Fancy advertenties maken, een sleek logo ontwerpen of een smooth brochure opmaken? Appeltje-eitje voor een grafisch vormgever. Met de opleiding Grafisch Vormgever leer je de ins en outs van het vak! Na 12 maanden ben jij een expert in Gimp, Inkscape én Scribus. Waar wacht je nog op? Start vandaag nog!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Bewijs van afronding
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Creativity never goes out of style: volg de opleiding Grafische Vormgeving

Afbeeldingen bewerken. Vectorobjecten tekenen. Advertenties maken. Piece of cake! Na afronding van de Grafisch Vormgever opleiding visualiseer jij quick en easy een aangeleverd ontwerp. 

Grafisch Vormgever opleiding; Let’s get started

Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving leer je ins en outs van het vak. Je leert werken met verschillende programma’s om jouw grafisch vormgeving skills te kunnen ontwikkelen. Basics first! Tijdens de Grafisch Vormgever opleiding begin je bij de basis. Je maakt kennis met de programma’s, ontdekt de verschillende mogelijkheden en leert werken met de gereedschappen.

Werkelijkheid mooier maken dan het is? Gimp at your service!

Wat is Gimp? Gimp is een bitmapgeoriënteerd beeldbewerkingsprogramma. Vergelijkbare programma’s die ook volgens deze techniek werken zijn Adobe Photoshop, Paint Shop Pro en Corel Photopaint. Nice!

Heb je een foto die niet helemaal magazine waardig is? No worries. Na afronding van de Grafisch Vormgever opleiding weet jij hoe je in Gimp zaken als helderheid, contrast, keurbalans en tint kunt aanpassen. Handige tools om een foto meer tot leven te laten komen. 

Een logo ontwerpen? Inkscape at your service!

Inkscape is een vectorgeoriënteerd tekenprogramma. Vergelijkbare programma’s die ook volgens deze techniek werken zijn Adobe Illustrator en CorelDraw. Een voorwerp visualiseren in Inkscape? Easy peasy voor jou na afronding van de opleiding Grafische Vormgeving.

Fancy brochure maken? Scribus at your service!

Scribus. Gezondheid! Wat is Scribus? Een desktoppublishing (DTP) programma. Met behulp van Scribus kun je bijvoorbeeld een magazine of brochure maken. Andere bekende programma’s die volgens deze techniek werken zijn Adobe InDesign en CorelDraw.

All-in-one met een opleiding Grafische Vormgeving

Leuk en aardig, kunnen werken met de losse programma’s. Maar ook de combi tussen de verschillende programma’s is een must know! Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving leer je daarom ook hoe je de programma’s in combinatie met elkaar kunt gebruiken. Very handy! Of je nu ‘net komt kijken’ of al wat ervaring hebt met grafisch vormgeving. De Grafisch Vormgever opleiding is geschikt voor iedereen die lekker creabea aan de slag wil en eye for detail heeft.

 


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma opleiding Grafisch Vormgever

The best things in life are free! Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving leer je alle ins en outs van het vak met behulp van de gratis softwarepakketten Gimp, Inkscape en Scribus.

No more beating around the bush! Dit ga je leren tijdens de opleiding Grafisch Vormgever:

Gimp

First things first. Tijdens de Grafische vormgever opleiding maak je kennis met het programma Gimp. Onderwerpen als het menu, de gereedschapskist en het opslaan van documenten komen aan bod. Vervolgens is het tijd om aan de slag te gaan met zaken als kleurbalans, helderheid, maskers, selecties aanpassen en nog veel meer!

Inkscape

Next up. Inkscape. Opnieuw: basics first. Je maakt eerst kennis met het programma. Je leert werken met de gereedschapskist, het correct opslaan van documenten en het aanpassen van een basisvorm. The real deal. Nadat je de basics onder de knie hebt is het tijd voor het echte werk. Je gaat aan de slag met onderwerpen als kleurmodellen, vulling, hulplijnen, kleven, raster enzovoorts.

Scribus

Last but not least. Scribus! Yet again. Je start met de basis. Vervolgens ga je aan de slag met de vele opties die het programma biedt. Onderwerpen als tekstframes, afbeeldingframes, bézierkrommes tekenen en more komen aan bod!

If the shoe fits, wear it. Waar wacht je nog op? Aan de slag met die opleiding Grafische vormgeving!

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Grafisch Vormgever staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Grafisch Vormgever

Papieren studiemateriaal + online
€399,-
of 
11 x €40,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€339,-
of 
10 x €37,50
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen