Kekke kaartjes en perfecte posters met sierletters. Of een hippe krijtborddecoratie met speelse tekst? Het is dé trend van dit moment: Handlettering. Ondergronden, kleuren en grids; jij leert het in de cursus Handletteren, inclusief materialenpakket!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Bewijs van afronding
 • Studietijd: 80 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Handletteren cursus:
Creatief tekenen met letters

Jij bent creativus maximus. Woorden en zinnen tot leven laten komen? Spelen met vormen en kleuren, lettertypen en tekeningen? Dat kan. Je krijgt deze vaardigheid in no time onder de knie met de cursus Handletteren van BuddyWise.

Niet trots op je handschrift? Geen probleem. Want handletteren leer je vanaf 0. Aan de cursus Handletteren kun je zonder voorkennis of vooropleiding beginnen. De opzet is praktijkgericht. In de eerste les krijg je natuurlijk de benodigde basisinformatie. En daarna ga je direct aan de slag. Dat begint laagdrempelig met natekenen. Daarna ga je helemaal los. Laat je creativiteit maar zien. Jij tekent teksten mooi op papier na deze cursus. Handletteren met doodles, banners, kaders and more. Je leert het allemaal.

Cursus Handletteren voor de fun, of voor work

Handletteren is een ontspannende hobbycursus. No stress. In een aangenaam tempo volg je de lessen. Iedereen kan dit leren.

Hobby, oké. Maar met handletteren ga je ook op je werk shinen. Werk je in de horeca en wil je het dagmenu op het krijtmenu opleuken? Of werk je in de creatieve sector en wil je jouw designs upgraden met zelf ontworpen lettertypes? Ook dan is deze cursus Handletteren perfect.

Jij handlettert straks álles

Moeiteloos maak jij straks de mooiste handlettercreaties. Met de Handletteren cursus verdiep jij je in deze creatieve en kunstzinnige vorm van schrijven. En verrast iedereen om je heen. Met indrukwekkende handgeschreven kaartjes. Uitnodigingen voor feestjes, posters, krijtborden en zelfs interieur-items (zoals houten dienbladen). Jij maakt ze uniek. Met jouw handgetekende letters. Nice. Toch?

 


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

STUDIEPROGRAMMA CURSUS HANDLETTEREN

Tijdens de Handletteren cursus ontdek je alles over handletteren. Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen, en meer:

Introductie & aan de slag

Na een introductie in handletteren krijg je een uitleg over de materialen die je gebruikt. Direct daarna begin je met natekenen.

Typografie

Tijdens de Handletteren cursus leer je meer over de opbouw van letters. En welke lettertypen je goed met elkaar combineert. Ook leer je hoe je letters accentueert en hoe je mooie scriptletters tekent.

Layout & grids

Je structureert woorden op een mooie manier. Zo krijg je een gebalanceerd handletter-ontwerp. Ook ga je werken met grids. Uiteindelijk werk je een potloodschets uit tot een echt werkstuk.

Decoratie 

Brush letters. Fancy tekeningen, banners, kaders en dieptewerking. Met decoratie breng jij je handletters echt tot leven.

Kleur en blenden

Welke kleuren passen bij jouw handlettertekst? Hoe combineer je kleuren het beste? Hoe werkt blenden precies? Kortom: het is tijd voor kleur.

Ondergronden 

In de cursus Handletteren leer je niet alleen over het handletteren zelf. Je leert ook meer over de bijzondere ondergronden waarop je kunt handletteren. Bijvoorbeeld op krijtborden. Of hout.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Handletteren staat een studietijd van 80 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 5 maanden klaar! 

Materialenpakket

MATERIALENPAKKET handletteren

Wil je meteen aan de slag? Dat kan met het handletteren materialenpakket. Dan weet je zeker dat je de juiste materialen in huis hebt om smooth door de cursus te gaan. Hoeveel dat extra kost? Slechts €19,95. Het pakket bestaat onder andere uit professionele fineliners en brush pennen. Nice!

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Handletteren

Papieren studiemateriaal + online
€178,-
of 
6 x €34,30
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€158,-
of 
5 x €34,80
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen