
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€168,-
of 
6 x €31,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen