Van bengeltjes naar engeltjes! Na het volgen van de cursus Opvoeden wil jij je kids niet langer achter het behang plakken. Volg een fictief gezin en leer van hun opvoedproblemen. In 24 lessen ben jij klaar voor het avontuur genaamd opvoeden. Van schreeuwende kleuters tot onhandelbare teenagers. Jij draait er je hand niet langer meer voor om.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 96 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Deze cursus Opvoeden leert jou de beste aanpak

Ben jij omringd door (kleine) kinderen en weet je even niet meer hoe je ze het beste in control kunt houden? Dan is deze cursus Opvoeden datgene waarnaar jij op zoek bent! Of het nu gaat om je eigen kind(eren) of dat je werkt met andermans kinderen, met deze online cursus Opvoeden weet jij hoe je de opvoeding het beste kunt aanpakken.


Bouw kennis op en pas toe in de praktijk

Kids opvoeden is een uitdaging. Die uitdaging ga je een stuk zelfverzekerder aan met een solide basis. Deze cursus is precies dat. Word niet langer gek van rondschreeuwende kids die alles doen wat jij hen verbiedt. Maar voed ze op tot engeltjes die zich weten te gedragen.

Meld je aan voor een gratis proefles en ontdek meer over de uitgebreide inhoud van deze cursus. Of schrijf je meteen in en ontdek alle geheimen van het opvoeden.


De ideale online cursus Opvoeden: alle leeftijden komen aan bod

Van huilbaby tot onhandelbare puber, het komt allemaal aan bod tijdens deze online cursus Opvoeden. Alle leeftijden en de daarbij bekende opvoedproblemen worden behandeld. Zo weet jij precies wat je te wachten staat én hoe je dit aan moet pakken. Wordt je kind gepest? Heeft je puber foute vrienden die hem met zaken kennis laten maken die een grote no go zijn? Leer wat je moet doen en hoe je the talk met hem of haar kunt voeren.


Jij bent jouw kids de baas

Opvoeden is één groot avontuur met ups en downs. Het ene moment wil je je kind het liefste achter het behang plakken. Maar het volgende moment kruipen ze op je schoot en slaan hun armen om je heen. Cute! Hoe kun je daar boos op blijven?

Ook leer je tijdens deze cursus om je rust te bewaren: zie hoe verbaasd je pubers reageren als jij kalm blijft terwijl zij je proberen uit te dagen. En dat maakt deze cursus de meest complete online cursus Opvoeden die je tegen zult komen. Van baby tot puber en alles daartussen in. Met deze cursus ben jij er klaar voor! Let the adventure begin! Voor jou wordt opvoeden een piece of cake.


Positief opvoeden? Zo werkt het!

Geef je kind een veilige en stimulerende omgeving om in op te groeien. Leer je kind te begrijpen en oog te hebben voor zijn of haar behoeftes. Dát is positief opvoeden. Als ouder wil je toch het beste voor je kind? Of course! Tijdens deze cursus positief opvoeden leer jij alles over deze manier van opvoeden. Positief contact maar evengoed duidelijke grenzen. You know what to do! Dit is dé ideale en meest complete cursus positief opvoeden die je kunt vinden. Dus search no more!

 

Volg een online cursus Opvoeden bij BuddyWise

Een cursus Opvoeden helpt jou en je kind verder. Of je nu net vader of moeder bent geworden, je al iets oudere kinderen hebt óf dat je werkt met kinderen; deze opvoedcursus is voor iedereen geschikt die het beste met zijn of haar kinderen voor heeft. En remember! Je bent niet de enige die meer wilt leren over de opvoeding van kinderen.

Bij BuddyWise leer je op een laagdrempelige manier meer over opvoeding en alle aspecten die daar bij komen kijken. Deze cursus Opvoeden kun je namelijk online volgen en je leert meteen andere ouders online kennen die ook deze cursus volgen. Samen kunnen jullie praten over alles waar je tegenaan loopt bij de opvoeding. ‘Lust jouw kind ook geen veggies? En hoe pakken jullie dit aan?’.  Leer van elkaar én van deze zeer uitgebreide cursus Opvoeden!


Start vandaag nog

Vraag vandaag nog de gratis proefles van de cursus Opvoeden aan en ontdek de mogelijkheden! Bevalt de cursus? Bestel dan direct online de volledig cursus en ga meteen aan de slag. Voor je het weet zijn je bengeltjes in engeltjes veranderd en kan jij weer rustig chillen. Want je kids, die hebben een fantastische opvoeding genoten, dankzij jou.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Opvoeden

Dit komt er allemaal aan bod tijdens de cursus Opvoeden

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze uitgebreide cursus Opvoeden van BuddyWise:

 • Het gezin

        De samenstelling van het gezin, maar ook de woonomgeving en huisvesting komen aan bod.

 • De baby-tijd

       Een fictief gezin wordt gevolgd door alle levensfases en de daarbij komende opvoedproblemen waar je tegenaan kunt lopen.

 • Peuters en kleuters

       Wat moet je doen als er een kindje wordt geboren en de oudste jaloers gedrag gaat vertonen? Hoe gaat de spraak- en taalontwikkeling? En wanneer start je met de                             zindelijkheidstraining?

 • De basisschooltijd

       Wanneer begint een kindje met het wisselen van tanden? En hoe kun je dit zo aangenaam mogelijk laten verlopen? Maar ook alles over de ontwikkeling van het kind in deze           belangrijke fase.

 • Puberteit

       Misschien wel de moeilijkste tijd, de pubertijd. Maar niet voor jou! Wat maken pubers door lichamelijk en psychisch? Wat als je puber gaat rebelleren en experimenteren? En         hoe kan jij je puber het beste begeleiden tijdens deze ingewikkelde periode voor ouder en kind?

 • Cognitieve ontwikkeling

        Je gaat alles leren over denkstijlen, hoe taal de cognitieve ontwikkeling beïnvloedt en hoe deze zich bij een kind ontwikkelt.

 • Sociaal-emotionele ontwikkeling

        Van baby tot puber: zo loopt de sociaal-emotionele ontwikkeling. Je leert hoe je om kunt gaan met conflicten tussen kinderen. En hoe je een bijdrage kunt leveren aan het                zelfvertrouwen van je kind en onzekerheid kunt wegnemen.  

 • Vrienden

        Ontdek welke invloeden vrienden kunnen heb op een kind. En wat je kunt doen als je kind foute vrienden blijkt te hebben.

 • Internet, tv en nieuwe media

       Internet, kinderen weten er vaak meer over dan jijzelf. Na het volgen van deze les weet jij hoe multimedia invloed kan hebben op het gedrag van kinderen en hoe je dit in                 goede banen kunt leiden.

 • Drugs, drank en andere domme dingen

       Je hoopt dat het niet gebeurt, maar helaas is niet alles tegen te houden. Jij gaat leren op welke manier kinderen in aanraking kunnen komen met genotsmiddelen. Ook leer je             om te gaan met grensoverschrijdend gedrag van je kind.

 • Pesten

        Pesten kan een zeer negatieve invloed hebben op je kind. Hoe signaleer je pestgedrag (zowel van dader als slachtoffer) op tijd en hoe kun je hulp of advies bieden?

 • Seksualiteit

        Alles komt aan bod over seksualiteit en de ontwikkeling. Maar ook hoe je signalen kunt herkennen die duiden op seksueel misbruik. En wanneer begin je eigenlijk met de                voorlichting over seksualiteit?

 • Kinderen met een beperking

        Hoe ga je het beste om met kinderen met een ontwikkelingsachterstand? En waar en op welke manier kun je hulp inschakelen wanneer je vermoedt dat de ontwikkeling van            jouw kind anders verloopt?

 • Gedragsproblemen en -stoornissen

       Ontdek het verschil tussen gedragsproblemen en gedragsstoornissen. Herken bepaalde stoornissen en leer waar en hoe je hulpinstanties kunt inschakelen.

 • ‘Anders’ zijn

        Van eetstoornissen tot angst -en leerstoornissen. Je leert op welke wijze een kind ‘anders’ kan zijn en hoe je je kind daarin kunt helpen en begeleiden.

 • Opvoeden en loslaten

        Opvoeden is ook loslaten. Hoe vind je hier de balans in? En op welke manier kun je positief bijdragen aan de zelfstandigheid van een kind?

Zeer uitgebreide cursus Opvoeden

Dit én meer komt aan bod tijdens de zeer uitgebreide cursus Opvoeden van BuddyWise. Volg een fictief gezin en leer van de opvoedproblemen waar zij tegenaan lopen. Maar niet alleen de ontwikkeling van het kind staat centraal. Dit is namelijk niet voor niets de meest complete cursus Opvoeden die je online kunt vinden. Leer ook alles over de invloed van kinderen en ontdek hoe je kinderen met een beperking of kinderen die ‘anders’ zijn het beste kunt begeleiden.

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Opvoeden staat een studietijd van 96 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 6 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Opvoeden

Papieren studiemateriaal + online
€219,-
of 
6 x €40,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€169,-
of 
5 x €37,20
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen