Is jouw rechtvaardigheidsgevoel rechter dan een liniaal? Wil je de wereld om je heen veiliger maken? Spreek je mensen aan op hun gedrag als ze er een potje maken. Met een BOA opleiding leer je alle ins en outs van rechtskennis zodat jij je vaardigheden écht kunt inzetten. Jij gaat gewoon lekker praktisch aan de slag! En gespreks- en benaderingstechnieken? Ook die komen aan bod!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Erkend diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Boa worden? VOLG DE BOA opleiding!

Maak de wereld een beetje mooier en veiliger. Jij kunt het verschil maken in de rol van BOA: Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Met deze BuddyWise opleiding BOA zet je de volgende stap in jouw professionele leven. Let's go BOA.

Als BOA ben je officieel erkend en heb je officiële opsporingsbevoegdheid. Oftewel: je doet iets wat je leuk vindt, waarvoor je bent opgeleid als professional en je krijgt er nog voor betaald ook. Triple win.

Een opleiding tot BOA gevolgd? Dan kun je aan de slag voor een gemeente. Of voor een andere (semi) overheid. Je bent bijvoorbeeld jachtopziener, parkeercontroleur of sociaal-rechercheur. Kan allemaal.

De Buitengewoon Opsporingsambtenaar zie je steeds vaker op straat. Een BOA is specialist in een bepaald vakgebied en verricht taakgericht opsporingswerk. Waarom? De politie heeft het druk zat en alle hulp is meer dan welkom.

Werken als jachtopziener, milieu-inspecteur, sociaal-rechercheur, ambtenaar bouw- en woningtoezicht, parkeercontroleur of controleambtenaar voor de Drank- en Horecawet? Dat kan. Je moet dan wel eerst een BOA opleiding volgen en succesvol afronden. En dat doe je via BuddyWise.

Best friend? Niet altijd...

De BOA opleiding voor Buitengewoon Opsporingsambtenaar laat je kennismaken met de basisbeginselen van het Nederlandse recht. Zomaar mensen mag oppakken, fouilleren of huizen doorzoeken? Jij leert of dat wel mag tijdens deze opleiding. BOA worden betekent dat je niet  altijd de beste vriend van anderen bent, en in staat moet zijn om goed met mensen om te gaan. Hiervoor leer je gespreks- en benaderingstechnieken.

Erkend diploma met een Opleiding BOA

Met het officieel erkend diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) krijg je van het ministerie van Justitie speciale bevoegdheden en mag je werken als BOA. Opleiding of niet, zonder diploma geen carrière als BOA!

Speciale bevoegdheden als BOA

De speciale bevoegdheden van een BOA gaan verder dan de bevoegdheden van beveiligingsambtenaren en bewakingspersoneel. No worries! Dat leer je allemaal in de opleiding. Als BOA ben je straks bijvoorbeeld bevoegd om een proces-verbaal op te maken. Dit bewijsmateriaal is belangrijk voor een rechtszaak die later plaatsvindt.

Step up

Heb je een rechtschapen rechtsgevoel en ben je vastberaden om de wereld beter te maken? Dan is de BOA opleiding een goede eerste stap én opstap naar de beroepspraktijk.

Volg de BOA opleiding en je legt een stevige basis voor een uitdagende carrière als Buitengewoon Opsporingsambtenaar.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Het studieprogramma van de BOA opleiding bestaat, net als het examen, uit twee onderdelen:

 • Onderdeel 1: Rechtskennis, leer wat de beginselen van het staats- en strafrecht betekenen voor jouw toekomstige werk als handhaver.
 • Onderdeel 2: Gespreks- en benaderingstechniekenen proces-verbaal opmaken.

Met praktische oefeningen leer je hoe je een proces-verbaal (ook wel combibon genoemd) opmaakt. De BOA opleiding bevat zes praktische opdrachten. Voor meerdere fictieve overtredingen maak je een proces verbaal. Paperwork, het hoort erbij. Geen zorgen,  als je het vaak genoeg doet, dan gaat het bijna vanzelf.

Inclusief instructiefilms

Bij het lesmateriaal van de opleiding tot BOA ontvang je instructiefilms met voorbeelden van gespreks- en benaderingstechnieken. Hiermee bereid je jezelf nóg beter voor op het examen. En je kunt natuurlijk ook altijd je study buddies in de BuddyWise plaza raadplegen.  

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen.

Het examen Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) bestaat uit twee examenonderdelen:
onderdeel 1: Rechtskennis.
onderdeel 2: Gespreks- en benaderingstechnieken en het proces-verbaal.

De examens worden meerdere keren per jaar afgenomen. Als je voor beide examenonderdelen geslaagd bent, ontvang je het door het ministerie van Justitie verplichtgestelde diploma/getuigschrift BOA. Nice!

Voor allebei de examens kun je je aanmelden bij:

Exameninstelling Toezicht en Handhaving
Postbus 1230, 3800 BE Amersfoort
Telefoon: 033-4504678
www.exth.nl

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Buitengewoon Opsporingsambtenaar staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Papieren studiemateriaal + online
€107,-
of 
4 x €29,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€78,-
of 
3 x €28,75
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
 • (5/5)

Handig om te weten wanneer je thuis moet zijn of ff Boodschap af te geven voor neerleg plek. Goede service

Lees meer