Heb je alle afleveringen van Top Gear gezien en kun je in je slaap alle epische quotes van Wheeler Dealers opdreunen? Of ben jij gewoon een autoliefhebber pur sang? Dan is deze BuddyWise cursus Autotechniek een no brainer. Van banden tot carrosserie. Jij leert het allemaal. En dat in slechts 9 maanden!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Bewijs van afronding
 • Studietijd: 144 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Petrol heads kiezen voor de cursus Autotechniek

Zelf je auto onderhouden, de bougies en remblokken vervangen en olie verversen: volg de cursus Autotechniek en je bespaart bakken met geld. En als het even meezit heb je ook de kennis en kunde om je hobby uit te bouwen tot je levenswerk. Kan dat zomaar? Tuurlijk, koop een brakke oldtimer en sleutel tot je erbij neervalt. Het is de droom van menig autogek. Just do it

Zie jij wel eens mensen met pech langs de kant van de weg? Starend naar de motorkap, maar geen idee waar ze moeten beginnen. Zuigers, geleiders, chips (niet die paprika-variant) en nog veel meer. Een auto bestaat uit een brok technologie. En technologie laat het soms afweten.
Wegenwacht bellen dan maar? Not you. Met een opleiding Autotechniek weet jij wat er onder die motorkap gebeurt. En hoort te gebeuren. Klein onderhoud en kleine reparaties doe jij straks gewoon zelf!

Van oldtimers tot de modernste auto's, tijdens de BuddyWise cursus Autotechniek leer je hoe auto's werken. Van Saab tot Suzuki en van Ferrari tot Fiat.
Shoppen voor een nieuwe auto? Ook dan heeft de cursus meerwaarde. Leer bijvoorbeeld wat het verband is tussen motorinhoud, de aanwezigheid van een turbo en vermogen. Of wat het verschil is tussen aanwezige paardenkrachten en het koppel. Of hoe versnellingen invloed hebben op het trekvermogen en vertraging. Je leert het allemaal in deze BuddyWise cursus. Autotechniek wordt een eitje!

Auto's repareren? Opleiding Autotechniek

In de opleiding Autotechniek leer je alles over onderhouds- en reparatiewerk. Remschijven vervangen, de koppeling repareren, het koelsysteem bijvullen. Dat soort dingen. De cursus maakt je stapsgewijs vertrouwd met de auto: van de werking van de motor tot het elektrische systeem en van de aandrijving tot de carrosserie. Anything goes.

Moneymaker

Ja hoor, je leest het goed. Als het goed doet, dan betaalt in het ideale geval de Autotechniek opleiding zichzelf terug. Voer reparaties voortaan zelf uit. Je leert welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk werkt. Yes. Zo zien we het graag.

Geld verdienen of besparen met deze cursus Autotechniek, hoe dan?

 • Een goed onderhouden auto brengt meer op bij verkoop of inruil.
 • Zelf uitgevoerde reparaties besparen garagekosten.
 • Bij aanschaf van een occasion weet je nauwkeuriger de waarde te bepalen en de staat van de auto vast te stellen.


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

Studieprogramma Autotechniek

In de Autotechniek cursus leer je tal van technische hoogstandjes. Tijdens de BuddyWise cursus raak je vertrouwd met de werking van de motor, het elektrisch systeem, de aandrijving, het onderstel en de carrosserie.

Je vergaart kennis waar je écht iets aan hebt. Moet jouw auto naar de garage, dan kun je meteen aangeven wat je denkt dat er mis is. Spaart toch weer mooi tijd (en geld) als je de monteur meteen in de goede richting wijst. Handig voor de monteurs, nog handiger voor je portemonnee. Een garage zal je nooit meer verrassen met een te hoge rekening. Cursus Autotechniek? Tel uit die winst.
In deze automonteur-opleiding krijg je informatie over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren aan schokdempers, remmen, koppeling, dynamo, smeer- en koelsystemen. 
Ook leer je welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk werkt. Zo doe je kennis op die nuttig is bij het uitvoeren van reparaties en het onderhouden van jouw voertuig. 

Tweedehands auto kopen?

Nice. Na de Autotechniek cursus weet je precies waar je op moet letten.

In de cursus komt ook aan bod:

 • banden en wielen
 • het motor-elektrisch systeem
 • de elektronica in de auto
 • de carrosserie en alles wat daarbij hoort

Long story nog iets langer

Deze praktijkgerichte opleiding Autotechniek is zo opgebouwd dat je per les steeds aandacht besteedt aan een afgebakend deel van autotechniek. Gedoseerd leren. Net zo lang totdat jij de gedroomde autogoeroe bent die je altijd al had willen zijn.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Autotechniek staat een studietijd van 144 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 9 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Autotechniek

Papieren studiemateriaal + online
€137,-
of 
5 x €30,25
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€98,-
of 
4 x €27,-
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen