Zoek je een spannende cursus? In de cursus Elektrotechniek leer je alles over spanning. En over elektriciteit in huis en in huishoudelijke apparaten. Zo weet jij voortaan zelf waarom jouw aardlekschakelaar eruit klapt of waarom je tosti-ijzer kortsluiting maakt. En je kunt vandaag nog starten!


 • Studeer zelfstandig in eigen tempo.
 • Of samen met anderen.
 • Meteen starten. Meteen leren​

 • Afronding: Bewijs van afronding
 • Studietijd: 208 uur

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen
Overzicht

Spannend en energiek: de cursus Elektrotechniek

Spanning, stroom, voltage en ampère... Het hoort er allemaal bij als je met elektriciteit in de weer bent. Krijg jij nou ook de kriebels als een elektrisch apparaat het laat afweten en jij de aangewezen persoon bent om het ding te fixen? Van een koffiezetapparaat repareren tot de wasdroger maken: je leert het in de BuddyWise opleiding Elektrotechniek. Ook met contactdozen en transformators in de meterkast weet jij straks raad.

Wasmachine kapot? Waarom dan zo'n reparateur langs laten komen en na een half uur een astronomisch bedrag aftikken voor het eenvoudig vervangen van een zekering? It... happens. Alleen niet bij jou. Not on your watch. Herstel het apparaat gewoon zelf.

De BuddyWise cursus Elektrotechniek biedt inzicht in hoe apparaten die je dagelijks gebruikt werken: van een boormachine tot de huisventilatie en de versterker van je home cinema surround sound systeem: als je weet hoe dingen werken, dan is het allemaal zo spannend niet meer.

Either way, in de cursus Elektrotechniek leer je alle ins en outs van elektrotechniek. Stroom, spanning, weerstand, de werking van condensatoren en nog veel meer.

Deurbel repareren? Opleiding Elektrotechniek!

Deurbel-ellende: heb je wéér de postbode gemist omdat de deurbel geen stroom heeft. Of wat als je internetrouter ervoor zorgt dat de aardlekschakelaar eruit klapt. Dan zit je daar een beetje offline te zitten wezen met je goede gedrag. Geen zorgen, je leert je meterkast kennen en plaatst nieuwe contactdozen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Met de nul en fase op de juiste plek. Al maakt dat niet altijd evenveel uit. Maar dat leer je gewoon in deze opleiding. Elektrotechniek…Iets met polariteit en wisselstroom, toch?

Leer alle ins en outs van elektriciteit in- en om de woning. Van de elektrische deurbel (daar is ie weer) tot een extra groep aanleggen voor een wasmachine: in de BuddyWise opleiding Elektrotechniek komt het aan bod.

Safety first

Hoe weet je of de elektrische bedrading in orde is? Of de meterkast berekend is op een laadpaal voor je elektrische bolide? Wat doe je als je een stoffen elektrische kabel ziet die met ijzeren spijkertjes langs de onderkant van een trap hebben geleid? Een cursus Elektrotechniek volgen natuurlijk! Jij gaat meteen praktisch met jouw cursus aan de slag. Veiligheid voor alles!


Learning Apart Together voor een Buddy price, zo werkt het!

Wat leer je

studieProgramma cursus Elektrotechniek

Elektriciteit, iemand heeft het ooit ontdekt. En dat is maar goed ook.Anders had deze Elektrotechniek opleiding niet bestaan.

In deze cursus begin je met de basisprincipes. Daarna volgen:

 • stroom, spanning en weerstand
 • het schakelen van weerstanden
 • magnetisme, meet-instrumenten, transformatoren
 • energie, arbeid en vermogen
 • galvanische elementen
 • wisselstroom-theorie
 • condensatoren, wisselstroomgeneratoren
 • leidingen, huisinstallaties, aansluitingen en meer

Aan huisinstallaties besteed je in totaal 15 lessen. Je leert je meterkast van binnen helemaal kennen en je plaatst contactdozen en schakelaars. Je gaat aan de slag met elektriciteit in- en om de woning, verlichting, installatiegereedschappen en huishoudelijke toestellen: alle details komen van begin tot eind en weer terug aan bod. Want: elektriciteit is serious business. Theoretische kennis van zaken is een must, en die kennis doe je op in de cursus Elektrotechniek.

Zo studeer je

Zo studeer je

Hoe studeren bij BuddyWise in z'n werk gaat? Heel gemakkelijk!

Lekker overzichtelijk online...

Jouw studiemateriaal vind je online. In Plaza. Daar log je gewoon op in via je telefoon, tablet of laptop. Easy peasy. Je kunt dus écht overal studeren. Op de bank, je home office, in de trein, bij je vrienden thuis... waar je wil.

... en op papier (if you want)

Denk jij: dat online leren is niks voor mij? No worries: je kunt je cursus ook gewoon op papier bestellen. Kost je een klein beetje meer, maar dan krijg je wel een mooie ringband thuis met al je studiemateriaal. Handig toch?

Learning Apart Together...

LAT. Learning Apart Together. Jij leert samen met je study buddies. Zonder leraar, maar wel met een levendige community waar je terecht kan met je vragen.

Spreek gewoon een digitale klasgenoot aan via Plaza, en stel je vraag. Motiveer elkaar. Of spreek misschien zelfs een keertje af om écht samen te leren.

Samen leren is leuker.

Maar alleen kan natuurlijk ook!

Studieduur

Studieduur

Voor de Cursus Elektrotechniek staat een studietijd van 208 uur. Hoelang je er over doet, ligt helemaal aan jouw tempo. It's up to you! Maar om je een beeld te geven: als je elke week gemiddeld 4 uur aan je cursus besteedt, ben je na ongeveer 13 maanden klaar! 

Lesgeld
Nu met gratis bluetooth oordopjes

Cursus Elektrotechniek

Papieren studiemateriaal + online
€249,-
of 
8 x €34,25
Schrijf je nu in!
Alleen online 
€219,-
of 
7 x €34,45
Schrijf je nu in!

BUDDYWISE: HEEL NICE

 • Voordelige kwaliteit
 • Online leren met andere cursisten
 • Nodig vrienden uit & krijg korting
 • 15 dagen gratis proberen