Droom job voor velen, werkelijkheid voor jou? Een carrière als privé detective ligt voor je in het verschiet na de cursus Particulier Onderzoeker. Cheaters? Jij pakt ze. Fraudeurs? Jij betrapt ze. Als Privé Detective haal jij de waarheid boven tafel. Want jij leert alles over wetgeving, onderzoeken en rapportages. En die kennis en skills bewijs jij met een erkend diploma!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Erkend diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Whodunnit? Volg de cursus Particulier onderzoeker en word privé detective

Ben jij vastberaden? Heb jij het in je om de onderste steen boven te halen? Wil je in opdracht van bedrijven en particulieren de cold hard truth boven tafel krijgen? Dan is deze BuddyWise cursus jou op het nieuwsgierige lijf geschreven.

Particulier onderzoeker, dat dekt de lading perfect. Je onderzoekt mensen en organisaties, verzamelt aanwijzingen en bewijzen en brengt misstappen aan het licht. Daarbij krijg je te maken met verschillende situaties.

Van mensen die stelen van hun werkgever tot echtelieden die het niet zo nauw nemen met de huwelijksgelofte. Aan jou de taak om uit te zoeken hoe de vork in de steel zit.  

Het spreekt voor zich dat deze privé detective opleiding een stevige basis legt voor jouw professionele toekomst als particulier onderzoeker. 

Wat doe je?

Als privé detective onderzoek je fraudegevallen bij bedrijven of observeer je mensen die verdacht worden van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Je werkt overigens ook in opdracht van particulieren, bijvoorbeeld als mensen vreemd gaan. Kortom, elke dag in het leven van een particulier onderzoeker is anders. Maar spannend is het zeker.

Privé detective worden? Zeker!

Particulier onderzoeker is zeker een serieus én leuk beroep. Hier heb je welspecifieke vakkennis en vaardigheden voor nodig. In deze BuddyWise cursus maak je kennis met de verschillende aspecten van het vak. Je leert alles wat je moet weten om dit beroep zelfstandig uit te oefenen. 

Je ontdekt hoe je objectief en doelgericht onderzoek doet. Je leert sporen, aanwijzingen en gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld via internet, door observatie of via persoonlijke gesprekken. En natuurlijk weet je straks precies hoever je hierin mag gaan, wettelijk gezien.
Het beroep van privé detective is soms behoorlijk strategisch en complex. Maar de administratie op orde hebben is bijvoorbeeld ook erg belangrijk.

Je leert ook hoe je intake- en adviesgesprekken voert, een plan van aanpak opstelt en rapportages maakt. Overzicht in de chaos, dat is hoe jij je onderscheidt!

Erkend diploma

De erkende opleiding Particulier Onderzoeker / Detective sluit volledig aan bij de exameneisen van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).
Je moet voldoen aan de regels die de Wet en de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus voorschrijft. Ook voldoe je aan de privacyregels van de AVG.
Voor je werkzaamheden heb je ook een vergunning van de minister van Justitie nodig. Deze vraag je aan via Justis, een website van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Reality check

Ben je integer, vasthoudend en analytisch? Vind je het leuk om ergens in vast te bijten en ben je voldoende gedisciplineerd om te voldoen aan alle voorwaarden? Start met de BuddyWise cursus Particulier Onderzoeker en ga het avontuur aan.  


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Particulier Onderzoeker / Detective

Klaar voor een sprong in het diepe? Een achtbaanrit met aardig wat loopings en kurkentrekkers? Fasten your seatbelts. In de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective komen de volgende onderdelen aan bod:

Basiskennis

Zonder de basiskennis sta je nergens. Dus je begint bij het begin:

Rechercheren, waarheidsvinding, interviews, observaties, sporenonderzoek, plan van aanpak opstellen, falsificaties, open bronnen en meer.

Wettelijke Kaders

Jij als privé detective doet uiteraard alles volgens de regels. Die regels leer je in deze cursus.

Onderwerpen die aan bod komen zijn WPBR, Wetboek van Strafrecht, Wetboek van Strafvordering, Grondwet, Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG), Burgerlijk wetboek en de Privacygedragscode. 

Onderzoek & Rapportage

Zonder klanten ben je nergens. Je leert hier alles van Intakegesprek tot rapportage, zodat jouw klant straks weet waar ie aan toe is.

Intakegesprek, Plan van aanpak, Observatierapport, Interview rapport, Onderzoeksrapport en andere onderdelen.
Met het wettelijk erkende diploma van de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective kun je werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau. Of je begint je eigen bureau. Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen met het diploma van de opleiding Particulier Onderzoeker aan de slag kan.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen voor het officieel erkende diploma.

Aanmelden voor de examens kan bij:
Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligings-organisaties (SVPB)
Postbus 292
3990 GB Houten
www.svpb.nl

Met het wettelijk erkende diploma van deze opleiding Particulier Onderzoeker / Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau. Nice!

Maar je kunt ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door iedereen die het diploma Particulier Onderzoeker heeft behaald.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Particulier Onderzoeker / Detective staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Particulier Onderzoeker / Detective

Papieren studiemateriaal + online
€229,-
of 
7 x €36,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€189,-
of 
6 x €34,65
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen