Wil je creatief aan de slag met papier, penselen en potloden? Vind jouw inner Picasso en zet de mooiste creaties op papier of doek met een cursus Tekenen en Schilderen. Van landschappen tot portretten en stillevens. Zelfs wenskaarten komen aan bod. Gewoon vanuit huis. En straks denk jij ook: “Let’s give this happy little tree a friend”, zoals good ol’ Bob Ross dat altijd deed.


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Bewijs van afronding
 • Studietijd: 288 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Get creative met de cursus Tekenen en Schilderen

Van harkpoppetjes naar mooie portretten en van een lachende zon tot adembenemende landschappen. Upgrade je teken- en schilder skills. Met de Cursus Tekenen en Schilderen van BuddyWise is dat exact wat je gaat doen. Want stiekem schuilt er een prima Picasso in jou. Dus start vandaag nog en unleash jouw talent in deze teken- en schildercursus.

Landschappen

Word je ook zo relaxed van Bob Ross die in krap een half uur een magisch mooie omgeving op het witte doek tovert? Waarom dan zelf niet aan de slag gaan? Want met een cursus Tekenen en Schilderen zet jij zelf die landschappen op dat doek.


Plant je schildersezel in het gras bij een beekje en gaan. Laat de omgeving op je inwerken. Kijk naar details, proef de sfeer, volg het licht en de schaduw. En schilder. Weet je niet hoe? Dan zit je hier goed, want via deze praktische cursus van BuddyWise leer je landschappen naar het papier/doek vertalen.

Maar ook natuurgetrouw tekenen, portrettekenen, stillevens, striptekenen en meer komen aan bod in deze cursus. Tekenen en schilderen vereisen natuurlijk wel enkele technieken. Dus ook die leer je in deze tekencursus. Lekker uitgebreid dus, en je krijgt alle ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt!

Schildercursus; kijken met een schildersoog

In de cursus Tekenen en Schilderen leer je op verschillende manieren kijken. Zo ontwikkel je je schildersoog. Hoe je kijkt of waar je op let, dat bepaal je uiteindelijk zelf. Daarmee ontwikkel je een eigen stijl. Een stijl die herkenbaar is. Net als Vermeer en zijn melkmeisjes. En Mondriaan en zijn gekleurde vakjes.

Pakket met materialen

Gereedschap, dat heb je nodig. Je kunt met je eigen materialen aan de slag, óf je kunt een uitgebreid materialenpakket bijbestellen. Dan krijg je de benodigdheden voor de cursus Tekenen en Schilderen gewoon thuis gestuurd. Het pakket bevat:

 • potloden
 • penselen
 • schetsblok
 • houtskool
 • gouache (plakkaatverf)
 • ledenpop
Dit alles kun je gewoon bijbestellen. Je hebt dan alle tools in huis om moeiteloos door de cursus Tekenen en Schilderen heen te zeilen!

Cursus Tekenen; van houtskool tot inkt

Eerst teken en schilder je met potlood, daarna met inkt, aquarelverf, plakkaatverf, krijt en houtskool. Allerlei materialen komen aan bod tijdens deze cursus. Tekenen en schilderen kun je immers met bijna alles. Wat wordt jouw favoriet?

Stapsgewijs leer je de skills
die nodig zijn om iets moois op papier of doek te zetten. De enige beperking is jouw eigen creativiteit.

Perspectief

Maak toon- of schaduweffecten en verleid de ogen van de kijker naar plekken die aandacht verdienen. Een VR-bril? Die hebben mensen niet nodig als ze naar jouw creaties kijken.Want tekenen in perspectief en objecten diepte geven, dat leer je ook in deze cursus Tekenen en Schilderen.

Laat je inspireren en zie hoe anderen portretten tekenen: van de klassieke oudheid tot moderne striptekenaars. Elke stroming heeft unique selling points. Dat ontdek je vanzelf in de cursus. Tekenen en schilderen kan iedereen! Maar bedenk: wat jij maakt, dat maakt je uniek. De ultieme USP ben je zelf.

Je verbetert gaandeweg je eigen stijl tijdens de cursus. Schilderen van landschappen, natuurgetrouw tekenen, striptekenen, dieren, gebouwen en portrettekenen: je leert het allemaal.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

studieProgramma Tekenen en Schilderen

Verschillende technieken

Elke productie van jouw hand vergt een speciale teken- of schildertechniek. Tijdens de cursus Tekenen en Schilderen leer je hoe je toon- of schaduweffecten aanbrengt en hoe je een vloeiend kleurverloop bereikt. Ook leer je perspectief tekenen. Diepte is de sleutel tot een werk dat de ogen van de kijker naar binnen zuigt. Experimenteer met licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling.  Al deze technieken komen uitgebreid aan de orde in de cursus. Tekenen en schilderen leer je door het te doen.

Moeilijke theoretische lessen? Only in your worst nightmares. Tekenen en schilderen leer je het beste met goede voorbeelden en oefenopgaven. In alle vrijheid ontwikkel je een eigen stijl.

Tekenen en schilderen moeilijk? Dat valt best mee. In heldere bewoording krijg je mee hoe je het best werkt en op welke manier je de verschillende technieken combineert met de verschillende materialen. Loop je toch tegen de grenzen van je eigen kunnen aan? Geen probleem. Schakel de hulp in van je study buddies. Samen kom je eruit.

Rainbow in the mix

Primaire, secundaire en tertiaire kleuren: jij leert ze kennen in de cursus. Tekenen en schilderen zonder kleuren is ook zo saai. Rood is emotioneel, blauw is zakelijk. Je leert hoe je met kleuren gevoel overbrengt, hoe kleuren elkaar versterken en... waarom kleuren soms vloeken, nondeju. 

Portretten leren tekenen

Portretten van het menselijk lichaam en in het bijzonder de anatomie en menselijke houdingen krijgen bijzondere aandacht in de cursus. Teken of schilder jij een goed gelijkend gezicht? Dan haal je daar ultieme voldoening uit.

Wenskaarten en logo's

In de BuddyWise cursus Tekenen en Schilderen ontwerp en teken je ook wenskaarten, uitnodigingen en geboortekaartjes. Ooievaar hier, glas champagne daar. Daarnaast ontwerp en teken je ook logo's. Hiermee kun je big bucks verdienen. Misschien heeft iemand in jouw omgeving een bedrijf en hebben ze een logo nodig. Dan mag je aan de bak.

Landschappen leren schilderen

Terug naar Bob Ross. Een ding is duidelijk: landschappen, dat is een ervaring apart. Werk in je huiskamer en waan je in het tropisch regenwoud. Of trek met een schetsblok de vrije natuur in en ga aan de slag. En niet alleen eindeloze vergezichten met bomen, rivieren, bergen en dat soort dingen, maar ook stads- en dorpsgezichten. En dat allemaal met een schildercursus. 

Stillevens en leven

De wereld beweegt, maar soms zit de beauty in het stille. Bijvoorbeeld in een stilleven. Een stilleven zonder levende mensen of dieren vraagt om een andere benadering. In de cursus Tekenen en Schilderen leer je daarom meer over texturen en composities, ondergronden en achtergronden.

Aan de slag met de cursus Tekenen en Schilderen

De cursus Tekenen en Schilderen is een grote distraction voor jouw brein. Zo ga je aan de slag met onderdelen zoals:

 • natuurgetrouw tekenen
 • figuurtekenen
 • mode-tekenen
 • striptekenen

Je sluit de cursus Tekenen en Schilderen af met geschiedenis van de kunst. Klinkt misschien saai. Is het zeker niet. Leer van de klassieke oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance, Barok en Rococo.

Aanschouw het werk van grootmeesters in de schilderkunst. Je leert tot welke stromingen deze werken behoren en je weet wat de kracht is van de grootmeesters. Wie weet ben jij de volgende Van Gogh of Mondriaan. Zorg er dan wel voor dat je een aansprekende achternaam of artiestennaam hebt, dan onthouden mensen het makkelijker als jouw werk over 303 jaar in een groot museum hangt... En alles begon met een schildercursus van BuddyWise. Nice.

Zo studeer je

zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

studieduur

Voor de Cursus Tekenen en Schilderen staat een studietijd van 288 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 18 maanden klaar! 

Materialenpakket

materialenpakket tekenen en schilderen

Wil je meteen aan de slag met teken en schilderen? Dat kan met het tekenen en schilderen materialenpakket. Dan weet je zeker dat je de juiste materialen in huis hebt om smooth door de cursus te gaan. Hoeveel dat extra kost? Slechts €39,95. Het kwalitatieve pakket bestaat onder andere uit potloden, penselen, een schetsblok, houtskool, gouache en een ledenpop.

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Tekenen en Schilderen

Papieren studiemateriaal + online
€168,-
of 
5 x €37,-
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€139,-
of 
4 x €38,25
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen