Wil jij de nieuwe Monty Don worden? Wie? Je weet wel, dé tuinguru van de BBC! Ontwerp je eigen ‘Gardeners’ World’ tijdens een cursus Tuinontwerp van BuddyWise. Jij gaat in 48 lessen leren hoe je jouw domein omtovert tot een waar paradijs. Take control over je eigen tuin. Creëer een betoverend plekje waar je helemaal tot rust komt. Of creëer een speelparadijs voor je kinderen of je hond! Wat je wensen ook zijn, het gaat je lukken met een cursus Tuinontwerp!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: BuddyWise diploma
 • Studietijd: 192 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Maak van iedere tuin een dream garden

Big dreams maar een small space? Iedere tuin is anders. De ene tuin is te lang, de andere te smal en weer de andere te groot. Te groot? Kan dat echt? Nee, dat kan niet! Maar te klein kan ook niet. Hoe je tuin er ook uitziet, jij kan het gaan transformeren tot een dream garden. Ontdek welke planten elkaar versterken en waar je welke planten het beste kunt plaatsen. En voor je het weet zit jij met een drankje te genieten in je eigen ontworpen tuin. Hoe cool is dat?!


Ontwerp je eigen tuin

Een tuin voor je hond, een tuin voor je kids of een tuin helemaal voor jezelf. Of natuurlijk een tuin om je buren ontzetten jaloers mee te maken. Met deze cursus Tuinontwerp ligt de wereld, of nouja tuin, aan je voeten. Leer alles over planten, grondsoorten, vijveraanleg, bemesting, paden en terrassen aanleggen en nog veel meer! Ontdek wat jouw stijl is en hoe je deze in je tuin kunt toepassen.

Altijd al gedroomd van water in je tuin? In de zomer kun je luisteren naar dat heerlijke relaxte geluid van stromend water. Chill! Je kunt kiezen voor een leuk waterelement in een hoekje in je tuin. Maar je kunt het natuurlijk ook meteen goed aanpakken en voor een enorme vijver gaan. The sky is the limit! Maak het onmogelijke mogelijk en laat je droomtuin tot leven komen!


Leer tijdens deze cursus Tuinarchitectuur alles wat je moet weten over tuinaanleg

Maar wat leer je eigenlijk tijdens de cursus Tuinarchitectuur van BuddyWise? Je leert alles, maar dan ook écht alles wat je moet weten om een droomtuin aan te leggen. Leer hoe je planten moet snoeien, welke grondsoort planten prefereren, wat de invloeden zijn van de zon en wind op je tuin en natuurlijk hoe je een vijver en terras aanlegt. Je gaat leren jouw grootse ideeën om te zetten in een helder tuinplan. Stap voor stap opent deze cursus Tuinontwerp je ogen en leer je jouw creatieve ideeën om te zetten naar een echte droomtuin.

Voor je het weet komen je buren eens kijken of je nog alles op een rijtje hebt. Ineens horen ze je praten tegen planten! Je rozen waarderen je liefdevolle woorden en komen tot volle bloei. Vol overgave zit je te ploeteren in je tuin en je geniet er ook nog van. Wie had dat gedacht?!


Een Tuinontwerp cursus transformeert jou in een echte tuinexpert

Ja, zelfs als je niks over planten weet, dan zal deze Tuinontwerp cursus je veranderen in een echte tuinexpert. De Nederlandse Monty Don dus! Ineens blaas je je buurvrouw en al je vrienden omver met jouw kennis over tuinaanleg. Jij gaat ze vertellen dat hun grasmat er toch echt mooier uitziet wanneer het wordt bemest. Dat de prachtige sieruien in de tuin meer aandacht nodig hebben om te bloeien en hoe je de clematis behoedt van een slakkenaanval. Je pakt vol zelfvertrouwen het knipschaartje en snoeit de rozenstruik tot je er zelf bijna schrik van hebt.

Bomen, coniferen, heesters, het komt allemaal aan bod. En weet jij het verschil tussen vaste planten, eenjarige en tweejarige planten? Nee? Dan weet je het wél na afloop van de cursus Tuinontwerp van BuddyWise.


Geheel zelfstandig je droomtuin aanleggen na het volgen van de cursus Tuinontwerp

Wanneer je je cursus Tuinarchitectuur hebt afgerond, dan ben jij in staat om geheel zelfstandig je tuin om te toveren óf heb je dat inmiddels al gedaan. Anyway, jij gaat genieten van je eigen gecreëerde tuin en gaat daar iedereen jaloers mee maken. Vanaf nu komen jouw vrienden bij jou een tuinfeest organiseren en zijn ze niet meer weg te slaan.


Vol natuur of juist modern ingericht

En als je droomtuin eenmaal helemaal klaar is dan is het één en al genieten. Hoor de vogeltjes fluiten, zie vlinders vrolijk fladderen en geniet van de kleurrijke, geurende bloemen in je tuin. Luister naar het geritsel tussen de bladeren en…. relax! Het is echt geen muis! Nu jouw tuin helemaal ingericht is naar jouw wensen, zul je zien dat de vogeltjes het er heerlijk vinden. En dat geritsel tussen de blaadjes is gewoon een winterkoninkje op zoek naar zaadjes. Prachtig toch?!

Liever niet te veel groen en vervelende vogeltjes in je tuin? No worries! Natuurlijk kun jij jouw tuin ook hypermodern inrichten met tegels, tegels en nog meer tegels. Net wat jij wilt! Weet je niet wat je wilt? Ook geen probleem! Dat leer je allemaal tijdens deze cursus Tuinarchitectuur. Get inspired door anderen en op jou beurt zul jij weer je studiegenoten inspireren.


Creëer je eigen plekje met behulp van deze Tuinontwerp cursus

Ga aan de slag met je eigen tuin of neem de overwoekerende tuin van je buren onder handen. Want jij hebt toch ook recht op een mooi uitzicht!? Schrijf je snel in voor de cursus Tuinontwerp van BuddyWise en tover jouw plekje om tot een echte droomtuin. Na deze cursus Tuinontwerp is het afwachten tot de uitnodiging tot deelname aan de Chelsea Flower Show op de mat valt. What are you waiting for!?


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma cursus Tuinontwerp

 

Dit ga je leren tijdens de cursus Tuinontwerp van BuddyWise

De cursus Tuinontwerp van BuddyWise is ontzettend uitgebreid. Alles wat je moet weten over het aanleggen van tuinen komt aan bod. Van paden creëren tot vijvers aanleggen. Maar ook kleurrijke borders maken en snoeien ga jij leren. Alles over planten, bloemen, bomen en heesters. Kortom, écht alles zodat jij je droomtuin kunt ontwerpen én aanleggen.

 • Ruimtelijke indeling

Hoe hou je in de beginfase van je tuinontwerp rekening met de ruimtelijke indeling?

 • Opmeten

Leer hoe je een tuin moet opmeten en maak een plattegrond van je eigen tuin.

 • Paden, inritten en terrassen

Van slenterpaadjes tot stapstenen en van opritten tot terrassen. Jij gaat leren hoe je straatwerk aanlegt inclusief tuintrappen.

 • Bomen gebruiken en toepassen in tuinen

Alles over de functie van bomen in je tuin. Maar ook welke bomen waar tot hun recht komen.

 • Vaste planten gebruiken en toepassen in tuinen

Leer alles over vaste planten en hoe ze te gebruiken in je tuin.

 • Borderonderhoud

Border aanleggen én onderhouden. Zo doe je dat.

 • Kruiden

Van kruidentuin tot de verschillende soorten kruiden die hiervoor geschikt zijn.

 • Het gazon

Het gras is altijd groener bij de buren. Vanaf nu niet meer! Jij leert hoe je een ijzersterk én schitterend groen gazon aanlegt en onderhoudt. Vanaf nu zullen de buren jaloers naar joú kijken.

 • Vijvers

Water in je tuin geeft een ontspannend effect. Hoe pas je een waterpartij in je tuin en waar moet je op letten?

 • Een- en tweejarige planten

Ontdek het verschil tussen een- en tweejarige planten en leer een aantal soorten uitgebreider kennen.

 • Tuinmeubilair, balkon en dakterras

Afscheidingen in de tuin, tuinmeubilair en alles over dak- en balkontuinen komt aan bod tijdens deze les.

 • Snoeien

Bang dat je te veel van je prachtige plant hebt gesnoeid? Leer wanneer je moet snoeien, maar ook waar én hoe.

 • Onderhoudsplan van de tuin

Een uitgebreid onderhoudsplan voor het hele jaar. Zo weet jij precies wat je moet doen.

 • De moestuin

Creëer een grondplan voor je moestuin en leer alles over fruitgewassen, bloemgewassen en kruiden. Welke moeten in de volle zon en welke gedijen beter in de schaduw?

 • Dieren in de tuin

Van vogels die in je tuin op bezoek komen tot het tevreden houden van je eigen kippen, konijnen, geiten, honden en paarden.

 • Ziekten en plagen

Hoe bestrijd je vervelende plagen en ziekten die je planten aanvallen? En hoe pak je onkruid het beste aan?

 • Ornamenten

Een prachtig ornament maakt je tuin helemaal compleet. Welke ornamenten zijn er en welke zouden goed in je tuin passen?

Dit én meer komt uitgebreid aan bod tijdens de zeer boeiende en informatieve cursus Tuinontwerp.

Na het volgen van de cursus Tuinontwerp

Na het volgen van de cursus Tuinontwerp? Dan weet jij alles over tuinaanleg en tuinonderhoud. Jij kunt zelfstandig je tuin omtoveren tot een droomparadijs. Van ontwerp tot de daadwerkelijke realisatie. Opritten bestraten, vijvers aanleggen of bomen planten, jij draait er je hand niet voor om. Pak je eigen tuin aan of die van je vrienden. Hoe de tuin er ook uitziet, jij weet van aanpakken!

Diploma

Diploma

Bij BuddyWise is studeren fun. Maar je wilt na afronding van je studie natuurlijk wel een bewijs van je skills. Als kers op de taart kun je daarom na afronding van je studie, examen doen. Rond je het examen succesvol af dan ontvang je het BuddyWise diploma. 

Examen doen vanuit je luie stoel

Deze studie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd? Dan heb je het BuddyWise diploma in the pocket!

Hoe je examen doet? Nou, easy, namelijk lekker digitaal thuis. Comfortabel in je huiskloffie aan de eettafel of misschien wel op de bank je examen doen? Bij BuddyWise kan dit gewoon.

Je kunt op ieder moment van de dag digitaal je examen afleggen. Of je nu een nachtbraker bent of een vroege vogel. Je bent hier helemaal vrij in. Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 99,-. Je betaalt het examengeld pas bij aanmelding bij je examen.

Vooropleiding

Om aan de slag te kunnen met deze studie heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Kom je ergens niet uit tijdens het studeren? Vraag je study buddies om hulp.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Tuinontwerp staat een studietijd van 192 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 12 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Tuinontwerp

Papieren studiemateriaal + online
€199,-
of 
7 x €31,30
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€159,-
of 
6 x €29,20
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen