Loop jij al een tijd met de gedachte rond om een eigen zaak te starten? Stop met rondlopen! Zet stappen! Nuttige stappen richting het ondernemerschap. En dat doe je met de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis! Van marketing tot financiën. Jij leert het allemaal. Zodat jij al over 3 maanden je eigen bedrijf kunt starten. Check!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Erkend diploma
 • Studietijd: 64 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Eigen bedrijf starten? Volg de BuddyWise cursus Zelfstandig Ondernemer Basis

Jij denkt: “Wat als ik nu eens doe waar ik goed in ben, daar voor betaald krijg en niet hoef te werken voor een baas...”. Wat doe je? Kies voor een eigen bedrijf! Natuurlijk zorg je wel dat je een optimale start hebt. Met de juiste basiskennis van het ondernemerschap heb je direct al een streepje voor op de concurrentie. En die basiskennis doe je op in deze cursus Zelfstandig Ondernemer Basis.

Succesvol ondernemen, hoe moeilijk kan het zijn? Tsja, dat ligt eraan. Bij sommige mensen zit ondernemen in het bloed. Maar of dat ook bijdraagt aan goed ondernemerschap? Nee. Niet automatisch.

Een goede ondernemer weet bijvoorbeeld hoe je de administratie op orde brengt. Zodat Uncle Sam (de Belastingdienst) tevreden is. Zodat je niet een astronomisch hoge naheffing krijgt als je vergeten bent om jouw inkomsten op de juiste manier in de boeken te zetten.

Ook leer je hoe je zorgvuldig investeert in bedrijfsmiddelen en hoe je omgaat met ondernemersregelingen en aftrekposten zoals zelfstandigenaftrek.
In de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis krijg je antwoord op alle belangrijke vragen en leer je welke ondernemingsvormen er zijn en welke vorm voor jou de beste keuze is.

Rocky road

Ontwijk de valkuilen van ondernemerschap. Met vallen en opstaan leren ondernemen, dat is een rocky road die je liever aan anderen overlaat. Dat is vragen om moeilijkheden.

Voorkom uitzinnige uitspattingen en exceptionele excessen. In deze cursus leer je met het oog van een ondernemer naar ideeën kijken. Tijdens de cursus analyseer je sterke en zwakke kanten. Ook zet je bedreigingen voor je bedrijf om in kansen.
Met goed marktonderzoek en een concurrentie-analyse vergroot je jouw kansen op succes.

Eenmanszaak of multinational?

Hoe klein of groot jouw bedrijf ook is, de basis voor een eigen onderneming is een ondernemingsplan. Met dit plan verkrijg je bij een bank of financierder de financiering voor jouw plannen. Zonder geld, geen investering. Aan het eind van de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis heb je ondernemingsplan waarmee je het vertrouwen van financiële instellingen wint.

Smart marketing

Goede producten en diensten verkopen zichzelf niet. Hoe graag je dit ook zou willen. Voor diensten en producten benut je de marketingmix met de vier P's: product/dienst, prijs, plaats en promotie. De vijfde P van pizza, als je weer eens geen tijd of zin hebt om te koken, krijg je er gratis bij.

Financiële administratie

Zonder adminstratie kun je het wel shaken als ondernemer. Van balans tot begroting, winst en -verliesrekening, financiering en debiteurenbeheer: na de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis ben je volledig thuis in de wereld van ondernemerschap en weet je hoe je het beste met je zoetverdiende ondernemerseuro's omgaat.

Diploma

De cursus Zelfstandig Ondernemer Basis biedt je alle ins and outs van ondernemen. Begin een zaak in de branche waarin jij wilt excelleren. Met het diploma Zelfstandig Ondernemen Basis is jouw droom niet langer meer een droom. Je maakt er werkelijkheid van: een succesvol eigen bedrijf.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''In tien stappen naar je eigen bedrijf''

In 10 stappen naar je eigen bedrijf. Lekker overzichtelijk, zodat jij stap voor stap je eigen business opzet. Kortom: volg deze BuddyWise cursus en vergroot je kennis, inzicht en visie op ondernemen. Zo weet jij straks helemaal hoe het werkt.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Zelfstandig Ondernemer Basis

De cursus Zelfstandig Ondernemer Basis bestaat uit de volgende onderdelen:

Ondernemerschap algemeen

Je leert welke ondernemingsvormen er zijn en welke vorm bij jouw situatie past. Ook zetten we voor je op een rijtje waar je over moet nadenken en wat je moet uitzoeken voor je een onderneming gaat starten. Lekker handig! Denk aan je rechten en plichten bijvoorbeeld. Je gaat kritisch naar jezelf kijken: beschik jij over de vaardigheden en eigenschappen die je als ondernemer nodig hebt?

Commercie en Sales

Een succesvolle ondernemer weet hoe hij zijn producten en/of diensten het beste verkoopt. Je voert allerlei soorten gesprekken en jij overtuigt jouw potentiële klanten met duidelijke offertes. Moet je onderhandelen? Jij staat stevig in je schoenen! En jij weet als geen ander hoe je nazorg geeft aan je klanten. Na deze cursus ben je een echte salestijger. 

Marketing

Wil jij een eigen zaak starten? Dan krijg je zeker te maken met marketing. Marketing is veel meer dan alleen reclame maken. In dit onderdeel leer je dat marktanalyse en -onderzoek inzicht geven in jouw kansen op succes. En die kansen zijn groter dan die in de Staatsloterij. Ook zul je zien dat een optimale toepassing van de marketingmix onmisbaar is om je in de markt te onderscheiden. Wij leren je hoe je jouw bedrijf en jouw aanbod optimaliseert en slim klanten werft.

Financial heartbeat

In dit deel draait het allemaal om financiële zaken. Voor jou als (toekomstig) ondernemer is die kennis onmisbaar. Er moet wel brood op de plank komen natuurlijk! Zonder winst heeft je bedrijf geen toekomst! Oke, het is niet heel sexy, maar je hebt het wel nodig: begrippen als balans, brutowinst, financiering, winst- en verliesrekening, begroting, uurtarief en debiteurenbeheer komen in dit onderdeel aan bod. Ook leer je hoe je professionele facturen opstelt. Kassa! 

Ondernemingsplan opstellen

De start van elke onderneming, het ondernemingsplan opstellen. Het is een soort van blauwdruk. In dit onderdeel leer je aan welke eisen het ondernemingsplan moet voldoen. Een perfect ondernemingsplan is het fundament onder jouw onderneming. Banken willen graag inzage in dit plan als je een lening voor een startkapitaal aanvraagt. Uiteraard krijg je duidelijke voorbeelden zodat je het kunstje gedeeltelijk kunt afkijken. Niet doorvertellen.

Sweet deal voor een eigen domeinnaam en webhosting

Bij een eigen bedrijf hoort natuurlijk een website met een unieke domeinnaam. Bespaar nu al op deze kosten. Dankzij de samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen. Kijk, dat is de eerste winst. Zoals elke ondernemer weet: alle kleine beetjes helpen.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen bij Associatie voor Examinering.

Je examen wordt per computer afgenomen en je kiest zelf wanneer je het examen wilt maken. Nice! De examenplaatsen van Associatie voor Examinering liggen verspreid over Nederland. Kies een plaats bij jou in de buurt.

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor het examen via:

Associatie voor Examinering

Postbus 1230

3800 AP Amersfoort

Telefoon: 033-4612159

Internet: www.associatie.nl 

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Zelfstandig Ondernemer Basis staat een studietijd van 64 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 4 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Zelfstandig Ondernemer Basis

Papieren studiemateriaal + online
€119,-
of 
4 x €32,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€89,-
of 
3 x €32,65
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen