Algemene ontwikkeling outdated? Echt niet! Zelfkennis, inzicht, keuzes maken. Yep, daar hebben we algemene kennis voor nodig. Juist nu we alles kunnen Googelen. Train your brain en leer meer over…. alles eigenlijk. Met een Cursus Algemene Ontwikkeling.

 • Studietijd: 240 uur Bewijs van afronding

  Cursus Astrologie

 • Studietijd: 192 uur Bewijs van afronding

  Cursus Beleggen voor Beginners

 • Studietijd: 144 uur Bewijs van afronding

  Cursus Filosofie en Levensbeschouwing

 • Studietijd: 240 uur Bewijs van afronding

  Cursus Kennis over Honden

 • Studietijd: 144 uur Bewijs van afronding

  Cursus Kunstgeschiedenis

 • Studietijd: 96 uur Erkend diploma

  Cursus Wijnkennis

A penny for your thoughts met een cursus Algemene Ontwikkeling

Algemene ontwikkeling? Is that still a thing? Tegenwoordig vinden we toch alles op internet? Just a few clicks away! Ja toch? Waarom zouden we een cursus Algemene Ontwikkeling volgen dan?

Okee, toegegeven. Informatie hebben we altijd bij de hand. Maar informatie en kennis, not the same thing! Zelfkennis, inzicht, keuzes maken. Allemaal redenen om jouw algemene kennis te vergroten. Het is namelijk niet iets wat je op de middelbare krijgt voorgeschoteld. En toch verwachten we dat iedereen het heeft. Een cursus Algemene Ontwikkeling is dus super belangrijk.

Wetenschap, politiek, de maatschappij. Hoort er allemaal bij. Maar hoe zit het met jouw algemene kennis? Weet jij hoe de wereld in elkaar zit? Wat de nieuwste ontwikkelingen zijn? En je kennis over filosofie? Schrödinger, Pavlov… Gaat er al een belletje rinkelen (pun intended)? Niet? No worries! Je algemene kennis vergroten doe je met een cursus Algemene Ontwikkeling van BuddyWise.

Waarom een cursus Algemene Ontwikkeling?

Tegenwoordig kunnen we op het internet alle antwoorden op onze vragen vinden. Maar algemene ontwikkeling gaat niet over alles weten. Algemene ontwikkeling gaat over vaardigheden. Het gaat over kritisch denken en informatie begrijpen. Dat maakt een cursus Algemene Ontwikkeling zo belangrijk. Juist nu we alles kunnen opzoeken. Hoe weet jij of de informatie die jij vindt klopt? En kun jij die informatie juist interpreteren?

Of wat nou als jij een nieuwe vaardigheid wilt ontwikkelen? Op het internet leer jij hier en daar een deel. Maar met een cursus Algemene Ontwikkeling leer jij alles over filosofie, beleggen of zelfs over honden op een gestructureerde en praktische manier. Don't be fooled. Het internet is een geweldige bron van informatie. Maar informatie vervangt nooit algemene ontwikkeling. It takes two to tango.

De slimste mens, here I come!

Dus, je algemene kennis vergroten, pretty important. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Heel simpel. Met een cursus Algemene Ontwikkeling van BuddyWise. Kun jij voortaan lekker meeschreeuwen tegen de TV als die ene kandidaat van De Slimste Mens het antwoord weer niet weet. En je zet je nieuwe skills in bij dat potje “30 seconds”. Bij de enthousiastelingen kan het vuur flink oplaaien. Belaagd worden door hysterie en een panisch vragenvuur, het hoort er allemaal bij. Verliezen? Nee, dat bestaat niet. Wel zo leuk als jij ook weet waar je partner het over heeft. It takes two to tango.

Boost je CV met een cursus Algemene Ontwikkeling

Trivia winnen in een bar is natuurlijk super leuk. Maar wist je dat een cursus Algemene Ontwikkeling jou verder kan helpen in jouw carrière? Of dat jij met de juiste kennis naast jouw job een aardig zakcentje kunt verdienen? Climb to the top met een Algemene Ontwikkeling cursus van BuddyWise!

Kies bijvoorbeeld voor de Cursus Wijnkennis. Als jij een wijnliefhebber bent, is kennis over wijn altijd handig. Jij ben de beste gastvrouw of -heer. Want jij kiest altijd de perfecte wijn voor bij het diner. Ga jij je eigen wijnproefavonden organiseren? Of tijdens jouw horeca job je gasten adviseren? Ook als je een recruiter bent, is wijnkennis onmisbaar. Met deze unieke skill trek jij meteen de aandacht. Ga jij wel eens uiteten met business partners of cliënten? Dan maak jij indruk door de beste wijn van de wijnkaart te kiezen. Het is niet voor niets dat ze dit in het Engels 'wine and dine' noemen.

Verdien jij liever geld naast jouw job? En is The Wolf of Wall Street jouw favo film? Nice! Dan is de Cursus Beleggen voor Beginners echt wat voor jou. Deze cursus mag met recht een Algemene Ontwikkeling cursus genoemd worden. Jij leert namelijk over hoe de economie werkt. Denk aan rente, inflatie en valuta. Kennis over de economie helpt jou om fluctuaties in de aandelenmarkt te voorspellen. Maar ook om al jouw Bitcoin vrienden te begrijpen en mee te kunnen praten over politiek en nieuws. Natuurlijk leer jij ook praktisch over handelen en investeren in aandelen, obligaties, opties, futures en meer. Mo algemene ontwikkeling, mo money.

Persoonlijke ontwikkeling

Een Algemene Ontwikkeling cursus is dus een goede manier om je te ontwikkelen in je carrière of wat geld bij te verdienen. Maar algemene ontwikkeling is ook op andere gebieden van jouw leven belangrijk. Wil jij beter kunnen debatteren? Alles weten over geschiedenis, cultuur en religie? Of wil jij weten wat er in het koppie van jouw trouwe viervoeter omgaat? Met een cursus Algemene Ontwikkeling investeer je in jezelf met persoonlijke ontwikkeling op het gebied van jouw interesses en passies.

Is filosofie helemaal jouw ding? Of wil jij juist weten waar mensen het over hebben als zij de Socratische methode gebruiken? Dan is de Cursus Filosofie en Levensbeschouwing van BuddyWise perfect! Een awkward silence op je volgende date? Impress dan met een gaaf feitje over Oosterse filosofie of jouw mening over normen en waarden.

Geschiedenis, kunst, filosofie en meer!

Met jouw slimme kritiek op de waarde van het leven is die date vast en zeker goed afgelopen. Waar ga je op de tweede date naartoe? Het museum natuurlijk! Want met de Cursus Kunstgeschiedenis van BuddyWise hebben jullie geen gids nodig. Dus, waar wacht je nog op? Breng jouw kunstkennis naar the next level met deze training persoonlijke ontwikkeling van BuddyWise! Wil jij meer leren over horoscopen, zodat je áltijd leuke gespreksstof hebt? Kies van voor een Cursus Astrologie.

Kunst, filosofie... leuk, maar wat kun je ermee? Als het voor jou maar saai klinkt, dan is een praktische cursus juist jouw ding. Jij kiest daarom voor de Cursus Kennis over Honden. Kennis over honden? Jazeker! Want er valt van alles te leren over jouw maatje. Wat zegt het ras over de persoonlijkheid van jouw hond? Welke vragen stel jij als je een nieuwe hond gaat ophalen? En wanneer moet jouw hond wel of niet naar de dierenarts? Jij begrijpt jouw hond helemaal na deze Algemene Ontwikkeling cursus. Plus, jij leert jouw doggo meteen een paar nieuwe tricks. Nice!

Mindgym; je algemene kennis vergroten met een cursus Algemene Ontwikkeling

Een cursus Algemene Ontwikkeling. Een echte mindgym. Want je brein, die kun je blijven trainen. Een levenslang proces dus. Alles weten? Nee, dat kan niemand. Maar een brede algemene kennis? Dat komt altijd van pas. Hoe ga jij je algemene kennis vergroten? Leer jij meer over kunstgeschiedenis en filosofie? Volg je een cursus wijnkennis? Of leer je alles over dieren of zelfs beleggen? You name it!

Want met een Algemene Ontwikkeling cursus van BuddyWise leer jij online waar en wanneer jij maar wilt. Voor een BuddyPrice. Wel zo handig! Weet jij nog niet welke cursus het beste bij jou past? Check dan eerst de gratis proefles! En wanneer jij je inschrijft voor jouw favoriete cursus, probeer jij de opleiding de eerste 15 dagen gratis. Schrijf je dus nu in en boost jouw algemene ontwikkeling!