De knappe kapper knipt knap... En die knappe kapper ben jij, na een cursus thuiskapper van BuddyWise. Zeg maar dag tegen een coupe dramatique. Want jij leert de knappe kneepjes van het kappersvak, gewoon vanuit thuis. Producten, kniptechnieken, haarkleuren. Allemaal in slechts 5 maanden.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Bewijs van afronding
 • Studietijd: 80 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Leer knippen, verven én stylen in de cursus Thuiskapper

Van knippen tot verven en modelleren? Je kunt het leren. Met de BuddyWise kappersopleiding Thuiskapper leer je de skills van een professioneel kapper. Voor je het weet voorzie jij jezelf, je familie, en misschien zelfs je buren en de rest van de straat van een knap kapsel. Met de BuddyWise cursus Thuiskapper ben jij Holland’s Next Hairstylist. Maar dan gewoon bij je thuis.

Bij de kapper zie je hoe de professionals knippen. Lijkt makkelijk, valt vies tegen. Sure, iedereen kan haren knippen. Maar góed knippen? Daar is een kappersopleiding voor nodig. Want niemand kan afgeknipte haren 'er weer bij knippen'. Dat is nu precies de uitdaging. There is no way back. Knippen is vooruitzien. En weten wat je doet. En dus volg jij een Thuiskapper opleiding.

Knippen, kleuren en stylen

Jij leert de knipjes, pardon, kneepjes van het kappersvak met deze BuddyWise cursus. Thuiskapper worden was nog nooit zo makkelijk. Naast knippen, leer je ook haar kleuren en stylen. Met je nieuwe kennis en vaardigheden geef je jouw gezinsleden, familie en vrienden in no time een goed kapsel. Gewoon vanuit jouw keukenstoel. Of begin je een salon aan huis? Kan allemaal. Ben jij, je voelt ‘em al aankomen, geknipt voor het vak? Ontdek het met de cursus Thuiskapper.

Word kapselgenius met de Thuiskapper opleiding

In de BuddyWise cursus Thuiskapper komen alle kapperstechnieken aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten. Je leert hoe je haar verzorgt en adviseert over een passend model.

Je maakt kennis met verschillende kappersscharen, kniptechnieken, verzorgingsproducten en stylingsmethoden. Van haar-, hoofd- en huidtypen tot producten, toepassingen, kniptechnieken en nog veel meer: het hele kappersambacht komt aan bod in de cursus. Thuiskapper worden ligt binnen handbereik!

Tijdens deze kappersopleiding leer je aan de hand van foto’s stap voor stap de handelingen te verrichten.

Aan de hand van foto’s leer je stap voor stap de handelingen te verrichten.

Cursus Thuiskapper met instructiefilms

Bij de Cursus Thuiskapper krijg je ook zeventien instructiefilms. Hierin zie je de handelingen met bewegende beelden.

Kappersopleiding makes perfect

Na het afronden van de cursus Thuiskapper (en: veel oefenen!) beschik je over alle vereiste vaardigheden om professioneel te knippen en stylen. Je oefent daarbij in principe eerst op ‘een oefenhoofd’. Uiteraard laat je jouw knipkunsten uiteindelijk ook los op vrienden en familie.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Programma van de kappersopleiding Thuiskapper

De cursus Thuiskapper bestaat uit zes onderdelen. In deze zes onderdelen komen alle facetten van het kappersambacht aan bod: je doet kennis op van haarknippen én van haarstyling.

Basis, haar- en huidtypen

Je begint de BuddyWise cursus Thuiskapper met het leggen van een basis. Je weet straks alles over haar. Hoe de haarstructuur is opgebouwd, welke haartypes er zijn en wat de beste verzorging is voor een haartype. Ook de huid- en hoofdtypen verdienen aandacht. De gezichtsvorm bepaalt het soort kapsel dat je kiest.

Een hoofd kan ovaal, lang, vierkant, rond of peervormig zijn. Het huidtype is van invloed op de styling en verfproducten die je benut. In deze kappersopleiding leer je hoe je klanten adviseert over kapsels, welke stylingproducten het beste zijn en hoe je haar en hoofdhuid gezond houdt.

Producten en toepassingen

Na het opdoen van de basiskennis ben je toe aan de volgende stap. Voordat je jouw familie en vrienden knipt, raak je vertrouwd met de techniek en het materiaal van een kapper. Het oefenhoofd is een belangrijk onderdeel van deze kappersopleiding. Je leert specifieke kappersscharen hanteren, bijvoorbeeld een knip-, coupe- of uitdunschaar.

Verder ga je ook aan de slag met kammen, klemmen, verstuivers en andere materialen. Je ontdekt welke materialen je kunt gebruiken en hoe je deze materialen onderhoudt.

Kniptechnieken

In dit onderdeel van de cursus Thuiskapper leer je kniptermen. Van haarscheidingen maken tot pony knippen en standaardlengtes. Elk hoofd en elk gewenst model vereist een specifieke kniptechniek. Je leert horizontaal, diagonaal, voorwaarts en achterwaarts knippen. Ook leer je welke kniptechnieken geschikt zijn voor mannen en vrouwen.

Speciale technieken als uitdunnen, 'slicen' en 'effileren' zijn na afloop gesneden koek.

Kinderen knippen kost extra tijd. Iets met niet stil kunnen zitten en zo. Daarom krijg je tips om kinderen goed te knippen. Het resultaat? Happy kid, happy parent, happy you.

Haarkleuren

Grijze haren tegengaan, een stoerder uiterlijk hebben, of met de nieuwste trends meegaan: haarkleuren is een lifesaver. De moderne manier van haarkleuren bestaat uit een chemisch proces. Hiermee voeg je pigment toe aan het haar. Of je neemt pigment weg. In de cursus Thuiskapper leer je uit welke kleurelementen haarkleuren zijn opgebouwd. Je ontdekt met welk recept de haarkleur doordringt in de haarschacht, waardoor de kleur van het kapsel langer mooi blijft.

Watergolven en föhnen

Na het knippen en kleuren van het haar breng je het kapsel in model. In dit onderdeel van de kappersopleiding leer je welke soorten borstels, föhns en stylemethoden er zijn. Ook leer je hoe je haar wast en conditioneert. Daarna is het een kwestie van rollen, borstelen en föhnen.

Haar stylen doe je met water of andere stylingproducten, afhankelijk van de hoeveelheid steun die het kapsel nodig heeft. Je weet straks precies welke borstel, föhn en stylingmethode nodig zijn voor jouw heavenly haarcreaties.

Blijvend effect

Tenslotte leer je haar duurzaam veranderen in een andere vorm. De kennis van haar en haartypen komt hierbij goed van pas. Behandelingen van het haar met een blijvend effect, gebeuren met chemische stoffen waarmee de haarstructuur openbreekt en, wanneer de gewenste krul is bereikt, weer koppelt. Dit kan niet altijd. Permanent beschadigt het haar en maakt het kwetsbaar. Na deze cursus kun je precies inschatten wat wel en wat niet mogelijk is om een blijvende verandering in het kapsel aan te brengen.

In scissors we trust

Met de cursus Thuiskapper leer je alle vaardigheden die nodig zijn om met zelfvertrouwen een kapsel te creëren dat past bij de persoon die in jouw stoel zit. Enige wat je hoeft te doen is knippen zoals je het hebt geleerd. Niet met je vingers, wel met een schaar. Go for it.

Reviews
 • (5/5)
2021-05-15

Ik ben erg tevreden over de uitleg van de opleiding. En ik vind het goed dat er instructie filmpjes kunnen worden bekeken. Erg leerzaam!

-------

 • (4/5)
2021-04-01

Net lespakket voor een goede prijs Mis wat van a tot z video’s Min punt een lijst wat er aan producten in moet zitten het materiaal pakket is aardig uitgebreid. Mis wel materialen voor het kleuren/blonderen

-------

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Thuiskapper staat een studietijd van 80 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 5 maanden klaar! 

Kapperspakket

Kapperspakket voor een buddy price!

Scheef geknipt? Of per ongeluk te veel haar afgeknipt? Safety first. Oefen eerst op een oefenhoofd de verschillende kniptechnieken, voordat je aan de slag gaat met het haar van je vrienden of familie. Aan de slag met een huis-tuin-en-keuken schaar is ook niet aan te bevelen… We hebben daarom een kapperspakket voor jou samengesteld t.w.v. €150,- met alle tools die je nodig hebt om de mooiste kapsels te creëren. Nice!

Special price for you!’ Voor slechts €99,- heb je het kapperspakket met alle benodigde kappersmaterialen in huis.

Dit pakket bevat onder andere:

 • professionele scharen
 • kammen en borstels
 • haarverfmaterialen
 • een kapmantel
 • een oefenhoofd met tafelstatief
 • speldjes, klemmetjes en watergolfrollers
 • waterverstuiver enzovoorts

Bestellen maar

Wil je dit uitgebreide en vooral handige kapperspakket hebben? Zorg er dan voor dat je bij inschrijving het vakje ‘kapperspakket’ aanvinkt. Easy!

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Thuiskapper

Papieren studiemateriaal + online
€147,-
of 
5 x €32,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€98,-
of 
4 x €27,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
 • (5/5)

Ik ben erg tevreden over de uitleg van de opleiding. En ik vind het goed dat er instructie filmpjes kunnen worden bekeken. Erg leerzaam!

Lees meer