Waarom doen kinderen wat ze doen? Leer wat er omgaat in het kinderbrein, van baby tot bijna-volwassene. Kennis is macht. En met praktijkgerichte inzichten heb je meteen handvatten om met ongewenst gedrag van kids te dealen. Win-win. Start vandaag nog met de Cursus Kinderpsychologie van BuddyWise. Na 12 maanden weet jij alles over de opvoeding en ontwikkeling van kids.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Opleiding Kinderpsychologie:
leer over het gedrag van kinderen en hoe je hier mee omgaat. Win-win!

Het gedrag van kinderen is soms onvoorspelbaar en onbegrijpelijk. Maar hoe handig zou het zijn als het gedrag van een baby, peuter, kleuter of puber wél ineens te begrijpen is? Dat je inzicht hebt in waar tantrums vandaan komen? Dat je zowel een lach als een traan kunt verklaren, en daarop kunt inspelen? Het antwoord is: heel erg handig. En dan komt een cursus Kinderpsychologie goed van pas.

Leer hoe kinderen zich ontwikkelen, en waarom ze doen wat ze doen. Allemaal overzichtelijk in de BuddyWise Kinderpsychologie opleiding.
Deze BuddyWise psychologiecursus is er voor iedereen die met kinderen te maken krijgt, zowel privé als professioneel.

De leefwereld van kinderen verandert constant. Dat heet opgroeien. En opgroeien gaat met ups and downs. Telkens nieuwe indrukken opdoen en dealen met een brein dat nog niet volgroeid is. Na de opleiding Kinderpsychologie weet je wat kinderen doormaken en hoe je daarmee zo goed mogelijk omgaat.

Opvoeden 2.0 met een cursus Kinderpsychologie

Tijdens de cursus Kinderpsychologie bestudeer je de opvoeding van kinderen. Wat werkt goed en wat werkt niet? De kennis, aanwijzingen en tips vergemakkelijken opvoeden.

Niet alleen fijn voor (toekomstige) ouders, maar ook voor iedereen die met kinderen werkt. Leiders en leidsters op het kinderdagverblijf? Docenten? Oppas? Verplegend personeel? Animatieteam op de camping? You name it. De Kinderpsychologie opleiding komt voor iedereen van pas.

Je leert kleine en grotere hindernissen voorkomen en valkuilen ontwijken. Van de kleuterpuberteit tot de echte puberteit: ontdek hoe het gedrag van een kind bij iedere levensfase verandert.
Je leert over de gehele ontwikkeling van een kind: van de geboorte en de kindertijd tot en met het moment waarop de opvoeding zijn einde nadert. Met de opleiding Kinderpsychologie krijg je inzicht in het volledige vakgebied van de kinderpsychologie.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Kinderpsychologie

In heldere taal ontdek je tijdens deze opleiding Kinderpsychologie hoe en waarom kinderen zich gedragen. Op een aangename (lees: niet belerende) manier leer je over de algehele ontwikkeling van een kind.

Hoe verandert hun leefwereld en welke weg leggen zij af richting volwassenheid? Alles weten over wat kinderen nodig hebben voor een optimale ontwikkeling? Je krijgt inzicht in het totale vakgebied met de cursus Kinderpsychologie.

Opvoeding - de basis

De opgedane kennis vergemakkelijkt het opvoeden van een kind in meer dan één opzicht: Je ontdekt hoe het gedrag van het kind verandert in iedere nieuwe levensfase.
Heb je te maken met een kind dat de puberteit ingaat? Juist deze fase die de laatste drempel is richting volwassenheid, is een periode die spanningen met zich meebrengt. Het is ook een fase waar ouders er vaak alleen voor staan. Jij biedt desgewenst de helpende hand. Of je begeleidt je eigen kinderen.
Bijkomend voordeel van deze cursus: je versterkt jouw zelfvertrouwen en je speelt beter in op de gedragingen en gevoelens van een kind op iedere leeftijd. Best of both worlds.

Got questions? De cursus Kinderpsychologie heeft de antwoorden.

In de opleiding Kinderpsychologie doorgrond je alle belangrijke onderwerpen: de eerste les gaat over de wetenschap van de kinderpsychologie en de belangrijkste visies.
In de daaropvolgende lessen krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe ontwikkelt een kind zich in de baarmoeder?
 • Wat betekent de eerste glimlach van een baby?
 • Wanneer en aan wie hecht een baby zich, en waarom?
 • Hoe belangrijk is aandacht en liefde voor de ontwikkeling van een kind?
 • Hoe leert een kind eigenlijk praten?
 • Hoe moet een ouder omgaan met een kind met een ontwikkelingsstoornis?
 • Hoe belangrijk zijn complimentjes?
 • Waarom bedenken kinderen monsters?
 • Hoe kan ik zelf een kindertekening duiden?
 • Wat is de rol van humor bij de opvoeding en wat kan humor voor een kind zelf betekenen?
 • Hoe leert een kind op school; wat is de invloed van een echtscheiding, of van de dood?
 • Wat gebeurt er allemaal tijdens de puberteit?
 • Hoe wordt iemands persoonlijkheid bepaald?
 • En ten slotte: hoe volwassen is een volwassene? (die vraag blijft, zeker bij mannen op latere leeftijd, actueel...)

Praktijkgerichte inzichten

Leer het gedrag van kinderen begrijpen en herkennen op verschillende leeftijden en hoe je hier op reageert. De Kinderpsychologie opleiding geeft je nieuwe inzichten in de levensloop van kinderen. Je brengt deze inzichten meteen in praktijk.
Leer ook meer over jouw eigen levensloop: beschreven situaties leer je herkennen vanuit jouw perspectief en kun je plaatsen in jouw leven. Je brengt ze in verband met wie en wat je nu bent. Kinderen beter leren begrijpen tijdens de cursus Kinderpsychologie zorgt ervoor dat je een betere klik krijgt met kinderen. Win - win. Oftewel: pure winst.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Kinderpsychologie staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Kinderpsychologie

Papieren studiemateriaal + online
€107,-
of 
4 x €29,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€78,-
of 
3 x €28,75
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen