28 Juni 2021

Een vrije dag? Yess!! Lekker weer? Helaas. Van druilerig tot pijpenstelen. Die regen kan jouw plannen flink in de soep laten lopen. Even doorzetten of toch maar binnen blijven? What to do, what to do…..?

No worries! Ook buiten de deur is binnen genoeg te doen. Yep, dat lees je goed. Met deze tips zorg jij dat je niet van de regen in de drup raakt! Kun jij toch nog je vrije dag leuk besteden als het weer even niet mee zit.

 

 

1. Bezoek een museum 

Goed voor jouw ontwikkeling (en die van je buddy), goed voor de culturele sector, goed voor iedereen eigenlijk. Én droog. Zeker niet onbelangrijk. Lekker ontspannen. Of die tijd juist goed gebruiken voor een sterk staaltje reflectie. Wat de vraag ook is, een bezoek aan een museum is de oplossing! 

 

-------

 

2. Ontsnap uit een escape room

Trommel je vrienden op. Het is tijd voor een escape room! Niet alleen heel leuk, gezellig en al dat soort dingen. Maar ook goed voor je brein. Stimuleert jouw out-of-the-box thinking. Altijd handig. En die race tegen de klok maakt het extra spannend. Wie houdt er nou niet van om opgesloten te worden in een kleine ruimte…?

 Te duur of te ver weg? Doe die escape room lekker vanuit je luie stoel! Bordspellen, kaartspellen, zelfs online. Alles is mogelijk! Take your pick. Een ouderwetse legpuzzel kan ook leuk zijn!

 

-------

 

3. Naar de bios

Een date met je lover of je (study)buddies. Of gewoon helemaal alleen. Dan is de bios de place to be. Omdat je ook best eens een keer helemaal niks mag doen. Alleen lekker ontspannen. Weggezakt in je comfy fluwelen stoel, XXL popcorn erbij, voetjes omhoog en jouw favo acteur op een scherm van 20 meter breed. Life could be worse!

 

-------

 

4. Bak iets lekkers

Iedereen is vandaag blij met jou. Jij haalt de keukenprins(es) in jezelf naar boven! Die heerlijke geur van vers gebak. Iets lekkers voor bij de koffie. Of warme choco. Whatever fills your cup of tea. En een activiteit waarvoor jij de regen niet hoeft te trotseren. Warme appeltaart met een flinke dot slagroom? Check!

 

-------

 

5. Ga bowlen

Bowlen. Zo simpel en toch zo moeilijk. Doet je vast denken aan die kinderpartijtjes van vroeger. Leuk voor elke leeftijdscategorie én de ideale oplossing voor een indoor activiteit! Maar hoe kan het toch dat al jouw ballen in de goot belanden? Een strike gooien leek vroeger toch een stuk eenvoudiger... #hekjes.

 

-------

 

6. Doe een cursus

Komt het zo hard uit de hemel dat naar buiten gaan echt geen optie is? Ook niet die drie meter naar de auto? No problem! We got you. Want op deze dag schrijf jij je in voor een cursus. Yup, open deur alarm. Deze was vast geen verrassing, coming from us…. Maakt het idee niet minder leuk. Met deze regen ga jij toch nergens anders naartoe. Kun je die tijd beter goed besteden. Die cursus, die vind je gewoon online. En je kunt nu al beginnen, zonder nat te worden.

 

-------

 

7. Regenpak aan en gaan

Trek je regenpak en laarzen maar aan! Jij bent niet van suiker gemaakt. Een beetje regen? Dat houdt jou niet tegen! Van de tips hierboven snap je dan ook helemaal niks. Met je paraplu in de hand trotseer je weer en wind. En dus doe jij lekker wat toch al op de planning stond.