Waarom is Pietje wel gemotiveerd om zijn job uit te voeren en Jantje niet? Waarom wordt er geroddeld op de werkvloer? Tijdens de Bedrijfspsychologie opleiding ontdek je met algemene én bedrijfspsychologie waar het gedrag van mensen binnen een organisatie uit voortkomt. Vandaag nog starten? Yes, dat kan bij BuddyWise! Let’s find out!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 144 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Bedrijfspsychologie opleiding: krijg inzicht in de rol die psychologie speelt binnen een organisatie

Is Frank nu alweer chaggie? En waarom zijn Lois en Raoel altijd aan het kibbelen? No stress. Met behulp van de Bedrijfspsychologie opleiding ontdek je waar het gedrag van mensen op de werkvloer vandaan komt.

Of je nu leidinggevende, werknemer of coach bent. De opleiding Bedrijfspsychologie is super interessant wanneer jij wilt weten wat mensen beweegt. Ontdek waarom mensen zijn zoals ze zijn en waarom ze op een bepaalde manier reageren.

Beginnen bij het begin

Om het gedrag van mensen op de werkvloer te kunnen begrijpen heb je eerst kennis van algemene psychologie nodig. De opleiding Bedrijfspsychologie begint daarom bij het begin. Na een aantal lessen over algemene psychologie duik je verder in het diepe. Easy peasy!

Tijdens de lessen over algemene psychologie, leer je meer over persoonlijkheid, emotie en de psychologische ontwikkelingen. Always good to know!

Bonje zonder Bedrijfspsychologie opleiding

Waar mensen werken kunnen conflicten plaatsvinden. Maar hoe ontstaat een catfight tussen medewerkers? Tijdens de opleiding Bedrijfspsychologie leer je meer over conflicten in combinatie met besluitvorming. Maar ook het machtsproces in conflictsituaties komt aan bod. Interesting. 

Ins en outs

De bedrijfspsychologie opleiding bevat veel interessante informatie, over herkenbare situaties die plaatsvinden in het dagelijks leven en op de werkvloer. Onderwerpen zoals (bedrijfs)communicatie, leiderschap, besluitvorming, motivatie en weerstand komen uitgebreid aan bod. But, that’s not all! Er komen nog veel meer zaken aan bod. Zoals onderlinge relaties, misverstanden en macht.

Opleiding Bedrijfspsychologie; Very handy

De kennis die je opdoet tijdens de opleiding Bedrijfspsychologie is waardevolle informatie voor op de werkvloer. Jij hebt dadelijk inzicht in wat mensen écht beweegt. Heel nice als aanvulling op jouw CV. Ongeacht je huidige functie, de kennis die je opdoet tijdens de cursus is voor iedereen interessant!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Bedrijfspsychologie

De Bedrijfspsychologie opleiding is opgebouwd uit twee hoofdonderdelen.

Algemene Psychologie

De eerste lessen beginnen met de basis. Je maakt kennis met de psychologie. Je ontdekt de plek van bedrijfspsychologie binnen de psychologie. Maar ook psychologische ontwikkelingen komen aan bod. Daarnaast leer je meer over het individu, zoals de vorming van persoonlijkheid, persoonlijkheidstypen, je maakt kennis met het OCEAN-model en nog veel meer!

Bedrijfspsychologie

Na de algemene psychologie lessen ga je aan de slag met bedrijfspsychologische onderwerpen. Onderwerpen als bedrijfscommunicatie, leiderschap, invloed op anderen, besluitvorming, conflicten, groepsgedrag, weerstandsgedrag, motivatie, stress en nog veel meer komen aan bod.

Van de Bedrijfspsychologie opleiding heb jij de rest van je leven profijt. Nice!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Bedrijfspsychologie staat een studietijd van 144 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 9 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Bedrijfspsychologie

Papieren studiemateriaal + online
€177,-
of 
6 x €32,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€128,-
of 
5 x €28,25
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen