Hey corgeous! Wil jij jouw hond écht leren begrijpen? Train niet alleen je pupper, maar train jezelf. Hoe? Simpel! Met de cursus Kennis over Honden van BuddyWise! Van rassenkennis en gedrag tot EHBO. Jij leert alles over over het leven en de opvoeding van je trouwe viervoeter.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Bewijs van afronding
 • Studietijd: 240 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Start met een hondenCursus;
Kennis over Honden is coming your way!

Jouw doggo is het zonnetje in huis. Logisch toch? Een hond is immers huisdier nummer 1! Wil jij (nog) meer te weten komen over je trouwe viervoeter? Dan is de cursus Kennis over Honden the way to go. Begin jij als een jonge hond aan de cursus? No worries! Anything is paw-sible!

Met de cursus Kennis over Honden leer jij…. Nou gewoon, álles over honden. Waar let je op bij de aanschaf van een hond? Welke ‘hondenpersoonlijkheid’ past het beste bij jou? Welk geslacht heeft je voorkeur en wat kost een hond eigenlijk? Het komt allemaal aan bod tijdens de cursus. Honden zijn jou eeuwig dankbaar. You will never bark up the wrong tree again.

Maar we beginnen natuurlijk bij de basis. In de eerste lessen vind je daarom super handige tips om snel al jouw vragen te beantwoorden. In deze hondencursus ontdek jij eenvoudig alles over honden!

Puppy love

Puppies zijn dol op avontuur. Alles is nieuw en iedere dag is een volgende ontdekkingsreis. Daarom besteden we in deze hondencursus speciale aandacht aan jouw puppy. Met deze honden opleiding leer je ze spelenderwijs commando’s herkennen en gehoorzamen.

Je leert natuurlijk niet alleen hoe je jouw puppy moet opvoeden. Is jouw doggo al langer lid van de familie? Ook dan ben jij aan het juiste adres met deze cursus! Honden hebben meer nodig dan een beetje opvoeding. Voeding, dierenverzorging, erfelijkheid, drachtigheid en ouderdom. Het komt allemaal aan bod. Is jouw pupper zo ziek als een hond? Ook dan weet jij voortaan wat je moet doen na de cursus Kennis over Honden. Okee, dierenarts zul je niet worden met deze cursus. Maar jij leert wel verschillende kwaaltjes herkennen.

Doggo Lingo met een hondencursus

Je hond leren begrijpen, dat is waar de cursus Kennis over Honden om draait. Heb je een wat oudere hond of vertoont je puppy ongewenst gedrag? Leer die doggo lingo en begrijp waarom je trouwe viervoeter in de puberteit lijkt te zitten. Naast informatie over rangorde en opvoedingsproblemen zit de cursus boordevol praktijkopdrachten om de theorie direct toe te passen! En je zult merken, zo’n hondencursus komt écht van pas.

Met praktijkopdrachten leer je:

 • Je doggo commando’s geven;
 • ongewenst gedrag corrigeren;
 • goed gedrag belonen.

Ga jij voor de cursus Kennis over Honden? Pawsome!!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Programma Hondencursus

Leer jouw hond begrijpen

Een hond lijkt op z'n baasje. Of is het andersom? In het deel "Gedrag" van onze cursus Kennis over Honden leer je het typische gedrag van jouw hond te begrijpen. Jouw doggo heeft meer menselijke eigenschappen dan je denkt! Leer meer over rassenkennis, karakteristieken, rangorde-, socialisatie- en opvoedingsproblemen in deze hondencursus. Jij leert je trouwe viervoeter beter begrijpen. Alleen zo leer je de leuke kanten van jouw hond kennen.

Leren in vertrouwde omgeving

De praktische opdrachten helpen jou de statische informatie beter te begrijpen en toepassen. Je leert gedrag te corrigeren en belonen zodat jouw hond zich leert te gedragen en te reageren op commando. Door middel van speelse trainingstechnieken ga je in je eigen vertrouwde omgeving aan de slag met zindelijkheidstraining en clickertraining.

Wanneer naar de dierenarts?

Net als de mens hebben ook honden last van kwaaltjes. De cursus Kennis over Honden leert jou die kwaaltjes herkennen. Je leert meer over de meest voorkomende ziekten en afwijkingen en hoe je hiermee omgaat. Jij kunt inschatten wanneer je de dierenarts moet raadplegen en welke behandeling nodig is. Tijdens deze hondencursus leer je meer over gewrichten, ooraandoeningen, hartafwijkingen, gebitsverzorging, nier- en blaasproblemen, oogproblemen en maag- en darmproblemen. Alles vereist een andere omgang en behandeling.

Ook een stukje E.H.B.O. ontbreekt niet bij deze cursus. Honden hebben net als mensen wel eens een klein ongeluk wat jij zelf kunt oplossen. Belangrijke vragen als "Hoe vervoer ik een gewonde hond? Hoe behandel ik brandwonden en botbreuken? Hoe spoel ik een vervuild oog uit?" worden beantwoord. Op die manier leer jij wat je kunt doen om de pijn van jouw doggo te verzachten.

Na de hondencursus

In de cursus Kennis over Honden leer je alles over het leven en de opvoeding van jouw hond. Ben je op zoek naar een vervolgcursus om met je trouwe viervoeter te volgen? No problem! In de laatste lessen besteden we tijd aan de vervolgmogelijkheden en krijg je een lijst met nuttige adressen en interessante boeken. Je leert alles over de hond! Met de kennis uit deze hondencursus begrijp je jouw hond en word je beste maatjes met jouw trouwe viervoeter.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Kennis over Honden staat een studietijd van 240 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 15 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Kennis over Honden

Papieren studiemateriaal + online
€119,-
of 
4 x €32,75
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€89,-
of 
3 x €32,65
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen