Een verjaardagspreuk een boost geven? Je doet het met sierletters. De cursus Kalligrafie leert jou hoe je in no time de mooiste sierletters maakt. Surprise vrienden en familie met een gepersonaliseerd kaartje! Of maak een fancy logo. Na de cursus weet jij alles over materialen, kleuren en verschillende schriften. En met het materialenpakket maak jij meteen een vliegende start!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Bewijs van afronding
 • Studietijd: 256 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Breng woorden, zinnen en letters visueel tot leven met de cursus Kalligrafie

Een verjaardagskaart net dat extraatje geven? Of een reclamebord opleuken? Leer de ins en outs van kalligrafie met de cursus Kalligrafie. Hobbymatig of professioneel kalligraferen. Het kan allemaal. Nice!

Hoezo een slecht handschrift? Of je nu mooi kunt schrijven van jezelf of niet. Kalligrafie. Iedereen kan het leren. Voorkennis of een verborgen tekentalent hebben is echt niet nodig. Met de cursus Kalligraferen leer je quick en easy de mooiste sierletters maken.

If not now, when?

Altijd al willen weten hoe je mooie sierletters maakt? Leer het zelf. Met de cursus Kalligrafie van BuddyWise. Van elke quote, spreuk, of gezegde maak jij een kunstwerkje. In dezelfde stijl als de lettertypes die de Grieken en Romeinen gebruikten? You got this!

Relax. Refresh. Recharge.

Even lekker tot rust komen? De cursus Kalligrafie is super nice wanneer je even lekker wil ontspannen. Lekker je hoofd leegmaken. Fully focus op het lesmateriaal en de oefeningen en go!

Kalligrafie cursus voor de fun versus professioneel

De cursus Kalligrafie is top wanneer jij een ontspannende hobby zoekt. Je ziet meteen resultaat na het toepassen van de technieken. Maar je kunt de kennis die je opdoet natuurlijk ook professioneel inzetten. Een huisstijl, logo, advertentie of reclamebord, you name it. Allemaal uitingen waarin jij jouw kennis van kalligrafie kwijt kan.

Materialen bij de cursus Kalligrafie

Kalligraferen met een balpen? Not done! Het juiste materiaal is het halve werk. Bij BuddyWise kun je daarom voor een nice price een starterspakket aanschaffen. Alle tools die je nodig hebt voor een vliegende start heb je dan in huis. Nice!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Kalligrafie

Wat ga je leren? Tijdens de cursus Kalligrafie komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • letters tekenen en schrijven;
 • schriftgeschiedenis;
 • materiaalkennis;
 • heraldiek;
 • kleurenleer.
Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Kalligrafie staat een studietijd van 256 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 16 maanden klaar! 

Materialenpakket

Materialenpakket

Het juiste materiaal. Is het halve werk. Daarom hebben we: ‘Special price for you!’ Voor slechts €29,95 heb je de juiste materialen in huis om meteen te kunnen starten. Dit pakket bevat onder andere hoogwaardige kalligrafeerpennen, kalligrafie-inkt, een schrift en potloden. Links- of rechtshandig? Don’t panic! Er is zowel een pakket voor rechts- als voor linkshandigen.

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Kalligrafie voor Rechtshandigen

Papieren studiemateriaal + online
€107,-
of 
4 x €29,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€78,-
of 
3 x €28,75
Schrijf je nu in!

Cursus Kalligrafie voor Linkshandigen

Papieren studiemateriaal + online
€107,-
of 
4 x €29,50
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€78,-
of 
3 x €28,75
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen